пʼятниця, 28 січня 2022 р.

Replique Raphael parfum

 

Replique Raphael 


   14.04.2020
   Вчора після дощу був неймовірно запашний вечір. Першим це помітив чоловік, коли за звичкою перед сном вийшов на балкон. "О, як пахне! Йди швидко сюди! Пахне точно так, як ті твої парфуми, якими ти мене напахніла!!!" Я за мить стояла вже поруч і, ні секунди не задумуючись, констатувала: "Бросіус. Дике полювання". Неймовірна подібність запахів!!! Запах прілої землі, плісняви, зеленого листя, мокрої деревини, гірко-пряно, солодко-смолисто, трохи камфорно, одночасно прохолодно та тепло-душно. І на цьому тлі пахощів - фруктово-солодкуватий ніжний аромат квітучих дерев. "Ти зрозуміла? Я вже теж у цьому розбираюсь" - підвів підсумок чоловік, коли ми вдосталь надихалися вечірнім повітрям та трохи змерзли наші босі ноги. Але все ще не вірилося, що вдихали таку красу на балконі 9 поверху будинку. Емоційно-малиновий світанок чи семиколірну веселку на все небо частіше спостерігаємо, ніж ось таке ольфакторне дійство.

   Зранку, коли я вийшла на пробіжку, помітила, що ще залишилися ознаки вчорашнього ароматного буйства, але стриманіше, розмитіше, швидше, як згадка "про вчора", а не "реальність сьогодні".

   Мені все це захотілося продовжити у парфумах. Варіант дістати Wild Hunt CB I Hate Perfume здався занадто простим, захотілося чогось загадковішого. Зупинилася на Replique Raphael.

   І ось він - запах прілого листя. Не такий, як у "Дикому полюванні", більш вологий та прохолодний. Солодкувато-смолистий. Пряно-гірко-терпко-зелений. Якщо у Бросіуса - осінь, то у Рафаеля - весна.

   Прохолода волога, густа та щільна. Солодка льодяниковість цитрусів. Кислинка та маслянистість бергамоту. Камфорно-лікарська колючість та грайливість. Пильність та шершавість кори.

   Все на тому ж балконі холодний вітер ідентифікував присутність особливих дзвінких кришталевих альдегідів.

   Зовсім несподівано, але захоплююче та хвилююче, густу зелено-мшисто-деревну ауру пронизив фруктово-кислуватий мелодійний голос жасмину. Шкода, що не на довго.

   Далі гірко-шкіряна трав'янистість стала маслянисто-тягучою, а мускус розкрився дивовижно пахучим милом чи то вишуканим запахом кондиціонеру.

   Зловила себе на думці, що хочеться одночасно нанести багато різних парфумів. Таке бажання виникає, коли захоплення ароматами досягає чергового піку. Люблю такий стан. Від відчуття нестримного прагнення мені стає завжди радісно-щасливо.

 

    30.04.2018
    "Хто не ризикує, той не п'є шампанське"(с). Не скажу, що я дуже відважна, але й не боязка. Люблю ризикувати, не боюсь втратити. Якщо говорити про парфуми, то саме завдяки наявності цих якостей, володію скромною, але якісною колекцією вінтажних ароматів (головне, що хорошої збереженості!).

   Та було кілька невдач. Одна із них дуже яскрава. Одного разу багато років тому виграла на аукціоні цілих 30 мл парфумів Replique Raphael у цікавому флаконі у формі квадратної чорнильниці зі стопором у вигляді тюльпану з трьома пелюстками! Наявністю такого стопера дуже пишалася, тому що такий вигляд характерний для перших випусків, а з 1963 змінили дизайн на дві пелюстки.

   Так як пересилка була лише Америкою, купувала через посередника і очікувала дуже довго - більше двох місяців. Це такий термін, що оскаржити неякісний товар вже неможливо.

   Флакон довго не могла відкрити. Та маючи досвід у такій справі, не засмучувалася і не здавалася. На допомогу прийшов чоловік і одним невдалим рухом розбив верх пляшки. Першим ділом я намагалася без втрат перелити рідину, а вже лише потім почала з нею знайомитися. І яке ж було моє здивування, що це виявився фейк. До цього часу ця водичка жовто-зеленого кольору майже зовсім нічим не пахне.

Реклама 1964 року

   Розповівши колегам по захопленню про свою невдачу, отримала крім слів підтримки ще й пропозиції надіслати мені деканти з Replique. Та я відмовилась і довго не виникало бажання дізнатися як же пахнуть парфуми Raphael.

Реклама 1967 року

   І ось, завдяки знайомству з одним колекціонером, у мене все-таки з'явився зразок легендарного аромату. Правда, варіант із флакону з двома пелюстками і випуск Алла вказує - 1965-1980 роки.

Реклама 1958 року

   Raphael - французька парфумерна компанія, яка випускала аромати з 1930 по 1960 роки. Засновником і автором всіх композицій був парфумер Рафаель Лопес. Replique Raphael був випущений у 1936 році у Франції та в 1946 році у США. У 1960 році парфумерна фабрика Raphael згоріла під час пожежі. Компанія Ревлон у 1966 році перевипустили аромат за новою формулою (більш зеленою) та все ж використовуючи ім'я Raphael. Думаю, що мій зразок від Алли є тим більш зеленим варіантом.

Стиль шрифту, який використовували у назві. Інформація з блогу "Будуар Клеопатри"

   Густа, терпка, димна, суха, трохи колюча мшистість. Камфорно-лікарський запах шавлії. Маслянистість шкірки бергамоту та соковитість м'якоті. Кислинка цитрусів. Ментольність та м'ятна солодкувата прохолода. Свіжа трав'янистість. Хвойність, землистість та димна деревина.

   Солодкувата фруктовість, абстрактна суха квітковість. Та, о щастя!, вловила тиху, але виразну свіжість конвалії в оточенні зеленого листя, а потім і примарний жасмин в повітрі.

   Альдегіди, які називають "бабусин сундук", заявляють про себе не відразу і тому я довго дивувалася такому живому звучанню, без ознак ретро.

   Мускус то проявляє мильність, то маслянисту анімалістичність. І найбільше його в базі - невагомого, пухнастого.

   Виразна суха бальзамічність нагадала мені Нефертіті.

Слоган: "Носи Replique - зведи його з розуму"

Актриса Вероніка Хамель з леопардом. Фото опубліковане в Harper"s Bazaar, juli 1973

   Replique Raphael - елегантний, багатогранно-зелений, темний, одночасно виразний і в той же час інтимний аромат. Кажуть, що це були улюблені парфуми американської актриси Рити Хейворт та підтвердження інформації я не знайшла.

Реклама 1960- 1963 роки

   На фото в лівому кутру зверху мій флакон, вигляд якого точно такий же, як на останньому постері. Як же майстерно закручений шнурочок! 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар