середа, 12 січня 2022 р.

Rituale Mendittorosa

 

Rituale Mendittorosa


   25.02.2020

   Mendittorosa - італійська парфумерна компанія із Риму, яку у 2012 році заснувала Стефанія Скуелья, уродженка Неаполя. Я не раз ділилася враженнями про чудові аромати бренду, тому не дивно, що зацікавив ще один. Але перед тим, як розповім про своє нове знайомство, додам кілька слів про саму компанію.

   Що означає назва Mendittorosa не відомо і в інтерв'ю ще ніхто із журналістів так і не допитався у Стефанії про походження назви. Але зустріла інформацію у мережі, що на міланській парфумерній виставці Esxence у 2017 році відвідувачі могли побачити на стенді Mendittorosa портрет бабусі Стефанії - сеньйори Мендітто Рози. Можливо, у цьому факті і є підказка.

   На цій же виставці 2017 року компанія представила дві новинки, які відразу полюбилися шанувальникам. Одна із композицій називається Rituale.

   Якщо парфумерів для створення парфумів Стефанія обирає французів, то оформляють флакони італійські майстри. Можливо, саме тому флакони Mendittorosa відрізняються оригінальним дизайном і Ritual не виняток. Так цікаву незвичну кришку створив художник Мауро Карацца за ідеєю директорки. Дивна форма нагадує чи то клубок, чи гніздо, чи коріння. "Матеріальна форма часу без часу" - коментує Скуелья.

   Розміщений флакон у ящик із деревини берези, дизайн якого розробив тосканський скульптор та художник Алессандро Реджані. Це ліцензійні копії ящиків, якими він користується для перевезення своїх арт-робіт.

   Я була впевнена, що мені сподобається Rituale, але не здогадувалася, що на стільки. Хтось писав про жасмин, хтось про нарциси. Я ж не помічаю ні одного, ні інших. Здається, у мене вийшла інша ароматна історія і власний ритуал.

   За пряно-гірким та терпко-смолистим звучанням ховається димність та соковитість бергамоту. Льодяникові цитруси, як завжди радісні. Лише після кількох знайомств змогла роздивитися присутність лаванди. Її прохолода шовковиста, а різкість додає особливого шарму.

   Густа солодкість ягід неймовірно апетитна, граюча, створююча святковий настрій. Освіжаюча кислинка вчасно розбавляє ягідний десерт і не дає ні одного шансу для розвитку приторності.

   Медова помадність та кремовість.

   Якийсь час я не можу розібрати жодного компоненту та відривати ніс від зап'ястя не хочу.

   Інколи здається, що вдається наблизитися до таємниці і я уявляю пелюстки троянди, які пахнуть медом, як з'являється терпкість, щільність та шершавість меду якогось особливого квіткового сорту.

   Враження швидко змінюється шовковистою свіжістю та прохолодою лаванди та гірчинкою, про яку вже згадувала на початку композиції.

   Уявляю Rituale у малиновому кольорі з фіолетово-синім підтоном. Довго не могла зрозуміти, що саме мені нагадує, як у якийсь момент осягнула - це ж схід сонця. І ця гама кольорів в точності передає світанок і дійство, яке відбувається щодня, але ніколи не повторюється.

   Кисло-солодко-помадний, безкінечно мінливий, тягучий, огортаючий свіжістю, заворожуючий сяянням, чарівний Rituale Mendittorosa. Чим же приваблюють ці фруктово-квіткові акорди? Можливо, вся таємниця у анімалістичних компонентах, які не помітні, але наділяють парфуми глибиною та неймовірною привабливістю?

   Потужна енергія, яку випромінює Rituale, це ж не завдяки малині-смородині чи троянді-лаванді. Це щось значно харизматичніше та потужніше.

   В базі тихий мускус, який пахне ягодами, бальзамність та солоно-солодка карамельність. А ще - приємний післясмак ароматного ритуалу, який здійснюю я щоранку, спостерігаючи за світанком. 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар