пʼятниця, 7 січня 2022 р.

Supreme Bouquet Yves Saint Laurent

Supreme Bouquet Yves Saint Laurent



   13.02.2020
   Інколи бувають такі моменти, що хочеться звузити рамки захоплення і вивчати лише улюблені групи ароматів чи творчість кількох парфумерів та брендів. Іншим разом виникає дикий спортивний інтерес до всього запашного і не терпиться вдихнути чим побільше ароматів, навіть якщо я таке не буду носити.

   Саме у той період, коли у мене прокинулася активна цікавість, я і придбала зразки одних парфумів, а тепер є потреба сиcтематизувати знання та хоч трохи заповнити пробіли.

   Про класичні аромати Yves Saint Laurent уявлення більш менш маю. Не можу похвалитися методичним вивченням та об'ємною інформацією, хоча особистість Ів Сен Лорана, як митця, мені дуже подобається. Художній та документальний фільми про кутюр'є передивлялася багато раз і готова це зробити у любий момент. З повагою відношуся до Opium, мрію познайомитися з вінтажним Rive Gauche, колись мала Nu та Y, пишаюся знайомством з Vice Versa та Maison de Couture, для чоловіка придбала Kouros, абсолютно байдужа до сучасного люксу, а до колекційних композицій не добралася...

   Отже, у 2011 році YSL випустив колекцію класичних ароматів у нових флаконах під назвою La Collection, у яку ввійшло 8 осучаснених легендарних композицій.

   У 2013 році вийшла східна колекція Oriental Collection у характерних для La Collection 2011 року квадратних флаконах з візерунком у східному стилі, яка налічує 7 композицій.

   У 2015 році аромати колекції Le Vestiaire des Parfums присвячені культовим предметам гардеробу. Здається, її я даремно проігнорувала...

   У 2016 році - вечірня колекція Le Vestiaire des Parfums Collection de Nuit про улюблені матеріали дизайнера (шкіру, вініл та велюр).

   2017 рік - аромати колекції Le Vestiaire des Parfums Edition Couture присвячені знаменитим адресами легендарного будинку високої моди.

   І у тому ж 2017 році ще одна колекція Le Vestiaire des Parfums Oriental Collection, у якій знайомі аромати із Oriental Collection, але дещо змінені, та абсолютно нові.

   Із не відомого для мене парфумерного асортименту колекцій YSL у мене з'явилося три зразка 2013 року Majestic Rose, Noble Leather та Supreme Bouquet. Розпочати своє знайомство вирішила із останього.

   На перший погляд при сліпому затесті я би сплутала Supreme Bouquet з якимось квітково-східним ароматом Roja Dove. Напевно, із-за насиченого звучання яскравого квіткового букету та вершкової тягучості. Але тільки аромат YSL почав розкриватися, як все стало на свої місця і подібні ознаки зникли.

   Радісна льодяниковість та надихаюча кислинка бергамоту дуже швидко змінюються насиченим звучанням туберози. З апетитним запахом печива та вершкової кремовості і разом з тим з першінням та приторністю. Цей яскравий багатогранний аромат вимагає не аби якого терпіння, щоб дочекатися його повного розкриття, якщо ви не палкий поціновувач цієї дивовижної квітки. Який же потужний запах може бути при витонченій ніжній зовнішності! Я відношуся до шанувальників туберози та цього разу відчуваю когнітивний дисонанс. Але в той же час в голосному звучанні вловлюю дуже симпатичні акценти - то бурштинова карамельність, то молочний відтінок, то апетитна десертність, то фруктова свіжість. 

   Цукерочна льодяниковість сонячного іланг-ілангу видалася хоча і не тихою, але поруч із туберозою, врівноваженою. Її екзотичні нюанси замерехтіли вогниками, пробуджуючи фантазії та бажання в природі зустріти ці квіти.

   Абрикосове варення, солодкість мандаринів, персиковий джем, тягучий конфітюр, яблучне пюре та ще безліч гурманських відтінків створюють справжнє свято для носа. Не буває нічого нуднішого, як монотонне звучання. То з Supreme Bouquet  не занудьгуєш!

   Як добре, що рідина у пробірці, бо цю яскраву красу потрібно наносити делікатно і обов'язково намазом. Від намазу на пальцях залишаються медові ознаки жасмину і хочеться розтягнути задоволення чути його аромат.

   Солодка ваніль, тягуча медовість, а за ними помітно мильність мускусу. Та поступово Supreme Bouquet стає амброво-оксамитовим, огортаючим теплом, комфортним для мене та оточуючих. Не даремно ж мої маленькі вихованці сказали, що я так гарно пахну.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар