понеділок, 3 січня 2022 р.

Rosa Ekaterina Moresque

 

Rosa Ekaterina Moresque


   2.12.2019

   Я так давно мріяла познайомитися з ароматами італійського бренду із Мілану Moresque. Та моє бажання притупилося з часом, так як зрозуміла, що східна направленість компанії це поки не мій парфумерний образ. Багатство, розкіш, яскравість, строкатість, орнаментальність - все люблю лише поки що розглядати.

   Moresque - означає особливий стиль в мистецтві та архітектурі, який характерний для Іспанії під час правління мусульманських завойовників. Ще називають його мавританським.

   Напевно, це саме ті парфуми, які потрібно брати з собою в подорож до Іспанії. Десь так я і уявляла ольфакторний образ цієї країни.

   Дивно, чому італійські дизайнери звертаються до арабської теми так часто (Xerjoff, Sospiro Perfumes, Kemi Blending Magic).

   Але повернуся до Moresque. Отже, я з задоволенням розглядала чорно-біло-золоті флакони із мотивами мавританських орнаментів, з чіткими геометричними лініями та сплетіннями, а активно прореагувала лише на пропозицію Rosa Ekaterina. Це саме та композиція, з якої можу розпочати знайомство, вирішила я. Не може ж бути аромат, присвячений російській Імператриці з німецьким корінням, з насиченим арабським звучанням.

   Кажуть, що саме під час правління Катерини Великої у Росії почали активно вирощувати троянди. У Царському Селі було ціле Рожеве поле, де квітли різні сорти, привезені із Голандії, Франції, Німеччини, Данії. Трояндова тема прослідковувалася і в оздобленні палацу.

   У центрі композиції Rosa Ekaterina Moresque - троянда. Всі відтінки, нюанси та інші ароматні моменти доповнюють, ускладнюють, змінюють аромат. Виступають в ролі тієї свити, що "робить королеву королевою".

   Із флакону пахне маслянистим ароматом на анімалістичному тлі, солодкою помадністю, розкішшю та багатством.

   Так, і на шкірі - аромат троянди, не такий маслянистий, але густий і насичений, доповнений зеленими відтінками та солодкою карамельністю.

   Фруктові нюанси у ароматній палітрі троянди добре помітні, так само як і терпка пряність та винні відтінки.

   Велична та прекрасна троянда! Дійсно королівська чи, точніше, - імперська. Отримала би величезне задоволення від аромату, якби не порція мускусу. Чи то у моєму організмі щось відбувається, що я так гостро сприймаю мильність.

   То здається, що анімалістична маслянистість заявляє про себе, то за мить вже чую запах горілого цукру. Смолистість димна і терпко-солодка, аж до першіння. Пряна смолистість, яка характерна саме східним ароматам, тому до образу Катерини Великої, як на мій смак, не пасують.

   Та в шлейфі аромат троянди мені дуже подобається - лікерно-фруктовий, помадно-тягучий, тепло-пряний, густий ванільно-кремовий, пудровий та мармеладний.

   Якщо нанести мікронамазом, то можна спокійно піти на роботу і не придавити колег своїм розкішним шлейфом. Добре нанести парфуми за кілька годин до виходу (чим більше, тим краще) у місця, де не дуже доречний вечірній наряд. А ось у урочистих та святкових випадках є можливість відірватися тим, хто полюбляє рясно наносити парфуми.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар