неділя, 2 січня 2022 р.

De Profundis Limited Edition Serge Lutens

 

De Profundis Limited Edition Serge Lutens


   6.10.2019
   Яка ж осінь без хризантем? Найперше, що приходить на думку, це De Profundis Serge Lutens, який пахне цими квітами та золотою порою.

   Напевно, ні розкішні троянди, ні будь-які інші квіти, які є квітникових крамничках, не можуть замінити ці характерні суцвіття. Хризантеми поєднують у своєму ароматі і кремову ніжність, і соковиту трав'янистість та свіжість, і гіркуватий смуток, і терпкість самотності. А ще вони найвитриваліші і цвітуть всупереч всім законам життя.   І найдовше стоять у букетах.

   Вигляд квітів та їх складний запах надихали у всі часи і поетів, і художників, і цілителів, і кондитерів. Буквально вся поезія Японії та Китаю пронизана поклонінням та захопленням витонченістю та красою хризантем. Що вже говорити про парфумерів...

   De Profundis пахне солодко-трав'янисто, соковито-зеленкувато, кремово-фіалково, гіркуватою деревиною та димною фруктовістю. Одночасно про все з самого початку: і квітковість, і помадність, і кремовість, і борошнистість, і пряна камфорність. Здається, що добре знайомо, що ніби вчора носила ці парфуми...

   Далі аромат стає багатошаровим. Поступово хвиля за хвилею піднімається вгору, змінюючи відтінки запаху, настрій та враження, емоції та асоціації.

   Гірчинка календули та терпкість полину змінюється ніжною солодкуватою кремовістю. Розтерта трава та соковитість зломаної гілочки. Знову помадність фіалки, ще раз гіркувата борошнистість. Прохолода змінюється теплом, смуток - тихою радістю.

   Якась особлива витонченість та складність.

   Згодом мені подарували великі махрові хризантеми світло-лимонного кольору. Ніби знали, що для повного щастя  бракує саме них. І всі ті пахучі відтінки, які були помічені у De Profundis , я вдихала цілий вечір, розглядаючи соковиті закручені махрові пелюстки квітів.

   Яка ж осінь без хризантем?

 

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар