середа, 12 січня 2022 р.

Tyrannosaurus Rex Zoologist Perfumes

 

Tyrannosaurus Rex Zoologist Perfumes


   30.03.2020

   Парфуми бренду Zoologist Perfumes, який у 2013 році заснував Віктор Вонг, випускають у канадському місті Торонто. Для парфумерної продукції не використовують інгредієнти тваринного походження. Етичні питання змусили використовувати синтетичні аналоги, щоб не нашкодити тваринам.

   Тема логічно продовжується і в назвах ароматів, які відображають певні особливості звірів.

   Три чи чотири роки тому, коли ще у мене було бажання "бігти попереду паровоза", я замовила набір пробників Zoologist, рідкісних на той час у нас. На жаль, посилка у Україну не доїхала, а порядні менеджери на офіційному сайті компанії повернули кошти, на які я відразу ж придбала книгу. А ось бажання познайомитися з ароматами не те, щоб зникло, але стало вже не палким, тому не захотіла переплачувати під час розпивів.

   Сьогодні я все ж познайомилася з композицією Tyrannosaurus Rex Zoologist Perfumes завдяки колекціонеру Тані, за що я їй дуже вдячна.

   На сайті бренду вказано, що Тиранозавр Рекс - це "фантастичний крейдовий апокаліптичний запах" і саме тому він розпочинається маслянисто-пряно-гірко-солодкувато-анімалістично, тому всім, хто любить тваринні нюанси в парфумерії, необхідно познайомитися. Я завжди думала, що теж прихильниця такого ольфакторного досвіду. Та виявилося, що для мене це занадто, тому з нетерпінням чекала що ж буде далі.

   А далі Tyrannosaurus Rex запомаднюється та паралельно чути виразні пряні відтінки.

   Солодка карамельність чергується з анімалістичністю, але остання вже не така агресивна, як на старті. І саме ця частина нагадала Tropic of Capricor, але парфуми Olympic Orchids Artisan Perfumes ненав'язливо і м'яко розкривалися, не створювали шокуючих ефектів.

   А Tyrannosaurus Rex - це запах доісторичного хаосу, це оскалена агресія і боротьба за виживання. Мені цікаво було дочекатися розкриття квіткового серця. Адже крейдовий період це не лише тиранозаври (одні із найбільших хижаків, що  населяли нашу планету). У пізній крейдовий період клімат став прохолодніший, головними рослинами на суші стали квіткові. Особливо найбільшого розвитку набули магнолієві, евкаліпт, верба, береза, дуб та лавр.

   Карамельність розігрівається, плавиться і розтікається, нагадуючи лаву вулкану. Аромат набуває гіркого звучання, яке підсилює запах шкіри. То промайнув аромат мускатного горіха, то деревно-смолисто-ялівцевий, то камфорність перцю, то димність, то горілої деревини та лаврового листя. Майже реалістичний запашний образ потрібного періоду, але все ж без магнолій та інших квіткових моментів.

   Для вивчення Tyrannosaurus Rex Zoologist Perfumes є цікавим екземпляром. Напевно, органічно створить атмосферу під час перегляду якогось фантастичного фільму про динозаврів, а ось для використання не уявляю. Не тому, що когось налякає, ні. В шлейфі не має тих ефектів, про які розповідала, є лише щільний мильний запах мускусу.

Немає коментарів:

Дописати коментар