субота, 26 грудня 2020 р.

Nuit de Noel Caron

 

Nuit de Noel Caron


   Різдво Христове - це душевний спокій та всепрощення, гармонія та краса, простота та зрозумілість. Коли приходить розуміння Різдва  серце наповнюється радістю та тихим щастям. У кожної людини відчуття свята своє, особисте та й щороку воно, напевно, інше. Головне, щоб кожен  мав затишок та любов і неодмінно віру у добро та надію.

   Маючи легендарні парфуми Nuit de Noel Caron у скляній чорній пляшці не виникає сумнівів яку ароматну рідину нанести на тіло, щоб доповнити і так чарівну атмосферу. Гармонійне поєднання духовних цінностей та запашних. Єднання добра та краси.

   Розпочинається "Різдвяна Ніч" солодкувато-помадно, гірко-пряно, борошнисто... Ледь вловимий запах шкіри на виразному тлі сандалу.

    Масляниста анімалістичність та огортаюче тепло. Гостра кислинка, яка змінюється мигдалево-кремовою солодкістю. Радісна ваніль та соковита вишня.

   Мускус нагадує хмари, бо такий пухкий та невагомий, а ще той стан, коли "головою в хмарах", бо ті маслянисто-тваринні відтінки, з ледь вловимою гіркотою шкіри зачаровують силою та здатністю парфумерного мистецтва впливати на свідомість.

   Туге, щільне, повільне розкриття Nuit de Noel Caron ніколи не обіцяє очікуваного "шедевру" і вдається навіть розгубитися і трохи засмутитися. Та не потрібно парфуми сприймати уважно внюхуючись у зап'ястя. Диво стається несподівано, як і сходження Вифлеємської зірки. Несподівано відчуваю аромат мармеладно-фруктової троянди. Далі в цій ароматній аурі вловлюю медовість, кремовість, пудровість. Все та ж борошнистість деревини сандалу, але у іншій якості - як тло для витонченого букету.

   Загадковість та непередбачуваність Nuit de Noel Caron додає магічності святковим дням. Розкриття парфумів дарує ольфакторне задоволення. Споглядання краси - це теж молитва.

   6.01.2020

                                                              Злые духи! - Nuit de noеl...

Александр Николаевич Вертинский

Я опять посылаю письмо и тихонько целую страницы.

И, открыв Ваши злые духи, я вдыхаю их сладостный хмель...

И тогда мне так ясно видны эти черные тонкие птицы

Что летят из флакона на юг, из флакона "Nuit de Noel" ! . 

 

Скоро будет весна. И Венеции юные скрипки,

Распоют Вашу грусть, растанцуют тоску и печаль.

И тогда станут слаще грехи и светлей голубые ошибки,

Не жалейте весной поцелуев когда расцветает миндаль ! . .

 

Обо мне не грустите, мой друг ! - Я озябшая хмурая птица !

Мой хозяин - жестокий шарманщик - меня заставляет плясать ! -

Вынимая билетики счастья, я гляжу в несчастливые лица

И под вечные звуки шарманки мне мучительно хочется спать ! . .

 

Я опять посылаю письмо и тихонько целую страницы.

Не сердитесь за грустный конец и за слов моих горестный хмель...

Это все Ваши злые духи. Это черные мысли как птицы

Что летят из флакона на юг, из флакона "Nuit de Noel" !. .

 

   Ці поетичні рядки присвятив Олександр Вертинській Валентині Саніній, в яких прекрасні парфуми Nuit de Noel Caron назвав "злими". Я використала цю поезію не із-за ліричності чи якоїсь глибини, не тому, що вони мене розчулили чи схвилювали, а саме із-за того, що на мені Різдвяна Ніч Карон сьогодні звучить так, як поет написав - "злые духи".

   І це сталося вперше. Я пам'ятаю різні звучання: і квіткове, і помадне, і шипрове. А сьогодні не подібне на попередні, ніби це наше перше знайомство.

   Темне щільне звучання карамельно-димної амбри стає ще темнішим, пряно-гірким, з добре вловимими нюансами маслянистості, шкіри та анімалістичності. Містично, трохи лячно та одночасно фантастично. Це справді ніч - оксамитова чорнота відливає коричневим, сірим, синім, фіолетовим. Без жодного вогника, ліхтарика чи сяяння зірки.

   Повільно, нікуди не поспішаючи, з'являється солодкість іланг-ілангу. Ще не помітно ні сонячності квітки, ні льодяникового радісного голосу, але на темному тлі його поява радує та дає надію на розвиток.

   Поступово із смолисто-гірко-пряної темряви виринає запах деревини сандалу, який протягом звучання Nuit de Noel буде і солодкуватим, і мускусним, і маслянистим.

   Далі знову темнота ночі. І я вже подумала чи не зіпсувалися мої парфуми. Але ж зіпсовані не можуть ось так змінюватися, переливатися відтінками, хоча і гірко-пряно-бальзамними, димно-смолистими, тваринними. Це просто сьогодні Ніч видалася надто темною та довгою.

   І ось з'являється на мить помадність троянди. Солодка мармеладність промайнула і зникла, а через трохи помітила пухку ваніль. Невпевнено затремтів медово-фруктовий запах жасмину.

   Поки я внюхувалася у зап'ястя, не помітила, що навколо мене повітря наповнилося ароматом Nuit de Noel і створена аура дивовижно-прекрасна - солодкувато-квітково-карамельно-помадна, чуттєва, викликаюча захват та хвилювання, відчуття чогось ірраціонального, живого, невизначеного та такого, що важко описати. Найголовніше, що присутня та магічність, що буває у Різдвяну ніч. І мова не про комфорт біля вогнища у каміні, не про мороз на вулиці і, тим більше, не про смаколики.

   Далі запах чи винний, чи то підгнивших фруктів  змінився кремовим ароматом квітів, вершковістю, знову помадністю троянди, але вже з іншими відтінками.

   Близько до шкіри парфуми звучали протягом дня, чергуючись то запахом сандалу, то амбри. Солодкуватий мускус з'явився у базі. А ось шипровості, про яку я згадувала минулого разу, не було взагалі, навіть натяку.

 
   25.12.2019
   Приємна гурманська солодкість на тлі деревини. Мшиста терпкість та ... передчуття чогось особливого.

   Так, мшисто-волого-лісисто-смолисто-димно. І я провалююсь у ольфакторну безодню. І відчуття Різдва саме сьогодні підсилюється парфумами. І душа наповнюється радістю. Поєднання традицій, сяючої ялинки та парфумерного захоплення створюють ідеальну атмосферу свята.

   А тим часом Nuit de Noel Caron пахне сухою травою, гіркою ромашкою та духмяним сіном. Виразний запах розтрісканої пильної кори. Солодкувата деревина сандалу та та особлива витонченість його звучання, трохи мускусно, трохи маслянисто. Це аромат казкового лісу, магічного лісу.

   І хоча я з нетерпінням очікую появи квітів, багатогранна та складна шипрова частина захоплює та бентежить. І я пригадала, як люблю шипрові композиції і за ними заскучала! А тим більше, коли мова йде про такі шедеври, як Nuit de Noel Caron!

   Гірко-солодко-шкіряна анімалістичність амбри змінюється солоною тягучою карамельністю. Далі - густий запах чайної заварки, а за мить - тягуча бальзамність. Тепер це не просто казковий ліс, а неодмінно нічний. Чорно-синє небо в сяючих зірках з'явилося в уяві саме собою. І так нестримно захотілося у реальний ліс... Та, напевно, іншим разом, коли на Різдво буде не так сіро і мокро.

   Поступово з'являється шоколадність. Запах деревини стає оксамитовим і ніжно огортає теплом.

   Цукерочні відтінки іланг-ілангу зазвучали несподівано. Той тон у ароматі, що нагадує дитячий шампунь "Кря-кря", і викликає те ж бажання з'їсти, бо так апетитно пахне.

   Тягуча помадність, п'янка лікерність та фруктовість троянди на тлі деревини. Сьогодні у Nuit de Noel троянда мені видається Віфлеємською зіркою. Її аромат божественно прекрасний, наповнений світлом та ангельською силою.

   Непомітно помадність розчиняється, залишаючи лише запах підгнивших фруктів.

   І знову радість - поява жасмину - теж сяючого, полум'яного. І хоча його звучання було миттєвим і мерехтливим, що нагадало тремтячий вогник свічки у темряві, та ефект справив вражаючий.

   Ніжна кремова помадність і та вишуканість, якою відрізняються парфуми Карон, змінилися гіркою пряністю, потім борошнистістю, знову чуттєвими ознаками цибетину, лікерністю персикової троянди, запахом вологої деревини, ванільною карамельністю, квітковістю... І це звучання Nuit de Noel та зміни продовжуються, наповнюючи мій день дивовижною красою та магією. Різдвяний ранок переходить у день. І я сподіваюся, що світло у душі не затьмариться, вогник надії не згасне, відчуття свята та віри у добро не зникне.

   Всім миру та добра, гармонії та краси!



   7.10.2019
   Коли маєш в колекції ці парфуми, то не виникає питання який аромат дістати. Адже, Nuit de Noel Caron - це для мене образ Різдва, це символ величної краси, це зігріваюче тепло вогнища у каміні та родинне душевне. Це любов. Це безодня думок та об'ємна гармонія. Це таємниця та надія. Це атмосфера.

   Парфуми, трохи витримавши паузу, повільно починають оживати. На фоні маслянистої мускусної деревини сандалу першим з'являється фруктово-медовий п'янкий жасмин з вловимою індольністю та хмільним від щастя поглядом.

   Чергування чуттєвої квітковості та філософсько-задумливого запаху сандалу створюють магічну атмосферу особливого свята - інтимну та затишну. Поєднання простих мирських радостей та складних філософських понять.

   Запах крихкого вершкового печива і поруч сирої риби не дивують так само, як поруч з добром є і недосконалість, лицемірство, гордість. Тай запах риби не всі почують, я впевнена. Потрібно зосередитись добре, налаштуватися на тонкі вібрації аромату. Цікаво, а марнославство всі здатні розпізнати?

   Дивовижно прекрасна троянда - велична, наповнена спокоєм та мудрістю. Її помадно-персиковий аромат звучить на фоні все тієї ж деревини сандалу. Але це звучання викликає абсолютно інші думки, ніж запах п'янкого жасмину. Аромат троянди теж про пристрасть, але і про вірність та про самовідданість.

   Фруктова свіжість, мармеладність чергується з маслянистою анімалістичністю, легкість та сяючий вогник свічки з темрявою.

   Думки про Nuit de Noel Caron та про Різдво переплітаються і я то чітко бачу зв'язок, образи, символи та асоціації то заплутуюся, гублюся і хочеться відкрити вікно, щоб запустити морозного повітря, освіжитися, збадьоритися.

   Вдох-видох і вже моя шкіра пахне виразною маслянисто-шкіряною анімалістичністю. Далі -  контрастна тиха мускусна тілесність, несолодка карамельність, прозора пряність, суха деревина, кремовість та невагома пудровість. І я мрію про зустріч з друзями і сподіваюся, що нам буде радісно та весело.

   Для мене Різдво - це не 12 страв та кутя, це стан душі. Душевний спокій, гармонійне поєднання простих та складних речей, це можливість відчувати тонкі вібрації, вловлювати найтихіші запахи та думки.

   З Різдвом Христовим, друзі!!!!

   17.12.2018
   Якось, перебираючи пробірочки з легендарними ароматами, відкрила Nuit de Noel Caron і не змогла не нанести на шкіру. Здавалося, рідина чекала цієї миті, бо відразу ожила і створила неймовірну багатошарову квіткову атмосферу. ШЕДЕВР. Іншого слова щоб охарактеризивати це дійство не існує. Як добре, що у мене є не лише парфуми у пробірці, а ще й у елегантному флаконі із чорного скла у стилі ар нуво, чарівному футлярі із шовковими китицями, коробочці із чотиризначним номером, яка обгорнута в фірмовий корановський папір. Всі ці ознаки важливі, щоб визначити вік флакону. І думаю, що мій варіант - випуск 1953 чи 1963 року.

   Я планувала носити Nuit de Noel ближче до Нового року та Різдва, щоб підсилити святковий настрій та магічність свят. Під вчорашнім враженням від Infini знову потягнулася за пробірками, вирішивши лише "подихати" та відкласти, але аромат зачепився за пальці і варіанту іншого не залишилося.

   Карамельно-смолиста масляниста амбровість. Суха деревина сандалу і колюча шипровість. Nuit de Noel густа, темна і тепла, але не підпускаюча. Потрібно звикнути до цієї темноти і налаштуватися на особливе сприймання.

   Аромат повільно починає оживати і, здається, що без особливого бажання дозволяє себе "розглядати". Скрізь шоколадно-димну завісу просвічується емоційний та п'янкий жасмин з фруктовим ароматом та індольністю. Далі - маслянисто-солодкувато-медово-гірка анімалістичність з шкіряним нюансом.

   Якийсь час я дивуюся такому звучанню, так як була впевнена, що ці парфуми для мене зрозумілі. З голови не виходила та об'ємна квітковість...

   Несподівано аромат стає невагомим і пухнастим, солодкувато-ванільним, майже гурманським. Розпочалося чергування цієї гурманіки та гіркої анімалістичності, смолистої димності, карамельно-солоної амбровості, бальзамічності, пряних нюансів, а потім вершкової кремовості та пудровості. Навіть було помітно золотисте сяяння льодяникового іланг-ілангу.

   Та Nuit de Noel Caron потрібно "слухати" не з зап'ястя. Потрібно нанести парфуми і не намагатися щось "почути" чи "побачити". Відчуття свята з'явиться непомітно. Ним просочиться все повітря навколо. І крім ШЕДЕВР знову нічого оригінальнішого вигадати не зможу.

   Сьогодні Nuit de Noel не такий квітковий, як того вечора. Цього разу Різдвяна Ніч деревно-смолисто-анімалістична, спокуслива і манка, але така ж глибока і об'ємна та, що важливо, містична.

   21.01.2018
   Легендарные Nuit de Noel Caron ждали своего часа, отдыхая после приезда. Я не уверена, что парфюм отстоялся в полной мере, но уже нет сил ходить возле него кругами. Хотя я была знакома с композицией, но мне не терпелось узнать винтажные духи.

   Сладко-пряно-бальзамично, с оттенком корицы и соленой карамели начинается Рождественская Ночь. И все это на мускусном фоне.

   Иланг-иланг со своими лекарственно-цветочными нюансами кажется золотым. Его оттенки переливаются, светятся, то сливаются с древесиной сандала.

   Согревающий и аппетитный алкогольный оттенок рома сменяется сливочно-ванильным печеньем, но это совсем не про угощения!

   Густой аромат амбры медленно разогревается на коже и уже не только замечаю соленую карамельность, а и дымность, тягучую сладость, маслянисто-кожаную анималистичность. Тепло цибетина усиливает чувственность.

   Кроме яркого иланг-иланга цветочные звуки сдержанные. Сначала, скорее угадывается, помадно-ликерная роза и мелькает трепетный жасмин. Аромат жасмина остается на подушечках пальцев. Можно потерять равновесие от его пьянящей красоты. Фруктово-медовое горячее звучание с еле уловимой индольностью. Хочется улыбаться от счастья и плакать одновременно. А рядом с жасмином опять появляется анималистичность циветты, развивая эротическую фантазию.

   Не тяжелое, но плотное начало Nuit de Noel развивается очень медленно, испытывая на выносливость. Каждый новый звук приближает к чему-то таинственному. Хорошо чувствуется днк ароматов Caron - эта цветочно-мускусная пудровость, эта рафинированнная утонченность и элегантность.

   Цветочная пряно-сладко-смолистая часть Nuit de Noel незаметно сменяется терпко-мшистой. Появляется шершавость, колючесть, влажность, сладко-дымная землистость мха. Как говорит одна знакомая - "парфюмерное утешение".

   Nuit de Noel - глубокий, пронзительный, страстный, роковой, таинственный аромат. Духи были созданы Ernest Daltroff для любимой Félicie Vanpouille, которая любила Сочельник и ароматы, связанные с ним. Несколько лет назад у меня было чудесное Рождество, о котором я до сих пор вспоминаю с радостью. Тогда я была в Рождественской Ночи и звучание edt было очень гармонично. Сегодня аромат духов я воспринимаю совершенно без образов Рождества, без сравнения со строками Вертинского. Для меня это магия аромата, это бездна, в которую проваливаешься добровольно, с замиранием сердца и наслаждением. В них есть то, что ищешь в духах, кроме богатства и роскоши.

   Непередаваемая красота и потрясающее звучание. Живой, глубокий, объемный аромат, после знакомства с которым не хочется возвращаться в действительность.

   Если кто-то не может носить Nuit de Noel Caron, то их стоит просто знать, чтобы равняться на шедевр, чтобы научиться выделять лучшее в современном парфюмерном мире.

   Я все не решаюсь купить тот старый черный флакон в стиле арт-деко по разным причинам. То боюсь, что не смогу его открыть, то не уверена в отличной сохранности. А вот сейчас очень сожалею, что не использовала возможность (и флакон открыт, и качество проверено).

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар