четвер, 31 грудня 2020 р.

La Reine Margot 12 Parfumeurs Francais

 

La Reine Margot 12 Parfumeurs Francais



    Дуже виразна свіжість, терпкість, кислинка та фруктовість запашного листя смородини з ментольною прохолодою та ягідною солодкістю, апетитністю та радістю сонячного літа, зеленою трав'янистістю на старті La Reine Margot 12 Parfumeurs Francais.

   Та багатогранний початок, який заінтригував та пообіцяв виняткової краси аромат, змінився стриманим фруктово-карамельно-цукерочним звучанням. Після Madame Royale та Azay-le-Rideau навіть якось прикро за "Королеву Марго"...

   Ледь вловима димність бергамоту та ознаки нестиглого персику. Деревний тон, що характерний для квіткового звучання неролі. І зовсім неочікувано, напевно, щоб не сумували, велика порція індолу.

   Напевно, сьогодні є щось у моєму організмі, що спонукає мускус проявляти себе більше, ніж хотілося б.

   Масна деревина, тягуча карамельність, льодяниковість, ванільна кремовість та делікатна тілесність.

   А іншим разом La Reine Margot знову подарувала королівську усмішку та продемонструвала дружнє відношення. Солодко-гірко-пряна, з грайливою ментольністю, льодяниковістю та помадністю троянди - така яскрава та невимовно прекрасна, що останні краплини рідини викликали розпач. А згодом, після оновлення вражень всіх присутніх у моїй колекції королівських ароматів 12 Parfumeurs Francais, здивувалася, що не зустріла ні разу ні пропозицій, ні обговорень у парфумерному товаристві. Адже всі вони чудові!!! Ви не знайомі? Неодмінно розшукайте хоч  1 мл для знайомства!

   7.07.2019
    Один італійський вчений сказав: "Побувати при дворі і не побачити Маргарити Валуа, значить не побачити ні Франції, ні французького двору".

   Маргарита де Валуа, яка носила багато титулів (королева Новаррська, королева Франції, королева Маргарита, герцогиня Валуа), яка кохала багатьох чоловіків, брала участь в багатьох історичних подіях, з легкої руки Олександра Дюма ввійшла в історію під іменем королева Марго.

   Ще королеву Марго називають однією з перших феміністок світу: вона любила кого хотіла і коли хотіла, не зважаючи ні на що.

   Та найперше, що приходить на думку при згадці про королеву - її вважають однією з найгарніших жінок Франції.

   Роман О.Дюма не одноразово екранізували і в ролі Марго були і прекрасна Жанна Моро (1954), і моя улюблена Ізабель Аджані (1994), і Євгенія Добровольська (1996). За романом Генріха Манна у 2010 році вийшов фільм режисера Джо Байєра - "Генріх IV Новарський", в якому королеву Марго зіграла Армель Дойч. Для створення особливого настрою останній фільм я сьогодні навмисно передивилася та залишаюся закоханою у роботу Патріса Шеро і готова передивлятися безліч разів.

Ізабель Аджані у ролі королеви Марго (1994)

   Не дивно, що до образу гарної жінки та ще й королівської крові звертаються і парфумери. Існує чотири парфумерні композиції, присвячені королеві Марго: La Reine Margot Parfums et Senteurs du Pays Basque, L'eau de la Reine Margot Maison Nicolas de Barry, La Reine Margot Maitre Parfumeur et Gantier та La Reine Margot 12 Parfumeurs Francais. Всі вони квітково-фруктові. Сподіваюся, парфуми достойні називатися ім'ям королеви. Я ж знайома лише з останнім ароматом у списку - з La Reine Margot 12 Parfumeurs Francais, який входить у Royal Family Collection. 

Королева Марго, портрет

   Димна терпкість бергамоту розпочинає ароматну історію "Королеви Марго". Кокетлива кислинка смородини та грайлива ментольність ховаються за солодкою карамельністю.

   Оксамитова шкірка персика запашна та апетитна, до запаху якої долучається не менш прекрасна помадна троянда. Ні, вона не просто помадна. Аромат троянди винно-терпкий, густий, фруктово-ягідний, свіжий і п'янкий одночасно.

   Далі мені уявляються зацукрені трояндові пелюстки, які не лише прикрасять найвишуканіший королівський десерт, а й додадуть ексклюзивної гурманності.

   Солоно-солодка карамель плавиться, розтікається і поступово теж пахне трояндою, а далі перетворюється на кремово-вершкову пухку, невагому, сяючу ванільність.

   Солодкість така ніжна і делікатна, з квітково-фруктовими переливами, що не можливо у неї не закохатися.

   Єдине, чого мені не вистачає у композиції,- пристрасті. А ця ознака має бути найпершою, напевно, так як Марго вважають рабинеї своїх почуттів, так як вона все життя не відмовляла собі у тілесних задоволеннях. Пишуть, що навіть у 60річну Марго був закоханий 20річний юнак...

   Розповім про один цікавий момент. Не знаю, чи то я заплуталась в історичних персонах, чи хтось інший, але на сайті 12 Parfumeurs Francais на сторінці композиції La Reine Margot зображена не королева Марго, а Діана Пуатьє - ще одна відома красуня. І багато парфумерних сайтів копіюють цей портрет на своїх сторінках. Якщо я не права, виправте мене, будь ласка!

Діана де Пуатьє та Генріх II

 


Немає коментарів:

Дописати коментар