середа, 23 грудня 2020 р.

Bella Donna Jul et Mad Paris

 

Bella Donna Jul et Mad Paris


   Засмутившись, що залишилося надто мало рідини Fils de Joie Serge Lutens, нестримно захотілося знайти яскраву заміну. Не впевнена, що вийде, але можна спробувати з Bella Donna Jul et Mad Paris.

   Димний маслянистий бергамот не може стримати напору фруктово-медового, індольно-провокаційного, свіжого та холодного, з металевим присмаком жасмину. Його голос такий потужний та нестримний, що навіть цитрусово-пряні відтінки імбиру стають бляклими та розпорошеними.

   Солодкувата ягідна фруктовість зі спогадами літа, а з далека доноситься масляниста анімалістичність та карамельність амбри.

   Якщо у ароматі СЛ "Дитя радості" компанію жасмину складає сонячний іланг-іланг, то у Bella Donna - магнолія. У прес-релізі на офіційному сайті Jul et Mad Paris вказують, що мова йде про магнолію Альбу. Я ж відразу пригадала капризну Каетану Альбу, у яку був закоханий іспанський художник Гойя, улюблений мій роман Фейхтвангера та кицьку Альву, яку ми з чоловіком назвали саме на честь герцогині, трохи пом'якшивши звучання.

   Та Bella Donna Jul et Mad Paris з ароматом магнолії Альба присвячена Прекрасній Ферроньє́рі (фр. La belle Ferroniere). Жінці з портрету, що приписують пензлю Леонардо да Вінчі або одного з його учнів. Не мала щастя, на жаль, бачити у Луврі знамениту картину, як і не милувалася білосніжними квітами у вигляді тюльпанів. Та у композиції поруч із яскравим жасмином все ж помічаю і тонкий та п'янкий, ніжно-вершковий аромат магнолії.

   Аромапсихологи стверджують, що запах магнолії гарно впливає на організм, підвищуючи самооцінку, знімає відчуття скованості. Тому за відсутності у саду чагарника, який під час цвітіння нагадує казкову ароматну хмаринку, можна нанести краплину Bella Donna, щоб підняти собі настрій. Я ж дістаю парфуми, коли мені хочеться яскравого квіткового звучання.


   15.05.2019
   Якщо я не знаю чого парфумерного мені хочеться, дістаю Bella Donna Jul et Mad Paris. Парфуми піднімають настрій, веселять, не набридають, привертають до себе увагу апетитністю, яскравістю та квітковою мінливістю. Так було, наприклад, вчора і сьогодні я вирішила повторити.

   Соковитий бергамот з солодкуватою липкістю, димною терпкістю в компанії з цитрусово-пряним пікантним імбиром. Тонізуючий та надихаючий на трудовий день дует.

   Емоційний іланг-іланг з яскравою багатогранною палітрою: і льодяниковість, і лікарські нюанси, і бальзамність, і запах деревини. То пряно, то солодко. То "холодно, то жарко".

   Аромат жасмину, від якого обертом йде голова, то лякає та відштовхує від себе, то, навпаки, приваблює і зачаровує. Фруктово-індольні переливи, свіжість, фруктова солодкість, медовість - можу вдихати безкінечно.

   Прохолодний запах солодкувато-ванільної магнолії на фоні терпкої деревини змінюється тягучою солоно-солодкою карамельністю.

   Не можу сказати, що Bella Donna складає враження гурманської історії, але на шалику залишаються чомусь всі ознаки солодкого десерту.

   Не є фанатом модного парфумера Luca Maffei та ось з цією композицією Jul et Mad Paris наші смаки пересіклися.

   10.04.2019
   Bella Donna Jul et Mad Paris солодка-пряно-терпка, насичено яскрава та радісна. Цитрусово-перцевий імбир, екзотична квітковість та деревна гірчинка.

   Симбіоз фруктово-індольного жасмину та льодяниково-бальзамного іланг-ілангу. До цієї колоритної компанії дуже швидко долучається помадна троянда і вершково-кремова гарденія. Прохолода та ванільна свіжість, яка характерна лише для магнолії.

   Я дуже люблю цю солодко-льодяниково-квітково-індольну красу за життєрадісність та яскравість, за оксамитове тепло та медову липку п'янкість!!! Багатогранна та мінлива, якась особлива і не набридаюча. Шкода лише, що за шаленим темпом життя я не змогла приділити Bella Donna уваги.

   29.11.2018
   Я проснулася сьогодні з червоними жахливими очима. І щоб компенсувати це відчуття негарності чи заспокоїтися, мені захотілося чогось яскравого, голосного парфумерного. Перебираючи в пам'яті всі можливі варіанти, трохи засмутилася, що у мене такого не має, та пригадала, що все-таки є - яскрава квіткова Bella Donna Jul et Mad Paris!!!

   Я закохалася в ці парфуми з першого знайомства. В краплині, яку принесла Оленка на зустріч, було стільки всього того, що я люблю - індольний жасмин, солодка білоквіткова вершковість, духмяність, переповнююча радість і відчуття свята, що не можливо було не придбати флакон.

   Bella Donna Jul et Mad Paris входить в колекцію Les White, яка натхненна мистецтвом. Парфумер - Лука Маффеї.

   Bella Donna присвячена Прекрасній Ферроньє́рі (фр. La belle Ferroniere). Портрет, що приписують пензлю Леонардо да Вінчі або одного з його учнів. Існує і вірогідна версія про спільну працю кількох художників над картиною. Не існує і точної дати написання портрету. Найчастіше мистецтвознавці називають 1490-ті роки.(с)

Искусствоведы говорят нам честно,

Что имя героини неизвестно.

И раньше спорили и спорят нынче,

Кого в холсте изобразил да Винчи.

Одни как будто доказать сумели:

На полотне – Лукреция Кривелли.

Им возражают тут же: на картине

Показана другая героиня.

И предлагают даму для примера

Всем называть Прекрасной Ферроньерой...

Мы видим только: женщина та вроде

Оделась, видимо, по тех лет моде.

И в платье терракотового цвета

Миланская красавица одета.

На лбу её иль камень, иль камея,

И ожерелье на прекрасной шее (Иван Эсаулков)

   Аромат розкривається не менш поетично! Із флакону пахне п'янка квітучість - солодко-манко, кремово-смачно.

   На шкірі - абсолютно не звичний запах, ні на що не схожий. Ніби зелена терпкість бергамоту змішана з індольністю жасмину. Пряно-перцевий відтінок імбиру б'є у ніс, від чого хочеться затримати дихання. Але за мить - це вже фруктово-вершковий аромат магнолії. Саме такої, ароматом якої я насолоджувалася в Калельї.

   Ще кілька хвилин - і це вже дивовижної краси троянда з помадно-фруктовим свіжим запахом. І така ж духмяна аура навколо.

   Прохолодний, з металевим присмаком та мускусним нюансом жасмин чергується з бальзамно-солодко-льодяниковим іланг-ілангом.

   З часом вершковість густішає, набирає карамельної тягучості та ванільної пухнастої солодкості.

   Bella Donna - ода жіночій красі.


 


Немає коментарів:

Дописати коментар