вівторок, 29 грудня 2020 р.

Amouage Gold pour Femme Amouage

 

Amouage Gold pour Femme Amouage



   Днями милувалася шлейфом Amouage Gold pour Femme Amouage від своєї приятельки, кремово-помадна чарівність якого надихнула дістати золотий флакон, щоб і мені наговорили компліментів.

   Терпка зелень у парфумах нагадує цьогорічну весну, лісову галявину та ніжні конвалії. Хоча аромат і не передає достовірно витонченого звучання квітів, все ж легко впізнається.

   Густа помадність троянди розчинилася у смолистому серпанку ладану і не зважаючи, що це лише початок композиції. добре чути тваринно-маслянисті ознаки та солону карамельність амбри.

   Кремово-масні альдегіди, за звучанням яких з задоволенням спостерігала, створюють особливу жіночну атмосферу, чим Gold Amouage нагадує Climat Lancome, Madame Rochas Rochas та навіть трохи Chanel №5. Та про це вже було сказано багато раз, перевірено, паралельно затестовано, проаналізовано.

   Поступово Gold запудрюється. Гірчинка деревини та сандалова борошнистість. Чергування фруктово-солодкої троянди з пряною гіркотою.

   Та милуватися Gold потрібно на відстані, щоб не кривити ніс від сіро-терпко-шершавого мускусу. Шлейф від себе я також чула. Не одноразово у нього потрапляла, щоразу дивуючись квітковою розкішшю, зеленою соковитою свіжістю, шовковою ніжністю. А який чуттєвий та одночасно дзвінкий жасмин! А який кремовий післясмак...

   І компліменти я також отримала! Від жінки, яка любить Climat. І не лише їх, а взагалі аромати і ніколи не шкодує слів на захопливі коментарі.


   
    20.05.2019
    Я вибрала Gold Amouage для головної події року - звітного концерту мого колективу. Хоча планувала парфуми Mischief Roja Dove. Чомусь в останній момент відчула, що це не те, що мені потрібно. Дістала Oiro Mona di Orio, Shem - el- Nessim Grossmith та Scandal Roja Dove. Та органічним по настрою і образу мені все ж здався Gold.

   Весняна свіжість конвалій, зеленкувата терпкість. Спочатку делікатна масляниста анімалістичність. Дивовижна густа помадність троянди. Далі альдегідна мильність та восковість. Індольно-брудні нюанси, швидше за все, належать жасмину, але окрім них є ще й фруктова медовість. Гіркувата борошнистість ірисів.

   Виразні образи зливаються в один - кремово-пудрову витончену оксамитову красу, мега жіночну. І те, що я чую, хвилює, чарує, прикрашає.

   Квітковість стає абстрактною, її хочеться "рознюхувати" та "роздивлятися".

   Карамельність амбри чергується з анімалістичними виразними відтінками. Інколи здається, що занадто відверто, на межі розпусти. Але увага вчасно переключається на зеленкувато-деревну замальовку.

   Приятелька зауважила, що аромат дуже подібний на Climat Lancome.

     1.07.2020
     Цього разу мені знадобилося два дні, щоб вловити звучання Gold pour Femme Amouage. Здавалося б, знайома композиція, а я не могла розібрати ні запашних фраз, ні головної ідеї композиції.

   Лише ввечері налагодилася гармонія і я заспокоїлася, що аромат не зіпсувався і що з моїм носом все гаразд.

   Отже, Gold Amouage - кремово-помадна ода жіночності. Квітково-альдегідна чи, вірніше, альдегідно-квіткова композиція, в якій саме альдегіди є рушійною силою і характерною особливістю. Це їх ніби серпанково-розсіяне звучання створює настрій та задає і ритм і впливає на кольорову палітру, вирішує чи бути дзвінким та кришталевим аромату, чи кремово-помадно-борошнистим, чи асоціюватися з прохолодним шовком, чи з сяючим золотом серпанку ладану.

   Терпкувато-гірка зелень з водянистістю та кислинкою. Можливо, це ознаки дощу, можливо хандри, а бо ще щось інше. На тлі густого листя конвалій солодкувата квітковість, яка повільно доповнюється помадністю та фруктовістю троянди. Іншим разом помітні і перлинки весняних квітів.

   Виразна, хоч і не голосна, анімалістичність, що додає тепла та глибини. А другого дня - це не прихована спокусливість та еротичність.

   Спочатку невагомі альдегіди видає лише кришталеве сяяння, яке просочується через насичено зелене листя, огортає пелюстки троянди та підсилює її чарівність та малиново-мармеладний присмак. А ось ввечері вони звучать помадно-маслянисто, що хочеться зачерпнути шпателем та нанести на шкіру замість крему.

   Вчора я вибрала Gold, бо хотілося чогось важкого і складного, особливого і привертаючого увагу, що вимагає пильності. Я просто забула, що Голд, не зважаючи що Amouage, розкривається витончено-елегантно по-європейськи, без пафосу та розкоші, яка характерна для бренду.

   Протягом дня переслідувала думка, що Gold вражаюче подібно перекликається з Madame Rochas і при порівнянні переконалася, що не даремно. Так, той зразок Rochas, що у флакончику з орнаментом літер R, дійсно дуже подібний.

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар