субота, 12 грудня 2020 р.

SpellBound Estée Lauder

 

SpellBound Estée Lauder


    Все ж найкращі абрикоси у SpellBound Estée Lauder Софій Гройсман. Супер реалістичні, стиглі, тонучі у бурштиновому меді. І не лише абрикоси, ще й персики та щедра жменя задимлених сухофруктів. І вся ця смакота прикрашена візерунком тоненької ниточки амбри.

   Пряно-гірка борошнистість кардамону, шоколадно-гірка ладану та маслянисто-гірка гвоздики. Отже, "зачаруються" ароматом і ті, хто полюбляє пікантне звучання, з "перчиком", з вогняним подихом. Але це не те "пекло" Cinnabar, це лише натяк.

   Іншим разом і не відчувається пряність. Після солодко-фруктово-медового старту розквітає запашний букет. Кремовість гвоздики, вершковість туберози, вишнево-ванільний з кислинкою геліотроп чарівні, розкішні, грайливі.

   Звучання SpellBound густе, тягуче, щільне, смолисте завдяки бензоїну, а ще чуттєве, бо добре помітно помадно-гірку, маслянисту анімалістичність.

   Відповідно своїй назві парфуми зачаровують не лише власника, але й тих, хто знаходиться поруч. Краплина рідини має неймовірну енергію, яка притягує увагу і виділяє серед натовпу.

Саме таким, абрикосово-медовим, карамельно-ванільно-вершковим, то пряно-пікантним, то кремово-помадно-квітковим був мій тиждень у грудні. Я так захопилася та "зачарувалася", що не помітила, як у пляшці зменшилося рідини.

  30.10.2019
  Я сьогодні хочу розповісти про Прагу, про її аромати, запахи та емоції, які місто у мене викликало. Найкраще допоможуть повернутися у той день світлини та парфуми.

   У моїй пам'яті Прага пахне смачно, шоколадно-ванільно-карамельно, тому я свідомо обрала для неї багатогранну композицію Estée Lauder, яка здається мені дивовижно гурманською, SpellBound !!!

   А сьогодні з задоволенням знову нанесла рідину і черговий раз захоплююся змістом та поведінкою на шкірі.

   Це такі апетитні абрикоси! Свіжі, у сиропі, в'ялені. Ціла ваза з найсмачнішими фруктами, які я лише колись зустрічала у парфумерії!!!

   Цей радісний натюрморт оточений камфорно-пряною терпкістю, бальзамністю та солоно-солодкою карамельністю, прикрашений ніжною квіткою туберози з харизматичним сильним вершково-тягучим ароматом, в якому вловлюється і запах пісочного тіста, і запах пристрасті.

   Льодяниковість іланг-ілангу і кремова трав'янистість гвоздики. Та ще інші неопізнані квіткові відтінки у ароматній палітрі.

   Димна маслянистість, ванільна смолистість та свіжість.

   Кисло-солодкий запах вишень чи то вишневої терпкувато-лікерної настоянки привернув увагу. Навіть не відразу зрозуміла, що це так проявляє себе геліотроп.

   А чим далі, тим все більше різноманітності і нюанси такі багатогранні, що не встигаю фіксувати. Солодкість змінюється гіркотою, далі медовою терпкістю, а потім знову фруктовістю, але вже це солодка м'якіть персика та ніжної оксамитовоъ шкірки.

   Я так чітко пригадала Прагу і своє дивування та захоплення непередбачуваністю багатогранного запашного міста.

 
   4.09.2019
   Захотілося чогось "добротного" і "смачного", складного і грайливого. Щоб не переконувати себе "якщо це перетерпіти, то буде гарно".

   Згадала багатьох улюбленців та дістала SpellBound Estée Lauder і настрій композиції та радісне розкриття повністю задовольнили моє бажання.

   Згодом прочитала свій коментар на Фрагрантиці про бабине літо і SpellBound і подумала, що добре знайомі композиції ми дістаємо вже у напідсвідомості. У потрібний момент спрацьовує якесь клацання і висувається потрібний файл.

   Дивовижно реалістичні та апетитні стиглі абрикоси у SpellBound, а ще варення з них і тягучий хмільний лікер. Солодкі сухофрукти та терпка медовість.

   Пряні відтінки непомітно змінюють гурманський старт, але так само швидко на зміну приходить карамельність амбри.

   Гіркувато-трав'янистий, солодкувато-кремовий запах гвоздики чергується з п'янкою вершковістю туберози.

   Тягуча смолистість, гірка димність, солодка ванільність з вишневою начинкою, потім кремовість та помадність.

   SpellBound - апетитний, комфортний, дружелюбний, дзвінкий, м'який, серйозний, мрійливий, байдужий, лінивий, радісний та надихаючий аромат. Так, це сонячна осінь, це мудрість, це впевненість.

 
   18.10.2018
   Традиційно в цей теплий та сухий сонячний осінній період, який називаємо бабиним літом, я дістаю парфуми з дуже подібним позитивним характером, такою ж колоритною палітрою та сонячністю. Ще й назву вони мають відповідну - Зачарований. Дивно, що їх рідко згадують і не розшукують, так як парфуми легендарного бренду Estée Lauder відрізняються особливою якістю. Я сама дізналася про SpellBound випадково від одного колекціонера з Америки, відомого у наших парфумерних колах, і придбала, швидше, за компанію, а тепер не можу натішитися, що володію цією красою.

   Після елегантних шипрів SpellBound здається дещо простуватим, але його мінливість та складність звучання зачаровує. А ще при цьому аромат здається щирим та чарівним, апетитним та залишаючим приємний післясмак.

   Терпкий, пряний, з гірчинкою запах спецій змінюється густою тягучою солодкою фруктовістю. І здається, що сонячні солодкі м'ясисті плоди з дивним ніжним ароматом та багатим складом золотистого кольору оживають. Та мова не лише про абрикоси, а й про зморщену курагу та про варення дивовижного кольору.

   Логічним продовженням фруктової теми, що розкриває суть жіночності, - квіткова частина, яка у SpellBound не менш цікава та колоритна. Гіркувату трав'янистість гвоздики, взагалі, чути з самого початку. Ванільно-булочний запах геліотропу мені дуже подобається, коли додає вишнево-кислуватих відтінків. Фруктова помадність троянди. Тягуча солодка вершковість на терпкому фоні туберози сьогодні нагадала мені Mahora Guerlain. В п'янкій тягучій лікерності несподівано з'являється свіжість білої лілії.

   Квіткову ідилію розбавили гірко-смолистим з терпкістю ладаном, який у свою чергу доповнила пухка ваніль і додала нового солодкого нюансу.

   Анімалістична делікатна маслянистість, без характерної гірко-шкіряного звучання, змінюється запахом сандалу.

   Для юних любителів парфумерії SpellBound може здатися дещо старомодним. В якийсь час і у мене виникали подібні думки, але майстерність Софії Гройсман зачаровує. І якщо хочеться чогось доброго, жіночного, але не примітивного, то потрібно діставати ці парфуми.

   19.10.2017
   Бабье лето начинаешь ждать уже в первые дни осени. И когда оно начинается, будто ныряешь с головой в пучину, забыв о делах, учебе и работе. Вчера по дороге на работу в час дня встретила огромное количество людей в парке, которые оставили все и с наслаждением гуляли, смеялись, катались на аттракционах, фотографировались...

   Конечно, в парфюмерии есть много композиций, соответствующих этому теплому осеннему периоду. Ярким представителем могу назвать - SpellBound Estée Lauder в винтажных духах. Он такой же очаровательный, солнечный, радостный, яркий, эмоциональный, насыщенный, сладкий, горький, разный, как и бабье лето.

   Душистая мякоть абрикоса сменяется сочными персиками, которые залили жидким медом, сделав конфитюр. Но нет сил ждать зимы и смотреть на это желто-янтарную солнечную вкуснятину и открываю баночку уже сейчас, закатывая глаза от удовольствия.

   Узнается почерк Софии Гройсман и невольно вспоминается Tresor.

   От всей этой фруктово-медовой вкуснятины очень быстро стало бы приторно и невыносимо, но вовремя предложили пряно-терпкого кардамона. И веселые фрукты украсили цветами.

   Первой появилась горько-травянистая гвоздика, потом промелькнет помадная роза, заиграет вишнево-кисловатый и одновременно сладко-ванильный гелиотроп, но душой композиции мне кажется сливочная тубероза.

   Маслянистый, соленый, дымный запах амбры плавно переходит в древесно-пряно-бальзамный запах опопанакса, который в свою очередь сменяется горьким дымом ладана. Сандаловая база сладковато-цветочная.

   Мне нравится постоянное чередование сладкого и горького, терпкого и дымного, веселого и серьезно-задумчивого, легкомысленного и философского, липкого и воздушного.

   SpellBound Estée Lauder - это серия натюрмортов, среди которых точно найдется полюбившийся: абрикосы в красивой вазочке, ванильные булочки на деревянной доске, фрукты с цветами, цветы с древесиной. Все этюды объединяет солнечность и яркость.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар