вівторок, 1 грудня 2020 р.

Burlesque Maria Candida Gentile

 

Burlesque Maria Candida Gentile


    Ой, а виявляється таке вже було. Саме Burlesque Maria Candida Gentile я одного разу розпочинала зимовий сезон та саме сьогодні, 1 грудня, я знову дістала ці парфуми.

   Крім того про Burlesque розповідала багато і з задоволенням, тому що люблю творчість італійки Марії Кандіди Джентіле, подобаються запахи і пудри, і квітів. Та цього разу Burlesque про ладан - срібно-борошнистий, щільно-пудрово-шоколадний, кремово-вершковий. Відсутність впевненості у реалізації парфумерного бажання компенсується імпровізацією розкриття аромату, а це завжди новизна та захоплення.

   Пряний, з камфорністю перець, маслянистість та натяк на анімалістичність. Чомусь мені пригадалися парфуми Карон... Напевно, ось це поєднання гострого перцю та мускусу...

   Гірко-терпкувато-деревна ладанна борошнистість, яка у мить стає пильною, солодкувато-ірисовою, невагомою. Потім кремово-вершковою та шоколадною. Далі - карамельно-ще-більш-шоколаднішою, а згодом вимальовується чіткий запах шоколадної деревини. Нюанс "шоколадний" присутній у всіх відтінках Burlesque.

   На другому плані все ж є фруктова солодкість апельсинів та навіть липкість соку від них на пальцях, а в повітрі квітне апельсиново-лікерна троянда - розкішна та святкова, сяюча та неймовірно запашна.

   А потім настає період, коли не має часу приділити увагу своїм парфумам, але є та впевненість, що Burlesque Maria Candida Gentile буде доречним у будь-якій ситуації, ні разу не натякаючи про спокусливу ідею атмосфери кабаре. І стається "запій" на кілька днів, який збирає компліменти та дарує відчуття тамування голоду.

 
   13.01.2020
   Якщо змінити спосіб нанесення парфумів, то композиція розкриється з новими акцентами. Інколи хочеться зробити це навмисно, інки виходить випадково. Є такий вираз "увійти в ароматну хмаринку" чи "ароматний дощ". Такий спосіб застосовують, коли парфуми надто яскраві та голосні. А у мене вийшло сьогодні випадково, коли я без особливої потужності натиснула на пульверизатор, аромат дрібно та ніжно оросив шкіру. У мить захотілося ще раз повторити, додати, підсилити, ніби виправити ситуацію, та чомусь передумала.

   І ось ця випадковість дала можливість "побачити" іншу ароматну історію Burlesque Maria Candida Gentile.

   Ледь помітна соковита кислинка апельсину.

   Суха, пильна, аж лоскоче ніс, борошнистість ірису змінилася шоколадним димом ладану.

   Запах щільно спресованої пудри, яка дає матове покриття. Беж шимеру, блиску та перламутру.

   Поступово борошнистість та сухість розсіюються і повітря наповнюється ароматом троянди, фруктові відтінки якої змінюються. То вловлюю малинові ознаки, то полуничні, то помадні.

   Ця фруктова помадність затримується надовго, періодично запудрюючись, то навпаки, стає кремовою, а інколи лікерною.

   Ось саме багатогранний аромат троянди у Burlesque Maria Candida Gentile я вперше помічаю за багато років знайомства. Як і сприйняття ароматної аури сьогодні інше. Здається, раніше не помічала такої чуттєвості та емоційності.

   Солодка карамельність тягнеться суцільною ниточкою, вимальовуючи хаотичний орнамент. Вже важко знайти початок, як і пригадати ту солодкість, бо з часом з'явився солоний присмак.

   Про присутність пачулі можна лише здогадуватися, що мені дуже подобається. То "виглянула" їх смолистість, то волога прілість, то деревні характеристики. Вони, швидше, підсилюють, доповнюють та створюють темне тло, на якому ще виразнішими стають кремово-помадно-пудрові красоти.

   Ванільна ніжність, пряна пікантність, вершковість, бальзамність - це ті моменти, про які я ще не згадала, а варто було б.

   Отже, якщо я завжди Burlesque захоплювалася із-за звучання борошнистого ірису та запаху пудри, то сьогодні вперше зачарувалася трояндою і помадно-кремовим звучанням. І лише тому, що ліниво нажала на пульверизатор... Висновок - інколи варто роботу робити не так вже і старанно і, можливо, результат теж приємно здивує :) .

 
   18.03.2019
   Є така фраза, яку я люблю повторювати на роботі, "Пояснювати будь що можна довго і натхненно та все одно кожен сприймає інформацію в міру своїх здібностей". Так само і з ароматами. Кожен чує щось інше і краса набуває змісту і значення завдяки розвинутим здібностям або ж готовності сприймати її. Зрозуміло, що у всіх нас різні вподобання, та не оцінити якість композиції, навіть якщо не улюбленої групи, мені здається дивним. Наприклад, особа, яка позиціонує себе парфумером, називає Burlesque Maria Candida Gentile простою і нудною композицією. Як?!!!!

   Сьогодні для мене Burlesque Maria Candida Gentile це абсолютно не кабаре з п'янкою атмосферою та напівоголеними танцюристами. Навіть не пудрова композиція, а прекрасна квіткова історія про блідий ірис - iris Pallida, комерційна назва якого "флорентійський ірис", так як вирощують його біля Флоренції.

   Легкий пильний запах ірису швидко змінився на кремовий, солодкувато-пудровий. Ні вологості, ні землистості. Можна охарактеризувати цей ірис ще й льодянико-цукерочним, що робить його не традиційним і не подібним ні на що. Думаю, таке враження складається завдяки присутності апельсину з веселим характером та соковитістю, який додає солодко-лікерних особливостей.

   Ще цей ірис має виразний шоколадний нюанс в своїй ароматній палітрі. Це вже заслуга пряно-деревного, солодкувато-смолистого і, в першу чергу, шоколадного ладану.

   За якийсь час аромат ірису став гірко-пряним, потім - карамельно-солоним. В певні моменти відчувається присутність помадної троянди. А кульмінацією Burlesque є той квітковий запах, неймовірно хвилюючий, мускусно-пудровий, вершково-кремовий, ніжний, свіжий... Слова безсилі описати його красу, витончене звучання, мінливість відтінків. І хоча не голосно, але так чуттєво і пронизливо.

   А комусь він здається нудним... До цього часу мені дивно...

   2.07.2018
   Burlesque Maria Candida Gentile я традиційно дістаю зимою, а сьогодні, обговорюючи в одній тематичній групі на ФБ тему ірису, згадали ці парфуми. Хтось здивувався, що в композиції присутній ірис. Щоб вже зовсім не сумніватися, я перечитала свої зимові враження, але вирішила переконатися ще раз. Дуже рада цій ситуації, бо мені навіть сьогодні в холодний дощовий день розкриття Burlesque сподобалося більше і сам аромат бажаної квітки яскравіший виявився.

   Солодко-шоколадний, смолистий з терпкістю ладан. Густота та насиченість швидко розсіюються, залишається димна вершковість та карамельність. Ця солодкість, думаю, завдяки соковитому апельсину - духмяність його важко не помітити. Точно такий відтінок недавно відмітила в сангрії. Шкода, що так швидко зникає цей п'янкий алкогольний нюанс.

   Борошнистий, вершково-гіркувато-солодкий ірис. Як я вже зауважила, сьогодні його аромат ще більш насичений і тягучий, без характерної трав'янистої гірчинки і, тим більше, морковки. Саме так пахнуть ті величезні бордово-коричнево-фіолетові квіти - більш пудрово-косметично, ніж квітково.

   Burlesque стає сухим і дещо шершавим, трохи пильним і димним. Ніби аромат розвіявся в повітрі і залишив після себе післясмак.

   Теплий і оксамитовий, поступово на якийсь час стає пухнасто-мускусним з ледь вловимою маслянистістю і цим нагадує вінтажні парфуми.

   А потім знову пудрово-вершково-карамельний ірис. І як можна його не відчути? Хоча по-різному буває. Є навіть такі, кому Burlesque здається не цікавим і нудним ароматом. А я люблю ніжно!!!

 
   2.12.2017
   Золото осени сменилось серебром зимы. И хотя еще нет снега, но дорожки утром уже сверкали бриллиантовыми россыпями. Хочется что-то особенное достать из парфюмерного шкафа. Перебрав в голове несколько вариантов, остановилась на Burlesque Maria Candida Gentile. Этим ароматом я обычно открываю зимний сезон.

   Термин БУРЛЕСК имеет несколько значений, но парфюмер Maria Candida Gentile имела в виду именно разновидность развлекательного шоу. Эту тему можно развивать очень долго, украшая красочными фотографиями. Но про эротические танцы красивых полуобнаженных девушек, про шампанское и веселье напишу в другой раз. Сегодня мне хочется запаха пудры, а в Burlesque она особенная, каждый раз с новыми нюансами.

   Пряно-терпко-горько-шоколадное облако ладана и камфорность острого черного перца. Почему-то мне представилась пудра коричневого цвета. Такой же шоколадно-сливочный слышу запах ириса. Его огромные сочные лепестки совершенно без сладости, с легкой горчинкой и намеком на нюанс, который называют "запах морковки".

   В последнее время я собираю композиции с ирисом, так меня покорила красота этого цветка. Собралась уже целая полочка полноценных флаконов, но почему-то ни разу не вспомнила, что Burlesque Maria Candida Gentile тоже можно поставить рядом.

   Я очень хорошо помню запах именно красного апельсина в Burlesque, но сегодня его нет. Зато много густой бальзамичной сладко-шоколадно-ванильной смолы, мягко обволакивающей, создающей теплый кокон, в котором очень уютно. Смолистый аромат звучит одновременно ярко и насыщенно, но не громко. Совсем нет липкости и вязкости.

   После множества ванильно-сливочно-шоколадных отенков и сухой пудровости появляется помадность. Это благодаря розе, которая пахнет фруктами и свежестью. Помадность не густая и плотная, а легкая, воздушная, напоминающая лаковую помаду.

   Карамельно-шоколадная амбра с животным оттенком и соленым привкусом. Бархатные пачули со смолисто-древесным запахом. Пушистый мускус.

   Композиция раскрывается медленно, постепенно удивляет и радует новыми оттенками. Аромат сливается с кожей и кажется, что исчезает, но это обманчивое впечатление. Его звучание спокойное, но обольстительное. А вот на улице Burlesque оживает и становится ярким и праздничным.

   А вы каким ароматом открываете зиму?

Немає коментарів:

Дописати коментар