понеділок, 30 листопада 2020 р.

Cinnabar Estée Lauder

 

Cinnabar Estée Lauder


   Якось моя однокласниця, прикрашаючи святковий стіл, нашпигувала нечищені апельсини бутонами гвоздики і зафіксовану телефоном мить відправила у нашу групу. Я ж відразу пригадала колоритні світлини з цієї Різдвяної вечері, як тільки нанесла Cinnabar Estée Lauder. Поєднання соковито-фруктової солодкості та гірко-пряної терпкості створює цікавий тандем.

   Камфорність та пильність перцю, що лоскоче ніс. Саме цей момент вигадує фантазії з вогнендишучим драконом та, швидше, дракончиком.

   Масне тепло гвоздики.

   Солодка бальзамність кориці.

   Палітра різноманітних відтінків та смаків спецій створює відчуття затишку та особливу зимову атмосферу.

   Гіркота з присмаком чорного шоколаду змінилася льодяниковістю цитрусів.

   Солоно-карамельна амбра, яку на мить доповнює радісність апельсинів-тангеринів, стає масною та з тваринними ознаками, а потім солодкою та тягучою, ніби згущене молоко.

   Не зважаючи на те, що  Cinnabar постійно змінюється: то "дихає" дракончиком, то "затягує" масною в'язкістю, то дружньо обіймає теплом та солодко усміхається, то кокетує апетитними фруктово-соковитими бризками, аромат сприймається легко. Його звучання не голосне і не зважаючи на поважний вік (1978!!!) не помічаю ознак старомодності.

   Серце у Cinnabar сьогодні помадно-трояндове та ніжно-персикове. Кремова вершковість бензоїну та ванільна солодкість. А в повітрі вловила реалістичний аромат лілій - і це було одне із тих несподіваних та приємних відчуттів, від яких захоплює подих.

   Ще згодом - шоколадність та солодкувата смолистість пачулі. Запах горілої деревини та густа тягуча вершковість, яка тягнеться із серця Cinnabar, вимальовуючи незрозумілий орнамент на зразок того, що на кришечці парфумів.

   Думаю, у обов'язкову програму зимового сезону має входити Cinnabar Estée Lauder. Звичайно, це суб'єктивно і не є наказом до дій, але для розвитку ольфакторної ерудиції кожен колекціонер все ж спробує познайомитися з легендарним ароматом, а продовження знайомства залежатиме від багатьох чинників. Ось мені повезло!!!

 
   25.12.2018
    Не скажу, що мені захотілося таємничості чи екзотичності Сходу. Швидше - зігріваючого тепла спецій та традиційного навколоопіємного настрою в новорічний період. З задоволенням дістала 7 мл флакончик із матового скла зі стопером з золотим малюнком у китайському стилі (автор Айре Леві). Дивно, що флаконів різних форм для парфумів було кілька та об'єднані всі одним символом.

   Я користуюся цією рідиною трохи більше чотирьох років, а здається, все життя. Якщо діставати лише раз у зимовий період та наносити мікронамазом, то вистачить ще на довго.

   Поєднання солодкої фруктовості апельсину та бальзамності кориці любить моя приятелька. Тому я відразу згадую її, коли чую таке звучання.

   Камфорно-пильна пряна хвиля стрімко піднімається вгору і своїм полум'яним язиком лише відволікає увагу, не опікає. Та як швидко з'явилася, так швидко і зникла, залишаючи після себе попіл і терпкий присмак гвоздики.

   Смолисто-солодкувата бальзамічність намагаються розбавити терпку пряність та вдається влаштувати лише чергування.

   Чудовий деревно-смолистий запах пачулі з неймовірною енергією та трав'янисто-терпкою соковитістю пачулі. Починаю розуміти хіпі та їх симпатію до цієї рослини. Одночасно запах заспокоює і тонізує.

   Далі приємна кремова вершковість бензоїну і кислувато-трав'яниста квітковість. Хоча здавалося, що квіткової частини не дочекаюся. Навіть якось дивно, що серед смолисто-бальзамно-деревно-пряних візерунків є місце ніжній зелені та свіжості конвалій та дзвінкому голосу лілій.

   Cуха карамельність амбри. Це мені лише здалося, чи я справді почула шипровість із Estee? Всього мить, але так глибоко і об'ємно, волого-терпко.

   Таке цікаве розкриття Cinnabar Estée Lauder, зумовлене, думаю, делікатному нанесенню. І крім захоплюючого спостереженні я отримала зігріваючі прекрасні зимові парфуми, які створюють пряно-смолистий кокон.

   Знаючи про подібність Opium YSL та Coco Chanel, ні разу не згадала про ці композиції, не виникло бажання порівняти, на відміну від минулого разу - Cinnabar Estée Lauder.

   Так що ж означає цей малюнок на стопері? Коло зі стилістичним промінням, а в середині лабіринт. Хоча, можливо, це просто набір елементів. Назва ж слова «кіновар» і «цинобра» походять від грецького κινναβαρις: форма «кіновар» — запозичення безпосередньо з середньогрецької, а форма «цинобра» — через латинське і німецьке посередництво (грец. κινναβαρις > лат. cinnabaris > нім. Zinnober). До грецької це слово потрапило з якоїсь східної мови (пор. перс. šängärf‎ — «червоний свинець», «кіновар»). Назви цього мінералу в інших слов'янських мовах можуть бути як запозиченими з грецької (рос. киноварь, болг. киновар, біл. кінавар), так з латинської мови: чи безпосередньо з неї (чеськ. і словац. cinabarit), чи через нім. Zinnober (пол. cynober, чеськ. cinobr, мак. цинобер, серб. цинобер/cinober, словен. cinober)(с)

 
   28.12.2017
    После запоя шипровыми ароматами осенью временно у меня образовался период затишья. То на альдегиды потянет, то на восточно-цветочное направление поглядываю, то вдруг хочется нежности. Все жду морозов, чтобы достать пряный восток, а на улице иногда даже весной пахнет. Восточные композиции можно носить, конечно, и в другое время года, но лично для меня они слишком яркие и громкие. И я ношу их больше для согрева или же особенно яркие экземпляры в праздничные дни.

   К теме Востока я пока отношусь сдержанно, без особого интереса. По темпераменту и стилю это направление, скорее, не мое. Но для разнообразия и общего развития знакомиться интересно. Современный восток пахнет удом, пачулями, розой и шафраном. Красиво, но быстро надоедает. Наверно, больше всего в этом царстве роскоши и магии меня могут заинтересовать пряные, терпкие, горькие духи, с ненавязчивой сладостью, но с большим количеством анималики. Для этого нужно окунуться в ароматный мир конца 70 - начало 80 годов 20 века, когда и возник огромный интерес к этой теме. Opium Yves Saint Laurent, Magie Noire Lancome, J'ai Osé Guy Laroche, Cinnabar Estée Lauder - ориентальные композиции с пряно-древесно-смолистым звучанием, насыщенные, теплые, чувственные.

   Я незаметно для себя приобрела парочку флаконов Opium Yves Saint Laurent. Каждый раз, когда на них смотрю, удивляюсь их присутствию, но после нанесения прихожу к выводу, что они мне все-таки нравятся. Так хочется сравнить, уловить отличия, понять. И именно для этого я ждала морозы, о чем уже написала в самом начале. Но хотя морозов и не намечается, праздники то никто не отменял. И лучшего аромата для новогодней ночи и не придумаешь - винтажный Opium в концентрации parfum. Это, я думаю, будет кульминация, а несколько предпраздничных дней будут посвящены околоOpiumной теме.

   И начать я решила с Cinnabar Estée Lauder, так как эти ароматы всегда сравнивают. Многие считают, что композиция Cinnabar уступает своему восточному конкуренту. Но, например, Й.С.Еллинек в своей книге "Духи - мечта во флаконе" писал: "«Opium (1977) и Cinnabar (1978) похожи, но только Opium сложнее и чувственнее, а Cinnabar яснее и прохладнее»."

   В компании Estée Lauder еще в 1953 году вышел в свет восхитительный экзотический аромат YOUTH-DEW, а в 1978 году решили выпустить его более легкую версию с названием Soft Youth-Dew, но в конечном итоге аромат получил название Cinnabar (насыщенный красный цвет киноварь).

   Я люблю Cinnabar за то, что его спокойно можно носить без особого повода, он легко воспринимается, не обязывают к чему-то особенному. И при этом он постоянно изменяется, играет.

   Дымность, сочность и терпкость бергамота. Цитрусово-древесная свежесть нероли. Но это всего одно мгновение, как и помадность розы. Сладость апельсина и пряность гвоздики тонизируют. Терпкость и камфорность перца вызывают чихание. Маслянистая мускусность и тепло. Дымность и смолистость ладана.

   Сразу же на ум приходит Coco Chanel (винтажные духи). У них столько общего, что некоторые моменты можно перепутать. Но Cinnabar звучит мягче и тише, а Coco умеет надоесть и утомить.

   Кажется, что сухая пряность вызовет удушье, но глоток свежего воздуха и с огромным интересом все ближе поношу запястье к носу, погружаясь в причудливые ароматные арабески.

   Через короткое время я полностью адаптировалась и появилось удовлетворение. Вот этого пряного аромата мне и хотелось! И хотя я хорошо различаю оттенки специй, нет ощущения "кухонного шкафа".

   Еще какое-то время на коже Cinnabar звучит остро пикантно, без капли сладости, а в это время ароматное облако - сливочно-ванильно-сладостное.

   Плотный пряный аромат со временем наполняется воздухом. Лучи солнца пронизывают его своим светом. Пряная пыль, осевшая на губах, исчезает, не оставляя и следа. Появляется фруктовая аппетитность и кокетливость, цветочное обаяние, сладко-сливочно-карамельная ниточка извилистыми линиями покрывает пряно-бальзамную бархатность.

   Палитра пряных оттенков дополняется сладкими, солеными, смолистыми, древесными, медовыми оттенками. Постепенно Cinnabar становится сладко-ликерно-амбровым, а в шлейфе - кремово-цветочным.

Немає коментарів:

Дописати коментар