вівторок, 24 листопада 2020 р.

Chergui Serge Lutens

 

Chergui Serge Lutens



   Зовсім випадково вийшов у мене марафон ароматів Serge Lutens. Та третій флакон на світлині, що має назву Chergui, містить у собі таку запашну рідину, яка просто необхідна, щоб зігрітися у холодні дні пізньої осені.

   Ромово-лікарський старт огортає одночасно теплом та свіжістю. Камфорна прохолода має щось спільне з ментольно-льодяниковими та аптечними відтінками, а алкогольно-хмільна грайливість пахне фруктово-карамельно-солодово-димно.

   Духмяний шоколадний запах тютюну поступово стане кислувато-вишневим,а солодкувато-пряна деревина покриється тонким шаром гірко-терпкого меду.

   Помадно-кремовий аромат ірису змішається із смолистим серпанком ладану.

   Встигаю подумати про те як пахне бородінський хліб, напій "Байкал", шоколадні льодяники, підгорівший цукор та ще щось добре знайоме та невизначене.

   Солодкість ледь вловима, але в її ознаках помічаю і присутність кориці, і меду, і ванілі. Ще цю солодкість хочеться охарактеризувати як свіжу та повітряну.

   Я насолоджувалася попередні дні і кремовим посмаком деревного Cedre та багатогранною квітковістю Datura Noir, але сьогодні просто захоплює подих від прохолодно-бальзамного та шоколадно-борошнистого звучання Chergui, як і колись при першому знайомстві.

   І черговий раз я згадую про прохолоду, але при цьому аромат огортає теплом.

   Згодом на шкірі Chergui зазвучить щільніше і вдасться "роздивитися" і маслянисто-анімалістичні ознаки. Ірисова кремовість стане ще виразнішою, а потім доповниться карамельною амбровістю.

   Шергі - це назва східного вітру у Марокко. Як же вдалося Christopher Sheldrake вловити його сухий та пильний дух з краплинами дощу та дрібного піску та розмістити у пляшку. І щоразу при нанесенні на шкіру він оживає, стрімко рухається, добре пам'ятаючи свою природу.

 
   15.11.2017

   Карамельно-шоколадная амбра, горько-сладкий тягучий и липкий мед, сладко-древесный с бальзамичностью вишневый табак, прохладный дымный ладан. Чего больше в Chergui Serge Lutens - затрудняюсь сказать. Гармонично соединились множество компонентов, но ни один из них не выпирает. Органично дополняют друг друга и подчеркивают достоинства. Про каждый компонент можно сказать, что именно он в центре композиции.

   Тонкий пудровый запах ириса изысканный и аристократичный. Есть мгновения, когда слышно только несладкий запах плотной пудры. И мне, как любителю пудры и ириса в парфюмерии, это очень нравится. Табачно-амброво-ладанное начало быстро забывается и в память врезается эта цветочность.

   Но открытием для меня стало появление розы. Ее свеже-фруктовый аромат в воздухе создает особенную атмосферу. Она, как мираж, то появляется и кажется реальной и осязаемой, то пропадает, но оставляет приятное послевкусие.

   Еще один оттенок привлекает внимание - сухой, немного пыльный, сладковато-травянистый душистый запах сена.

   Chergui Serge Lutens - сладко-пряный, винно-табачно-шоколадно-вишневый, дымный. Уютный, мягко обволакивающий, согревающий аромат.

   Chergui представляется в шоколадно-коричневом цвете - цвете коры, древесины, опавших листьев, земли. И хотя в его аромате все оттенки именно осени, сегодня композиция ассоциируется почему-то с Рождеством. И никакого востока, ни базаров, ни пустынь, ни арабских орнаментов.

 

 

 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар