неділя, 15 листопада 2020 р.

Les Exclusifs de Chanel No 22 Chanel

 

Les Exclusifs de Chanel No 22 Chanel


   "Зловивши" настрій Шанель важко його позбутися. Виникає бажання розтягувати задоволення та смакувати. Маючи цілу поличку пляшок із позначкою схрещених "С" це легко зробити та ще й вносити при цьому різноманітність, що не менш важливо. Крім задоволення від ультра-жіночних помадно-кремових ароматів отримую "тренування" для носа, "витончуючи" його здібності вловлювати нюанси та особливості, вишукувати родзинки. Отже, Chanel No 22, а точніше - Les Exclusifs de Chanel No 22 Chanel.

   Chanel No 22 - це варіація на тему No 5. Аромат, який був створений Ернестом Бо у наступному році після легендарної "П'ятірки", як полегшена версія для молодих панянок. Як же добре, що колись Габріель Шанель вигадала називати парфуми символічними цифрами. Таким чином легко запам'ятовувати інформацію. 1922 рік випуску - як підказка, тоді як 5 травня 1921 - No 5 (зовсім скоро будемо святкувати 100 річчя аромату!!!) На скільки ж приємніше згадувати 1920 роки у зв'язку з модою та мистецтвом, а не пандемією...

   У 2007 році у серії Les Exclusifs de Chanel виходить No 22 переформульована Жаком Польжем та Христофером Шелдрейком. У 2017 (якщо не помиляюся) з'являється No 22 у концентрації edp, з якою не мала можливості познайомитися.

   Якщо No 5 мені видається кремово-помадною, як вчора, наприклад, солодко-льодяниковою, то No 22 - це запах пудри. Такі виключно жіночі запахи!

   Солодкувата квітковість, свіжість та прохолода.

   Щільна пудровість.

   Гірко-терпка медовість та льодяниковість іланг-ілангу.

   Маслянисті альдегіди, які інколи звучать мильно. Не виразна, але вловима колюча анімалістичність.

   Щільна помадність малинової троянди на тлі терпкої деревини.

   Гіркота та димність ветиверу.

   І запах пудри. Пудри. П-у-д-р-и-и-и...

   25.09.2019

    Цитрусова терпкість, свіжість, весняна дзвінкість та соковита зелена прохолода. Густі воскові альдегіди, які повільно стають мильними та виблискують чистотою. Так і хочеться дістати білосніжну сорочку.

   Пухкі хмаринки розступаються і за мить вже помітно ніжно-фруктовий з кислинкою аромат жасмину. Натяк на дурманячий запах лілії і тиху індольність.

   Гіркувато-землисто-деревний ветивер. Його звучання стає все витонченішим, наповнюється повітрям і здається, що забавляється з вітром. Коли я помічаю присутність ветиверу, хочеться дістати всі знайомі композиції, в яких він присутній.

   А далі Chanel No 22 огортає ніжним борошнистим покривалом і час від часу виривається фраза "ах, як жіночно." Запах пудри і крему - це наше, дівчаче, і скільки б не дивилися в сторону деревини, шкіри чи жорсткої анімалістичності,  хочеться завжди заспокоїти себе чимось добірним та елегантним. 

   5.01.2019

   Дуже довго я чую запах щільної, матової, білосніжної, квіткової пудри. І лише при черговому нанесенні Chanel №22 помічаю свіжість неролі, ледь вловиму індольність, делікатну пряність.

   Суха вершковість, запах сирої деревини та марево лілії. Льодяниковий іланг-іланг додає солодкості, але його звучання дуже стримано-інтелігентне.

    Запах пудри з часом зовсім інший, ніж мені здавалося на початку. Делікатна і невагома, дуже тонкого помолу. Швидше, кремово-вершковий серпанок.

   В повітрі постійне відчуття присутності ірисів. Здається, відкрию очі і побачу букет пастельних кольорів. Величезні квіти з шовковистими пелюстками з гіркувато-трав'янистим, трохи пильним запахом.

   Чим ближче до бази, тим все виразнішим стає димно-землистий, сухий та борошнистий голос ветиверу, але база сама кремово-вершкова.

   Яка ж вона рафіновано-витончена ця Chanel №22!!!

   


   




Немає коментарів:

Дописати коментар