понеділок, 23 листопада 2020 р.

Cedre Serge Lutens

 

Cedre Serge Lutens



   Сьогодні Cedre Serge Lutens - це саме запах деревини, а не квітковий спокусливої туберози, хоча її ознаки присутні. Характерений відтінок топленого молока не можливо не помітити.

   Запах солодкувато-гіркої деревини, смолиста липкість, тиха пряність, шоколадна бальзамність, вершкова кремовість та ледь вловима анімалістичність.

   П'янке повітря соснового лісу (кедрового, на жаль, не знаю) у сонячний день. Здається воно таке густе, що можна розрізати на шматочки чи набирати ложкою. Свіжість, змішана з оксамитовим теплом, ніби розтікається, огортаючи гілочки та голочки сосен (кедрів у ідеалі).

   Щільна медовість поступово стає насиченою солодкою, а за нею чується борошнистість знову деревини. Цікаво, саме так пахне кедровий мед? Це найбільш рідкісний сорт меду в природі. Щоразу, коли дістаю Cedre Serge Lutens, згадую про це хвойне диво і мрію скоштувати. Кажуть, що кедровий мед має смак шоколаду та хвойно-смолистий посмак.

   Аромат далі стає тягучо-карамельним, солоно-солодко-амбровим з ледь відчутною присутністю кориці.

   Дуже приємне та особливо доречне у вечір з ознаками насуваючої зими кремово-помадне, ніжно-солокувато-вершкове закінчення.

   7.10.2019

   Яка ж осінь без ароматів Serge Lutens? Хоча композиції маестро завжди бажані і доречні та чомусь саме осінь мені здається найкращим часом для складних, глибоких філософських творів.

   Cedre Serge Lutens я згадувала кілька тижнів тому, коли однокласник Сергій показував світлини кедрового лісу у Лівані. Захотілося доповнити враження ароматом, який нікого не залишає байдужим.

   А сьогодні виникло бажання дістати зігріваючі парфуми, бо, не знаю як вам, а мені холод, який в останні дні все міцнішає, здається чомусь аномальним явищем.

   Солодка вершковість туберози з лікерною тягучістю та п'янкістю. Відразу те бажане оксамитове тепло і відповідно - комфорт та затишок.

   Карамельно-маслянисто-солоно-солодка амбровість, в яку хочеться зануритися з головою. І насолоджуватися мінливістю відтінків, мріяти і не думати про мільйон справ, які терміново потрібно вирішувати.

   Потім - димність, стигла м'якіть слив, терпко-гіркувата медовість. А найбільше подобається - кремова помадність, якою хочеться насолоджуватися чим довше.

Кедровий ліс Tannourine

   Черговий раз ловлю себе на думці, що осінь цього року намагається сподобатись мені і у неї це виходить. За яскравістю кольорів не помічаю сірого, за темпом життя не встигаю сумувати, за насиченістю подій знаходжуся у тонусі. А від холоду рятують аромати, огортаючи теплим шаликом. Ну, і ще де-які приємні та хороші речі та люди.

Кедровий ліс Tannourine


   10.08.2018

   Чим подобаються мені аромати Serge Lutens, що щоразу з'являються нові нюанси, навіть, якщо нанести парфуми через хвилину, неподібне до попереднього звучання гарантовано. Палітра ароматних звуків збільшена в рази і ті, що знайомляться з композицією бігло, вважай, нічого не почули і не зрозуміли. (Та сама історія з ароматами Roja Dove, до речі).

   Здається, Cedre Serge Lutens мені вже давно і добре знайомий та сьогодні стількі всього вловив мій ніс! Почалося все з терпкої пряності гвоздики, яка і приємно здивувала і тонізувала одночасно. Камфорність лоскотала ніс, ментольність та лікарські нюанси викликали певні асоціації і лише потім з'явилася лікерна солодкість тієї квітки, заради якої я і дістала Cedre.

   Солодка вершковість туберози приправлена ще більш солодкою та ще й з бальзамічністю корицею, що створило апетитну комбінацію для ласуна. При всій яскравості і насиченості звучало не нав'язливо, як не дивно.

   Вершковість мінлива від молочно-кисельної до тягучої карамельної, ще буває суха пудрова, свіжо-квіткова, липка на тлі деревини, ванільна, ментольна, шоколадна, смолиста, з відтінком пісочного печива і тіста.

   Поступовий перехід від квіткового аромату до деревного. Здається, все та ж гра, але вже почали відчуватися хвойні нюанси, уявилася розтріскана кора, липкість живиці. І ось він запах сухої солодкуватої деревини, зігрітої яскравим сонячним промінням.

   Потім - це карамельно-солоно-солодка з маслянистістю амбра, а з часом знову деревина, але вже палаюча. Дивовижна без перебільшення історія!

   Завдяки Cedre моя кімната наповнилася сухим солодко-бальзамічним запахом кориці. Шлейф був помічений і прийшлося в деталях розповісти про цю вершково-деревну прекрасну композицію.

   28.10.2017

   Вчера одноклассник рассказывал про кедровый мед, запах которого сравнил с запахом сгущенного молока. Так может именно такой мед вдохновил автора на создание композиции Cedre S.L.? Одноклассник путешествует по Ливану. Заказывать у него это лакомство для знакомства не удобно, потому я решила сделать самостоятельно на просторах Интернета и нашла много интересной информации. Например, кедровый мед делают смешивая живицу кедра и природный мед и это сочетание создает неповторимый аромат и вкус, так как в нем сливаются запахи леса, цветов и солнца.

   Камфорно-древесное с хвойным намеком начало у Cedre становится сливочно-карамельно-туберозным. Цветочная вспышка яркая, даже ослепляющая, но звучит не долго. Сливочность дополняется пряными и древесными оттенками. Кажется, что держишь в руках кору кедра с капельками смолы. И то, что я слышу, сложно описать словами, так как это сложный сладко-сливочно-пряно-древесный аромат, густой, тягучий, но не тяжелый, немного липкий, но не приторный.

   Остроты и особой пикантности добавляет корица. Еле уловимая цветочность, но уже не туберозы. Пушистая древесная ваниль. Дымность костра и рядом - горькая сладость душистого меда, бальзамичность.

   Начало композиции больше подходит женской половине человечества, а древесная база понравится мужчинам.

   Но у меня случился диссонанс. К этому рыжему влажному осеннему дню с танцующими листьями лучше подошла бы горечь и терпкость шипра, а это сливочно-древесное печенье - к Рождеству и Новому Году. Cedr теплый и вязкий, мягкий и уютный, глубокий и спокойный, скорее зимний, чем осенний.

   12.10.2016

   После вчерашней ярчайшей Coco, которая меня утомила своей громкостью, я с большим удовольствием возвращаюсь к Serge Lutens, а именно к его фантазийному Cedre.

   Тягучая сливочная сладость туберозы, среди которой улавливаю фруктово-свежие вспышки жасмина. Сладко-пряная, с бальзамичностью, остринкой, жгучестью корица, внушающая оптимизм, уверенность и одновременно согревающая. Тягучий жидкий мед янтарного цвета.

   Казалось бы это не мое любимое сочетание компонентов и от сладости можно сойти с ума, но очень быстро уже нежность, мягкая сливочность радуют нос. Хорошо знакомый запах цветов, но так и не определила каких. Неожиданно появилась индольность и гнилостность, но так же неожиданно исчезла в этой сладкой белоцветочности. Кожаная нота и маслянистость кастореума.

   Еще мне пахнет растертыми орешками тоже с маслянистостью, но нежной. Не буду утверждать, что кедровыми, не помню хорошо.

   Сливочно-ванильная древесность какая-то особенная, ни на что не похожая и знакомый запах древесины кедра в этом не узнаю. Мягкая шершавость. кремово-желтый цвет

   Никогда раньше не замечала такой игры в ароматах Serge Lutens. Постоянное чередование все новых ароматных звуков, которые не повторяются, завораживает. Чередование яркой сладости и мягкой сливочности, громкой цветочности и тихой пряной терпкости, густой тягучести, почти липкости и свежести, комфортной приятности и дерзкой индольности, горячего и холодного.

   Только теперь понимаю всех лютаноманов мира. Что изменилось? Не знаю, но мне открылся новый мир Serge Lutens. Вижу его совершенно другими глазами и слышу, кажется, другим носом. Как хорошо, что на полочке собралась приличная компания и мне не нужно срочно делать покупки.

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар