середа, 25 листопада 2020 р.

Reckless Roja Dove

 

Reckless Roja Dove



   Я дуже люблю ранки! І особливо такі, як сьогодні. Вони винятково парфумерні від природи, а не від створеної людиною запашної рідини. І зазвичай вони пахнуть зимою, передчуттям свята та морозними альдегідами. У такі ранки я згадую традиційно Chanel 5 та Reckless Roja Dove (той, що 2011 року випуску). Сьогодні саме другий варіант.

   Колючі цитруси створюють враження газованого напою. Мильна шкірка, кислинка та льодяниковість лимону. Помадно-квіткова абстрактна вишуканість та зелено-мшиста гіркота. Трав'янистість чи то з ментольним, чи то анісовим нюансом. Так пишу не тому, що не розрізняю ці акценти, а тому що таке невловиме кокетливе звучання.

   Щільна борошнистість, пудрова пильність та землистість корінців ірису.

   Індольно-медово-фруктовий жасмин та льодяниково-радісний сонячний та свяятковий іланг-іланг. Ніжна помадність фіалки та мармеладність ягідної троянди. Солодка фруктовість, щедро прикрашена невагомими вершками та тонким шаром дрібно меленої кориці.

   Солодка пухка ваніль на деревині сандалу. Помадно-пряна масляниста анімалістичність. Сухий, димний, гіркий ветивер.

   Щоб "роздивитися" такі деталі потрібно було добре внюхуватися та вслуховуватися, а якщо на це часу не має, то здається, що звучить Reckless сяючим букетом з солодко-кислуватими, помадно-кремовими ознаками на не дуже виразному колючому та пильному шипровому тлі.

   Маслянисті альдегіди у великій кількості. Здоровенна порція, що невимушено пригадується легендарна історія, коли парфумер помилився з пропорцією, чи то цього разу вже навмисне так зробив, щоб створити ще більший ефект абстрактності та "морозності". Маслянисті особливості стануть помітні згодом, колу помалу розійдеться щільність та насиченість.

   Далі безкінечна кремова ніжність, сонячне сяйво та жіночі примхи. Так, у кожної жінки вони свої, але якщо узагальнити, то всі вони про красу та досягнення бажання. І головне слово у сполученні "досягнення", а не саме "бажання".

   Reckless Roja Dove такий сьогодні вражаюче прекрасний, що навіть вигляд пустої пляшки, з якої вичавила останні краплини, не засмучує. Адже мені відкрилося стільки "гарних думок" парфумера та багато яскравих емоцій вдалося відчути.

 

    5.12.2019
   
   Не маючи ніяких уявлень, які саме парфуми дістати сьогодні, вийшла на балкон. А там - той запах колючо-морозних альдегідів, які відразу асоціюються із Chanel #5. Та сьогодні я в мить подумала про Reckless Roja Dove(2011). І вже нічого іншого бути не могло.

   Альдегіди. Щільні і сяючі альдегіди. Помадність - точно така, як у згаданої вже сьогодні легендарної П'ятірки. Квіткова кремовість. Ледь помітна димність бергамоту та льодяникова радісність цитрусів.

   Відразу - анімалістичність та гірчинка. Пряність та терпкість галантерейної шкіри, яку просочили рідким солодко-терпкою медовістю.

   А далі - квітковість. Ніби абстрактна, помадно-кремова, прекрасна і недосяжна. Та поступово помічаю і борошнистість ірису, і вершковість, і лікерність троянди, і фруктовість. А індольно-чуттєвий і одночасно цукерочний аромат жасмину несподівано нагадав мені Scandal.

   P.S. Reckless Roja Dove - аромат шляхетних панянок, тому я його взяла з собою до Польщі. Він підсилював відчуття радості та святковості під час різдвяних заходів і так мелодійно бринів над крижаною Віслою, ніби доповнював її морозно-металеве лякаюче дихання і прикрашав квітковим звучанням, додаючи вишуканості. В мить зникало відчуття відчуженості та самотності, яке тривожило при першому знайомстві з річкою.

.
   22.11.2018

   Щільна пудровість, густа кремовість і насичена альдегідність. Щось добре знайоме з класики... Щоразу я відмічаю цю подібність, але швидше не подібність , а в стилі Climat (Vintage) Lancome чи взагалі 1970 років. А оскільки я люблю аромати того часу, то Reckless Roja Dove (2011) автоматично потрапляє в компанію улюбленців. Жартую! Reckless я люблю окремо, незалежно. Та цього разу він щось так важко розкривався і не піддавався опису.

   Сьогодні Reckless - це суцільні альдегіди. Їх стільки, що самих квітів майже не помітно. Пильно-помадно-кремові, густі, матові, без сяяння. Можна провести паралель з абстрактно-квітковою Chanel №5.

   Крім альдегідів в Reckless добре відчувається, як не дивно, масляниста анімалістичність касторіуму з солодкувато-гірко-пряно-шкіряними нюансами, теплом та глибиною. А ще - колюча мшистість, яка розбавляє коричневість касторіуму темним зелено-оливковим кольором.

   Ледь вловима кислинка цитрусів. Гіркувата трав'янистість. Помадно-кремова фіалка. Землисто-пудровий запах корінців ірису. Мильний мускус. І дуже багато ветиверу. Це на шкірі, а в повітрі - дивовижно сяюча льодяниково-цитрусова квітковість, сонячна, радісна і урочиста.

   Reckless Roja Dove сьогодні густий, щільний, борошнистий, альдегідно-квітковий та маслянисто-анімалістичний. При сліпому затесті вирішила б, що якийсь древній вінтаж.

 
   4.08.2018

    Мне сегодня захотелось холодных мерцающих цветов. Я долго думала и не могла сосредоточится, потом расстроилась, что таких у меня нет, обрадовалась, когда вспомнила о Reckless Roja Dove и тут же захотелось достать еще парочку любимых композиций.

   В Reckless люблю не только звонкий голос цветов, бриллиантовый блеск, колючую морозную прохладу и горько-травянистую пудровость, а и кислинку и сладкую леденцовость цитрусов, терпкость и горчинку бергамота, солнечные пушистые альдегиды (сегодня они пыльно-помадные), маслянистость и кожано-анималистичный кастореум.

   Между цветочными голосами сладко-фруктовой розы и кремово-пудровой фиалки периодически появлялись древесная горчинка и землистость ветивера. Сладко-терпко-дымный аромат последнего сегодня в Reckless в центре внимания. Его звучание начинается в самом начале композиции, гармонично переплетается с цветочной серединой и последним долго затихает, оставляя приятное горькое послевкусие.

   "Мороз и солнце - день чудесный" - все было бы отлично, если бы не 4 марта в календаре. В прошлый раз, когда я носила Reckless, я с нетерпением ждала зиму, а сегодня уже было бы хорошо, чтобы она закруглялась.

   3.12.2017

   С нетерпением жду зиму из-за множества приятных моментов. Один из них - услышать в воздухе запах морозных альдегидов. Однажды это случилось ранним утром и хочется повторить и проверить впечатление. Просто волшебство какое-то - выходишь на улицу, а там пахнет Chanel №5.

   И сегодня что-то похожее я дождалась. Это не был тот аромат, напоминающий Пятерку, но звонкий и колючий, чистый и морозный альдегидный оттенок явно присутствовал. И если вчера вечером я сомневалась какой парфюм достану, то сегодня нет сомнений - Reckless Roja Dove 2011 года выпуска.

   Именно тот выпуск, за которым я так соскучилась, который мне больше нравится, чем переформулированный. А когда-то в далеком 2011 я не смогла сразу оценить его красоту и в списке ароматов Roja Dove поставила на последнее место и только спустя время, когда духи закончились, влюбилась.

   Дымность и кислинка бергамота, леденцовые цитрусы долго не привлекают внимание. Густые бархатные альдегиды с морозной колючестью, которой так хотелось. Если есть альдегиды, должны быть и цветы. На мшистом фоне они сверкают, как бриллианты, и излучают прохладу. Кажутся сказочными, нереальными. Наверно, такие цветы украшают апартаменты Снежной Королевы.

   В их утонченном аромате улавливаю помадный оттенок розы, фруктовость, свежесть жасмина, пудровость фиалки. Но звучание слитное и если не быть очень внимательным, то слышно только кремово-пудровую мелодию.

   Постепенно мшисто-зеленый фон приобретает коричневые оттенки, древесность и пряно-кожаные нюансы, пахнет песочным печеньем и еще чем-то вкусным. Запах древесины сандала сменился маслянистостью кастореума, следом - сливочно-ванильный аккорд и что-то алкогольное и мускусное.

   Reckless кажется мерцающим. Абстрактность и неуловимость есть в звучании. Слышишь, понимаешь, но подобрать слова не получается.

   Прохладное разбавляется теплыми волнами, морозная колючесть - влажностью и сочностью, цветочность - фруктовыми оттенками.

   Намек на индольность, явная анималистичность, чувственность такая хрупкая и деликатная.

   Повторюсь, но хочется подчеркнуть, что это Безрассудство (Бесшабашность), а именно так переводится Reckless, напоминает переливы бриллиантов. И как же я удивилась, когда написав это, прочитала комментарий Roja Dove: "Я представил ее в полумраке, одетую в бриллиантовое ожерелье. Ее мир был бы бескомпромиссной роскошью - ее запах отражал ее... Она всегда получала то, что хотела; часто рискуя получить его ».(с) Ловлю себя на мысли, что получаю огромное удовольствие, когда мои ассоциации совпадают с образами автора или же с представлениями и фантазиями других увлеченных ароматами людей. Значит мы слышим одну мелодию, значит мы понимаем содержание.

Немає коментарів:

Дописати коментар