середа, 25 листопада 2020 р.

Марі Бенедикт Готьє "Parfums Mythiques"

 

Марі Бенедикт Готьє "Parfums Mythiques"




  "Parfums Mythiques. Ексклюзивна колекція легендарних парфумів" Марі Бенедикт Готьє була одна із перших книг у моїй бібліотеці на тему парфумерії. Вона справила на мене враження не якимось ексклюзивним матеріалом чи цікавим текстом, а нагадала те прекрасне відчуття хвилювання від задоволення читання та розглядання книги. Жодна електронна книга не викличе ті емоції, які виникають при вдиханні запаху палітурки, шелесту гортання сторінок друкованої.

   Книга досить важка (1610 гр) у подарунковому форматі для любителів парфумерії та краси взагалі. Гарне оформлення, якісна поліграфія, основна важлива інформація, змістовні ілюстрації.

  Сама книга знаходиться у картонній коробці срібного кольору і діставання нагадує ідентичний процес діставання флакону із коробки.

   Додатково альбом обгорнутий тонким листом паперу (кальки), яка захищає обкладинку та срібний обріз. Обкладинка чорного кольору з зображенням квітки кольору фуксії, кольорова гама якої перекликається з насиченим відтінком форзацу.

   Автор книги - журналіст Марі Готьє Бенедикт - є автором кількох книг про оздоровчі та косметичні ритуали світу (про масаж, косметичні рецепти, дорогоцінне каміння).

   В Parfums Mythiques авторка розповідає про легендарні парфумерні композиції, а їх аж 65!, починаючи з Jicky Guerlain кінця XIX століття і до першого десятиліття XXI.

   Також є короткі інтерв'ю з Домініком Ропійоном, Сільвен Делакур, Чендлер Берром, Фредеріком Маллем, ароматні вирази Франсуази Донш та Алексиса Гублона, світлини флаконів, парфумерів, моделей, світових зірок, компонентів, які безпосередньо мають відношення до конкретного аромату.

   Кожному аромату, про який розповідається, присвячено окремий розворот книги, де автор розповідає історію створення композиції, цікаві історичні факти, коротко описує флакон, знайомить з пірамідою (основними компонентами), рекомендації кому носити і як це робити, а також ділиться своїми асоціаціями, які виникають при знайомстві з певними парфумами. Мої особисті асоціації не завжди співпадають з авторськими, але я, наприклад, скористалася підказками які фільми подивитися.

   На останніх сторінках є загальна коротка інформація про аромати взагалі: ольфакторна піраміда, групи ароматів, адреси парфумерних компаній та як їх знайти в мережі.

   Вийшла книга у світ у 2011 році, з часом була перекладена російською мовою Іриною Крупичевою і видана російським видавництвом Ексмо. Моє видання 2013 року.

   Буде цікавою для тих, хто тільки потрапив в полон ароматів, так і для досвідчених парфумерних маніяків. Хороший подарунок для любителів прекрасного, естетів та ексклюзивних видань.

   На мій погляд, є один недолік: роздивлятися книгу потрібно у рукавичках, так як залишаються сліди на обкладинці та коробці.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар