неділя, 29 листопада 2020 р.

Moments Priscilla Presley

 

Moments Priscilla Presley



   Вважають, що час випуску Le Parfum Ideal Houbigant (1900) - це початок випуску персональних парфумів для акторів, співаків, публічних осіб та знаменитостей. У нас час таку категорію парфумерії називають celebrity. За ціновою характеристикою знаходяться аромати від "зірок" приблизно між мас-маркетом та люксом, хоча і нішеві компанії активно присвячують парфуми "зоряним особам".

   У 1980 та 1990 роки було багато яскравих ароматів та з з початком 2000 років таких іменних композицій стало ще більше. Якщо парфуми Мадонни та Брітні Спірс, Джессіки Паркер та Кейт Мосс мене ніколи не приваблювали, то щиро люблю стильну Paloma Picasso, у студентські роки тішилася подарункам ароматів Gabriella Sabatini та Vanderbilt від Gloria Vanderbilt, з початком колекціонування задивлялася на Sophia Coty та Deneuve від Катрин Деньов (Parfums Stern), мрію і тепер про пляшку Niki de Saint Phall.

   Днями у стрічці новин мені потрапила на очі світлина з Присциллою Преслі біля величезного флакону "Moments", який  добре знайомий, що правда у значно меншому розмірі.


   У час, коли я активно вивчала різні групи ароматів, серед квіткових екземплярів запах туберози здавався дуже екзотичним та претензійним. А ось у Moments Priscilla Presley він мене зачарував. Саме тому я відразу відзнайшла повноцінний флакон, час від часу про існування якого згадую, але сам аромат не ношу.

   Присцилла Преслі - колишня дружина Елвіса Преслі, яка після розлучення зі співаком поринула у світ моди та кіно, була телеведучою та бізнес-леді, публікувала статті.

   У 1990 році вийшов перший аромат з назвою Moments під ім'ям Priscilla Presley. Згодом з'являться ще три композиції та кілька фланкерів.

   Парфумер "Моментів" Ralf Schwieger (але це не точно!), а автор матового флакону з зображенням букету квітів - Mauro Caputo.

   Moments Priscilla Presley у концентрації parfum, edp та edt випускала фірма Muelhens Cologne.

   У мене зразок саме туалетної води і пляшка така, як на рекламному постері.

   Насичена яскрава солодка квітковість, підсилена морозними альдегідами, з грайливою кислинкою цитрусів, гірчинкою шкірки бергамоту та льодяниковістю.

   Помадність троянди, кремовість ірису та у центрі дурманна вершковість туберози, у середині якої три кульки морозива та краплини меду.

   Тягуча карамельність чергується з свіжою ніжністю, весела солодкість з легковажною кислинкою. Здалека доноситься гіркота галантерейної шкіри та стримана анімалістичність.

   Запах шкіри, а швидше замші, набуде згодом маслянистості та терпкості, як і карамельність стане солоно-масною.

    Moments швидко розкривається, стає помадно-кремовим, ванільно-десертним з пухнастим мускусним посмаком.

   У мене є колега-хореограф Наталя, яка дуже любить Moments Priscilla Presley, як згадку юності. Особисто для неї я вже пару раз розшукувала флакони з запашною квітковою рідиною. А коли у не вдавалося знайти хорошу пропозицію, приходилося ділитися своїм скарбом, саме тому мій 20 мл флакончик майже спорожнів.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар