четвер, 31 грудня 2020 р.

Azay-le-Rideau 12 Parfumeurs Francais

 

Azay-le-Rideau 12 Parfumeurs Francais



   Напевно, із-за того, що я відмовила собі у солодощах, а організм все ж вимагає десерту, із всіх зразків 12 Parfumeurs Francais обрала сьогодні найбільш ласий Azay-le-Rideau. В очікуванні свята - це саме те, що потрібно!!!

   Радісна пухка солодка ваніль з масною гірчинкою та грайливою льодяниковістю.

   Краплина цитрусової свіжості у щільному оточенні солодко-солоно-карамельної, ні, все ж більше солодкої, а згодом з маслянисто-гірко-анімалістичними ознаками і навіть присутністю шкіри, амбри. Помічаю якусь тривожність та серйозність, що сприймається ще гостріше після безтурботних солодких веселощів.

   Ледь вловима мильність шкірки лимону. Фруктова кислинка.

   Шоколадно-пудрова деревина сандалу та тиха терпкість.

   Якби не цитрусово-фруктові, свіжі, кислі, грайливі спалахи та соковиті бризки, то могло б, якщо чесно, знудити, а так вийшло досить збалансовано і цікаво.

   Ваніль з часом стане кремово-ніжною, квітково-фруктовою, а карамельну помадність амбри буде помітно у шлейфі, про що розповість приятелька, після уважного обнюхування мене при зустрічі.

   Абсолютно безпечний десерт у вигляді парфумів Azay-le-Rideau 12 Parfumeurs Francais рекомендую тим, хто не бажає від смаколиків отримати зайву вагу.

   27.02.2019
   Ділитися ольфакторними враженнями про міста чи країни мені не менше подобається, ніж про парфуми. Вже перебуваю в передчутті наступної поїздки у витончений ... Ні, поки нехай буде секрет. А далі я збираюся відправитися в ще одне казкове місце, потім в невідомий Z. Мрію, хоч це і не реальність, про Марокко та якісь острови...

   Не можу жалітися, що мало подорожую, але знаю одну людину, яка по півроку мандрує. І, напевно, не має на карті місця, де б він не був. Зовсім недавно згадувала про свого однокласника Сергія, який ділився своїми враженнями та світлинами про Оман і у мене тоді аж виникло бажання дістати прекрасний Уд МдО.

   А ще він любить замки Франції. Систематично виставляє в групі фото. Складні назви не вдається запам'ятати з першого разу, якщо не проявити підсиленого інтересу.

   Стикнувшись з назвою Азе-ле-Ридо, я відразу засипала Сергія запитаннями, на які він відповідав з задоволенням, але не дуже інформативно, так як , перебуваючи біля цього замку, застав саме ремонт та будівельників. "Замок, як замок - типовий французький". Ех, хотілося б і мені так формулювати відповіді, маючи за плечима багаж знань, але враження жіночі все ж відрізняються емоційністю та красномовністю.

   "Чому тебе цікавить саме Азе-ле-Ридо?" - запитав мене Сергій. "Знайомлюся з парфумами з однойменною назвою" - відповіла я.

   Композиція Azay-le-Rideau входить в колекцію ароматів французького бренду12 Parfumeurs Francais, яка присвячені історичним пам'яткам. Вийшла у світ у 2015 році і я про неї б не знала, якби не Віка, у якої завжди є щось цікаве і незвичне.

   Достатньо взяти пробірку у руки, і ти потрапляєш в чари аромату, а що ж буде, якщо відкрити корок... Ти потрапиш у замок Азе-ле-Ридо...

   "За́мок Азе́-ле-Ридо́ (фр. Château d'Azay-le-Rideau) — середньовічний замок, державний історичний пам'ятник Франції. Розташований за 20 км на захід від Тура. Належить до вибраних замків Луари, є одним з найвідоміших зразків французького ренесансу. Зведений у 1518 році скарбником французького короля Франциска I на місці колишнього феодального маєтку, зруйнованого протягом Столітньої війни.

   Замок Азе-ле-Ридо розташований на острівці посередині річки Ендр, завдяки чому створюється враження, що замок стоїть на воді, в якій віддзеркалюються його стіни. Таке розташування зробило замок Азе одним з найвідоміших з-поміж численних замків Луари. Замок має незвичну Г-подібну форму, яка свідчить про перехід від готики до Ренесансу і від замку як оборонної споруди до цілковито цивільної вишуканої заміської резиденції. У його екстер'єрі поєднується модний у XV столітті стиль італійського Відродження (видовжені пропорції, пишне скульптурне декорування) та залишки середньовічного архітектури (деякі фортифікаційні деталі, машикулі, гостроверхі аспідні дахи тощо). Специфічний стиль французького ренесансу відображений у кутових бастіонах з конічними вежами, вертикальних мансардних вікнах, відокремлених пояском, та високому, із крутим ухилом, світло-сірому дахові."(с)

   Так описує замок Вікіпедія, на відміну від Сергія, красномовно. Та й Бальзак у свій час називав Азе́-ле-Ридо́ "блискучим діамантом".

   Розглядаючи світлини і знайомлячись з ароматом, приходжу до висновку, що не співпадають чомусь мої асоціації. Білосніжні стіни, синьо-сірий дах, який гармонує з бірюзовою водою річки, безліч відтінків зеленого саду чи то парку - все це не має абсолютно ніякого зв'язку з тим, що я чую. В моїй уяві багато оранжевого, коричневого, бурштинового, медового. Багато світла та тепла, солодких десертів, приємних розваг. Впевнена, що серед семи залів замку є один і в такій гамі.

   Розпочинається Azay-le-Rideau солодко-свіжо, карамельно-фруктово, ванільно-кремово, сливово-апетитно.

   Солодка, аж до гіркоти, тягуча, трохи димна та масляниста з анімалістичним натяком карамель.

   Дует амбри та ванілі феєричні! Разом, по черзі, доповнюючи одна одну чи змінюючи, вони дражнять, дивують, сміються, веселять. І здається, що танцюють, бо так виразно рухаються і застигають в позах. Спостерігати за змінами захоплююче цікаво, не зважаючи, що гурманіка абсолютно не моє направлення.

   Кислинка сливи, яку помічаю з самого початку при нанесенні, і з часом винирує із солодко-ванільного блаженства, приємно освіжає і розряджає, додає дзвінкості і жвавості.

   Карамельність з часом стає кремовішою, делікатнішою і поступово змінюється тією манкою фруктовістю та невиразною квітковістю.

   Тендітна кремово-вершкова краса, що можна задихнутися від ніжності. Ваніль, яку я не люблю, така пухка і делікатно, мила, як курчатко, і викликає сентименталіьні мімішні емоції. Інколи ваніль здається квітковою і випромінює ароматні екзотичні відтінки то тіаре, то франжипані, то гарденії. Потім вона така оксамитова і затишна, що хочеться в ній закутатись з ніг до голови.

   Гірко-шоколадно, помадно-пряно, а потім знову ванільно-вершково-солодко і так довго, протягом дня вражав Azay-le-Rideau абсолютно невідомого для мене бренду 12 Parfumeurs Francais, з іншими композиціями якого неодмінно потрібно познайомитися.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар