понеділок, 30 серпня 2021 р.

Ylang 49 Le Labo

 

Ylang 49 Le Labo


   5.09.2018
   "Офіційно" мій улюблений квітковий компонент - ірис. Я розшукую різні його відтворення в відомих та рідкісних композиціях. А іланг-іланг непомітно з'являється у колекції сам по собі. Я ледь встигаю про нього розповідати та несподівано відчуваю вже і потребу.

   Тому сьогодні - Ylang 49 Le Labo.

   Терпко, потім землисто, ще волого-мшисто. Лише з часом стає бальзамічно-солодко. І яскравий аромат іланг-ілангу затьмарює всі інші компоненти своїм звучанням. Весела льодяниковість доповнюється лікарськими нюансами, деревні відтінки і ніжна ментольність. Багата ароматна палітра - просто насолода для носа.

   Ніжна вершковість гарденії ледь вловима. Її голос найніжніший і найліричніший в композиції. Та якщо пощастить налаштуватися на це кремове звучання, то гарантована насолода від солодко-пряної краси.

   А ось запах пачулі впевнено і органічно приходить на зміну екзотичному іланг-ілангу, додаючи шоколадно-смолисто-деревних, сухих нюансів.

   Ароматна палітра Ylang 49 Le Labo сьогодні мені здається саме осінньою - крім яскравих сонячних променів та золота листя багато запаху прілої землі. Так пахне у нашому парку, незважаючи на відсутність ілангу. От якби у природі зустріти ці жовто-зелені "квіти всіх квітів"!

   30.06.2018
   Яскравий, льодяниково-карамельний, з бальзамічністю і лікарським нюансом іланг-іланг. Якщо ви не знаєте запаху "квітки всіх квітів", а саме так у перекладі з полінезійського означає назва цієї рослини, візьміть Ylang 49 Le Labo і перші акорди парфуму вам створять ароматну замальовку. Запах радісний і святковий, але із-за насиченості і спеціфічності може не всім подобатися, але не мені, я таке люблю.

   Густа квіткова вершковість з нотками кокосу завдяки тіаре. Екзотичність і романтика - два в одному. Відразу оживають мрії про Таїті.

   Солодко-медове звучання поступово змінюється смолистою терпкістю пачулі і навіть якось дивно, що аромат так чітко "розкладається" на ноти чи то вже так навчилися ми аналізувати виділяти компоненти.

   Слідом за пачулі з'являється землистість і сухість ветиверу. І вже важко згадати , що на початку ця композиція була льодяниковою і солодкою. Виразна сандалова база.

   На деревному фоні з мшистою колючістю вінок зеленкувато-жовтого іланг-ілангу з білосніжними зірочками тіаре - ось так хочеться охарактеризувати Ylang 49 Le Labo.

   Аромат з характером, але з часом дуже нагадав Iris 39 Le Labo, який я дуже полюбила.

 

Oasis Verte Rituals

 

Oasis Verte Rituals


   2.05.2019
   Коли у центрі Відня я побачила магазин Rituals, дуже зраділа, так як збиралася зробити замовлення на сайті, але все щось не виходило. І яке ж було моє здивування, що відділитися від групи, щоб зайти у магазин, прагнула не лише я, а й частина моїх вихованок.

   Тепер з задоволенням користуюся цілою лінійкою продуктів бренду по догляду за тілом з ніжною весняною назвою та вершково-солодкуватим ароматом Sakura, а сьогодні дістала скраб Ritual of Happy Buddha Body і його терпко-димний запах надихнув мене зробити ароматом дня Oasis Verte Rituals.

   Розпочинається композиція землистим сирим запахом ветиверу. Димна деревина, просочена соковитими цитрусами та покрита гіркувато-терпкою цедрою. Тонка пряна вуаль перцю - таке делікатне та витончене звучання має лише червоний перець.

   Солодкувата помадність чергується з кислуватим та доповнюється приємною мильністю.

   Тему "сирості" продовжують зелені пачулі. В їх смолисто-солодкуватому звучанні теж присутня вологість. Та все ж ветивер найвиразніший, найяскравіший і має щось хвилююче, дивне у характері: і прохолоду, і жар, і ознаки чоловічої впевненості, і жіночої делікатності.

   Oasis Verte Rituals - тонізуючий, організовуючий, діловий, кисло-пряно-терпко-димний, солодкувато-смолисто-землистий, з часом стає кремово-помадно-деревним. Збираючий компліменти. Не скажу, що захоплення, як при першому знайомстві, у мене залишилося таке ж яскраве, але буду рекомендувати всім, як якісний аромат до стилю кежуал за невеликі кошти.

 
   29.06.2018
   З Rituals і його загадковою шкіряно-анімалістичною композицією Sultan de Muscat я познайомилася минулого року в магазині Дмитра Мілютіна. Бажання придбати флакон завжди було актуальним і я не втрачала надію, так як знайшла офіційний сайт компанії із наявною доставкою в Україну.

   Гуляючи по торговому центру між Барселоною і Калєлью випадково зайшла в корнер під назвою Rituals і не відразу зрозуміла, що це косметично-парфумерний відділ. Дизайн, освітлення, предмети справили враження, що це якась пропозиція для любителів йоги та інших релаксуючих технік. Аромати для дому, свічки, одяг для гімнастики, догляд за тілом і раптом, коли я обійшла весь відділ, побачила парфуми. Що це саме той бренд, я навіть не здогадувалася. Почала поступово наносити парфумерні композиції на блотери і приємно здивувалася чудовому звучанню. Особливо мене вразив один аромат - Oasis Verte. Щось було в ньому таке магічне, неймовірно манке, спокусливе і, вибачте, але дуже сексуальне. Неодмінно захотіла це придбати і, розглядаючи упаковку, я прочитала, що це компанія з Амстердаму і назва Rituals - не просто назва магазину, а назва парфумерно-косметичної компанії. Відразу ж згадала Sultan de Muscat та цього разу мені не захотілося такого активного і брутального запаху.

   "Роздивитися" уважно всі композиції не вистачило часу та не змогла не звернути увагу на високу якість ароматів. Під різний настрій, сезон та ситуацію можна підібрати все. Цікава амбра в Palace d'Ambre, для любителів сходу - Nuit a Marrakech, історія про піон - Fleurs de L'Himalaya і т.д. Та я все-таки вийшла із магазину з Oasis Verte.

   Отже, розпочинається Oasis Verte пряним, але м'яким звучанням, без яскравої камфорності перцю, яке зволожується терпким і кислуватим запахом цитрусів.

   Якась незрозуміла і не ідентифікована солодкуватість, в ароматній гаммі якої чути помадність, і карамельність, і кремовість. З часом вимальовується чіткий акорд деревини, який розбавляє кислинка ревеню.

   А кремову помадність можна приписати наявності фіалці та впевнено стверджувати не можу.

   Ну, і найголовніший компонент в композиції - ветивер, навколо якого і "танцюють" всі інші учасники ароматної історії. Димний, сухий, землистий, деревний, солодкуватий, з терпкістю.

   З часом відчувається смолистість та прілість пачулі. Ще в піраміді вказаний женьшень. Навіть не уявляю, як він пахне. Було б цікаво навчитися його виділяти.

   Не можу натішитися до цього часу ароматом. З кожним разом чую більш яскраво і все виразніше. І дивує вартість - 39 євро за 50 мл. Це саме той випадок, коли майже бюджетна ціна за таку якість.

   Oasis Verte адресований чоловікам, що абсолютно не впливає ні на що. Моєму чоловіку він теж дуже сподобався і гарно розкрився на його шкірі, та моя захопленість не дозволила подарувати аромат йому.

   В корнері дуже приємна і усміхнена продавець мені не дозволила фотографувати. Сказала, що це можна зробити, вийшовши за поріг магазину. Тому світлини вийшли не дуже якісні, але атмосферу все-таки передають.

 

Precious Heart Guerlain

 

Precious Heart Guerlain


   10.06.2018
   В пору захоплення ароматами Guerlain я придбала флакон Precious Heart. Мені на той час не дуже подобався прохолодний запах фрезії, а вона найголовніша в цій композиції. Принаймні, на моїй шкірі. Та й взагалі аромат мені видався якимось попсовим і сам флакон і упаковка виглядали непрезентабельно. Тоді я вирішила, що все-таки для колекції нехай буде ц Precious Heart, але щедро ділилася зі всіма бажаючими.

   Зовсім непомітно залишилося краплина рідини на дні флакону. А коли виявилося, що я ще й не зафіксувала свої враження, зовсім розстроїлась.

   Сьогодні у мене до Precious Heart Guerlain відношення кардинально змінилося. Не те, що б я закохалася в аромат, але на фоні навіть сучасної ніші композиція мені не здається примітивною і простою. Я дочекалася дня, коли не буду поспішати і фіксувати свої враження похапцем, як це було в останні дні.

  Отже, Precious Heart - композиція 2004 року. Парфумер Frank Voelkl, я кий є автором мого улюбленого Iris 39 Le labo та й великої кількості інших композицій для цього бренду.

   Квітково-зелена прохолодна весняна композиція без драматичності, трагічності, помпезності. Легка, освіжаюча, не напружуюча. Нагадує улюблену літню сукню, в якій дуже зручно і комфортно. З фруктовою і цитрусовою кислинкою на деревному фоні. Зелена терпкуватість, вологість і невловима гірчинка.

   Про свіжий весняний запах фрезії я вже згадувала. Її прохолода з часом розбавляється теплом солодкуватої деревини кедру. Тихий османтус натякає чайно-абрикосовими нюансами.

   А ще Precious Heart цікавий для мене наявністю аромату магнолії, особливо в шлейфі - ледь вловимого, з фруктовою кіслинкою, прозорою солодкуватістю. Точно так пахли весною квіти магнолії, яка росте на моїй вулиці.

   Я б рекомендувала Дорогоцінне Серце для юних шанувальників ароматів, щоб не псувати смак тими незрозумілими композиціями, які стоять на поличках магазинів.

Venenum Kiss Ex Nihilo

 

Venenum Kiss Ex Nihilo


   31.05.2018
   Цитрусова кислинка і пряна терпкість шафрану, які швидко змінюються солодкими відтінками.

   Свіжість і пряність дарує прохолоду. Квіткова солодкість створює романтичний настрій.

   З часом починаю розуміти, що солодкувата помадність завдяки троянді, яка на терпкому зеленому фоні полину розквітла великими пахучими квітами. Цитрусово-деревна свіжість повернулася і додала легкості і повітряності.

   На зміну романтичному прозорому, але виразному звучанні троянди з'являється солодкувато-анімалістичний запах стираксу з квітковим натяком, смолистими, ванільно-вершковими відтінками. Помітні добре волога землистість, димність, прілість, бальзамічність. Трохи лякаюча індольна брудність швидко змінюється тілесним мускусом.

   Якщо чесно, дістала Venenum Kiss Ex Nihilo без особливого натхнення. Навіть промайнула думка, чи не розпрощатися мені з цим парфумерним набором, так як не має особливого кохання з брендом Ex Nihilo. А тут вразилась несподіваним розкриттям! Хоча, перечитавши свої перші враження, пригадала, що Отруєний Поцілунок я виділила серед інших композицій бренду і минулого разу.

 
   31.03.2016
   Какие громкие названия у Ex Nihilo! Вот сегодня, например, Venenum Kiss - Отравленный поцелуй (или Ядовитый поцелуй). Из всех опробованных ароматов дома этот пока лидер. И название соответствует содержанию, как мне кажется. Но все по порядку...

   В самом начале свежий и цитрусово-древесный аромат нероли с еле уловимой сладостью. Особенно оживает, красиво и выразительно звучит он на улице. Терпкость, пряность, перечность и мускусность мускатного ореха. Сладковато-медово-травянистый шафран. Горькая с камфорностью полынь.

   Роза сладкая, маслянистая с оттенками малины и чернослива на фоне пряно-древесного, бальзамового стиракса. Не очень густой, но выразительный соленый запах амбры. В базе ваниль с древесностью, мягкая сливочность.

   Все компоненты любимые. Иногда кажется, что что-то знакомое напоминает Venenum Kiss, а иногда раскрывается особенно, даже оригинально.

   Образ поцелуя, конечно, создает красавица роза. Сладость, тягучесть, томность - есть все, что нужно для этого. Даже легкое головокружение и опьянение присутствуют. А ядовитость благодаря полыни и мускату. И в результате это что-то опасное, но ужасно притягательное, от чего не в силах отказаться.

 

Seminalis Orto Parisi

 

Seminalis Orto Parisi


   28.05.2018
   За останній час я кілька разів хотіла відновити своє знайомство з Terroni Orto Parisi, але все як не візьму флакончик, так і проходить бажання. Сьогодні була та ж історія. Але вихідний день вирішила використати з користю для парфумерних експериментів і тут я вчасно згадала про Seminalis Orto Parisi.

   Зроблю вигляд, що зовсім не знайома і вперше беру в руки Seminalis. Є надія, що аромат за стільки часу відстоявся і тепер розкриється на моїй шкірі дивно і спокусливо.

   Дивний незвичний запах з присмаком і кислого, і солоного, і солодкуватого. Трохи волого, трохи пильно. Малесенький натяк на цитруси змінився чимось невизначеним. Описати так, щоб було зрозуміло, швидше не вдасться, якщо ти зовсім не знайомий з композицією. Ці ароматні звуки фантазійні, вони не існують в реальності, лише приблизно можна з чимось зрозумілим для сприйняття порівняти.

   Щось вершкове та десертне, крихти пісочного печива змішані з мускусом, який прийнято називати "брудним". Солона карамельність змінюється солоно-трав'яно-деревними відтінками. Далі сухі шершаві трави з відтінком ментолу, солодкуватості та знову карамельності. А потім пил, піт, дим, присмак металу та борошнистість.

   Не можу сказати, що все це викликає відразу, але і язик не повертається назвати це "прекрасним". Епатажна назва та розмови навколо неї. Але вірю, що має прихильників. Наприклад, пані, яка коментувала мій попередній відгук.

   Синтетично синтетичний і токсичний Seminalis Orto Parisi! Ніяких анімалістичних відтінків, які я дуже поважаю і люблю. Ні цибетину, ні касторіуму, ні мускусу не чую. Ні краплини тілесності. Навіть запах поту більше образний, зовсім не реалістичний, а якийсь штучний.

   Щастя, що нанесла на зап'ястя намазом! І то чоловік відразу почав критикувати і обурюватися, що з самого ранку чимось таким жахливим надушилась.

   Отже, те, що аромат має в собі речовину, яка відповідає за сексуальний потяг між чоловіком і жінкою, не діє в нашій родині. Навіть навпаки. З самого ранку викликала у чоловіка негативні емоції, що він аж відправив мене вимити руку. На прохання проаналізувати і описати, він зміг лише роздратовано сказати: пахне керосином і соляркою. "Я біля тебе просто не можу поруч знаходитися!" Так, це не його інтелігентна улюблена Chanel, це артхаус в парфумерії.

   Мені захотілося прочитати мої перші враження і я зрозуміла, що відношення абсолютно не змінилося. А пробірочка з рідиною нехай спокійненько лежить в парфумерній бібліотеці інших ароматів. Але якщо ви не знайомі з Seminalis Orto Parisi, звертайтеся, з задоволенням принесу на зустріч. Раптом вам відкриються якісь таємниці.

 
   4.11.2016
   Несколько раз я пыталась знакомиться с новинкой 2016 года ароматом-загадкой - Seminalis Orto Parisi (Alessandro Gualtieri). Честно признаюсь, долго казался мне химической атакой и не вызывал не то что симпатии, даже интереса. Сегодня у меня выходной, потому я никого точно не испугаю, если что, а муж привык к таким экспериментам. Хотя он уже успел повозмущаться на тему Seminalis, а я еще не рассказывала ему о чем идет речь.

  С латыни Seminalis переводится как "семенной". Пишут, что парфюм содержит вещество, которое отвечает за сексуальное влечение между мужчиной и женщиной.

  Уже воспринимается парфюм легче. Кроме мускуса различаю уже и другие компоненты. Терпко-кисло-сладкое начало. Сок цитрусов, мякоть фруктов, тягучая карамель и крошка песочного теста. Сливочность становится густой и одновременно со сладкими гурманскими нотами чувствуется соль и еще что-то неопределенное.

   Прохладный дым ладана с легкой горчинкой. Сухая травянистость, древесность и опять сливочность, но уже шоколадная. И много амбры - благодаря которой именно эти карамельно-печеньковые оттенки и соленый привкус.

   В Seminalis имеются те мускусы, что передают телесность. То это чистая, нежная, теплая кожа, то вспотевшая, с сильным запахом пота, солено-сладко-кислая. Только начинает появляться провокационный момент очень личного характера, как аромат становится гурманским, опять пахнет карамелью и печеньем. Думаю, что есть амбретта в составе - улавливается ее прохлада, легкое металлическое звучание, анималистичные, амброво-мускусные и сладковато-травянистые оттенки.

   Если не обращать внимание на название и не зацикливаться на идею аромата, то все эти животные запахи все равно хорошо заметны. Они реальны и естественны, но лично у меня не вызывают каких-то положительных или романтических желаний. Только эксперимент и утолить любопытство. Я не вижу в этом красоты, скорее эпатаж и привлечение внимания. Но очень неприятного, отталкивающего тоже нет.

   Спустя несколько часов появилась горькая неплотная пудровость - если невнимательно прислушиваться, а если продолжить изучать, то можно уловить и фекальные нюансы, потом теплый живот кошки, потом просто серый мускус.

   Возможно в какой-нибудь выходной я еще продолжу экспериментировать с ароматом, но пока отставлю в сторонку.

 

Rose Hubris Ex Nihilo

 

Rose Hubris Ex Nihilo


   12.08.2019
   Ось коли потрібно носити Rose Hubris Ex Nihilo, щоб вона не дратувала модним синтетичним звучанням, а здивувала несподівано прекрасним розкриттям. Так, у спеку, коли все плавиться і аромат також. І такого дивовижного ефекту не буде ввечері. коли захочу повторити "на біс", ні зранку, коли виникне бажання переконатися чи не помилилася. Саме в спекотний полудень з'являється аромат троянди, який хочеться назвати "Зарозумілою".

   Я ніколи не куштувала лічі, хоча часто зустрічала у композиціях. І так, як і запах гарденії, здається, навчилася ідентифікувати. Запах фрукту (ну, як мені це здається) при всій солодкості має приємну свіжість та особливу легкість сприйняття. Малиново-ягідний нюанс на карамельній основі. Кажуть, стиглий фрукт пахне трояндою. Напевно, саме тому парфумери використовують його для доповнення квіткових композицій.

   Десь далеко відчувається маслянистість, грибний запах та шоколадність пачулі. Швидко промайнула і кислувата зелень. Та всі думки лише про аромат троянди, який розчиняється у повітрі, але не зникає, а ще довго ненав'язливо привертає увагу.

   Чомусь мені здавалося, що отримаю купу компліментів. Та ні, жодного, на жаль.

   14.05.2018
    Солодкий фруктовий початок Rose Hubris Ex Nihilo піднімає настрій в цей похмурий холодний день. Дещо апетитно, але зовсім не натурально. Як кажуть, дорога синтетика.

   Смолисто-деревно-прілий запах пачулі, на тлі якого вимальовується яскрава троянда: карамельно-ванільно--вершково-солодка з п'янкою лікерністю.

   Терпкість мускусу та солодкувато-лісові відтінки штучного моху. Не помітити цього неможливо, якщо ти є прихильником вінтажної парфумерії. Та я не можу сказати, що мені не подобається звучання. Якісно, але без хвилюючих емоцій і життя.

   Винні відтінки лабдануму та солона карамельність амбри. І навіть можна вловити анімалістичні нюанси.

   Зарозуміла троянда - так, здається, перекладається Rose Hubris. Погоджуюсь, що зарозумілість в композиції прослідковується, а ось аромату троянди мені не вистачає.

   29.03.2016
   Вы никогда не забываете о наличии каких-то парфюмов в коллекции? А я забываю. Когда-то мечтала приобрести Беж Шанель, а оказалось, что у меня уже есть. Сейчас забыла о наборе миниатюр нового для меня бренда, да и не только для меня, Ex Nihilo. И как сегодня обрадовалась, когда вспомнила о нем! Совсем не думала какой из ароматов выбрать - хочется все поносить и побыстрее. Рука вытянула Rose Hubris - Высокомерную Розу.

   Очень сладкое фруктовое начало благодаря экзотическому фрукту личи. Кажется, что открыли банку ароматного варенья из лепестков розы. Аромат, как тягучий ликер, густого малинового цвета.

   Со временем яркость становится спокойнее, сочные краски приглушаются. И роза распускается винно-бордового цвета с фруктовым ароматом, но без особой сладости. Рядом хорошо слышно смолистость лабданума и шоколадность пачули. Пряные оттенки придают остроты и пикантности.

   Постепенно ароматы розы и пачули переплелись так, что сложно определить: это роза на фоне пачули или пачули в розе.

   Мускус улавливается, но не раздражает терпкостью и кислинкой, не вылазят его шершавые угловатости. Очень хотелось бы чтобы так и дальше было.

   При первом знакомстве напомнил мне Rose Barbare Guerlain. Сравнить не могу, так как последней уже нет в наличии. А роза Ex Nihilo не кажется мне высокомерной. Иногда в ней  много радости, иногда даже кокетства и озорства. Не болтливая, больше молчащая, но эмоциональная. Без особенной драматургии и глубины, но с длинным манящим шлейфом.

 

L'Eau Scandaleuse Anatole Lebreton

 

L'Eau Scandaleuse Anatole Lebreton


   22.09.2018
   Моє перше знайомство з L'Eau Scandaleuse Anatole Lebreton відбулося весною і тоді здалося, що композиція органічно буде розкриватися осінньою порою. Так і є! Ці терпко-гіркі, маслянисто-анімалістичні густі, тягучі акорди не здаються ні важкими, ні перенасиченими у цей оксамитовий сезон, а дуже доречними і влучними.

   Терпкість бергамоту плавно змінюється іншою терпкістю, а ще й трав'янистою гіркотою полину. Соковито, камфорно, димно, духмяно і насичено. І саме полин сьогодні задає характер та створює настрій.

   Так як сезон шкіри в парфумерії вже відкритий, то без її запаху ні єдиної композиції! Отже, і в L'Eau Scandaleuse шкіра теж присутня. Пильна, гірко-пряна, в дуеті з маслянистим касторіумом. В окремі моменти здається, що це історія про старе крісло, яке вже багато пережило. Занедбане, потерте, покрите товстим шаром пилу, але дуже зручне і, не зважаючи на довге перебування у дальньому кутку підвалу, зберегло недешевий вигляд. Іншим разом запах шкіри димний і сухий, ну, а вже згадувана присутність касторіуму робить її маслянистою, гірко-терпко-медовою, помадно-пудровою.

   При першому знайомстві основним компонентом мені здалася тубероза. Сьогодні її аромат хоча і яскравий, насичений та, як завжди, манкий лише доповнює дует полину та анімалістичної шкіри. Додає вершкової тягучості, солодкої спокусливості, округлості та лікерної п'янкості.

   Кілька слів ще додам про солону карамельність та смолисту димність, суху мшистість та деревну гірчинку ветиверу, а в шлейфі крім вершкової квітучості туберози добре помітна присутність вологого з індольністю жасмину, що додає аромату ще більшої "скандальності".

   L'Eau Scandaleuse Anatole Lebreton поставлю на поличку поруч з Septieme Sens (7e Sens) Sonia Rykiel та La Nuit Paco Rabanne, коли придбаю флакон.

   11.05.2018
    Anatole Lebreton - новий французький бренд, під іменем якого в 2014 році вийшло три парфумерні композиції: L’Eau Scandaleuse, L’Eau de Merzkin та Bois Lumière. Арт-директор і парфумер Anatole Lebreton в колишньому колекціонер вінтажних парфумів і автор відповідного блогу Sleeping Civet (Civette au Bois Dormant). Самоучка, як і Енді Тауер, але ще й без освіти хіміка.

   Другим ароматом колекції парфумів Anatole Lebreton стала композиція L'Eau Scandaleuse. Аромат був задуманий як згадка про фруктові шипри Mitsouko та Femme.

   На фоні ледь помітної терпкості густа вершковість туберози, яка дуже швидко змінюється запахом гіркої вишуканої делікатної шкіри.

   Медово-терпкі з гірчинкою та специфічною маслянистістю нюанси касторіуму. П'янке хмільне звучання і одночасно анімалістично-чуттєве.

   Насичена вершковість туберози повертається і, доповнюючи анімалістично-шкіряні акорди, робить композицію ще біль звабливою і спокусливою. Її голос стає тягучим, дещо липким.

   Та якщо при перших знайомствах мені здавалося, що L'Eau Scandaleuse про білоквіткову красуню, то сьогодні я переконуюсь, що вона лише доповнює цю анімалістичну історію.

   Вдається розрізнити гірку терпкість полину, інколи свжий подих чогось невагомого і чистого, карамельність, солону вершковість, фруктовість, ментольність, димність, борошнистість.

   L'Eau Scandaleuse - анімалістично-шкіряний, шкіряно-квітковий, маслянисто-густий, тягучий, чуттєво-спокусливий, з "брудними" елементами та непристойним натяком. Та скандального чогось особливого не помітила. З розвитком стає лагідним, стриманим і "пухнастим". Можливо, поки що не помітила.

   Цікавий, але мені здалося, що зараз не його час. Я ще вчора збиралася надіти L'Eau Scandaleuse, але надихнувшись квітковими запахами ранкового парку передумала. Ця композиція мені здається заважкою і насиченою для теперішнього мого настрою. А ось сонячною осінньою порою, думаю, зазвучить багатше і органічніше. І тоді буде доречно його тепло та оксамитовість.

   З великим задоволенням продовжу знайомство з ароматами Anatole Lebreton при слушній нагоді.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grey Flannel Geoffrey Beene

 

Grey Flannel Geoffrey Beene


   9.05.2018
   Бренд Geoffrey Beene заснований американським дизайнером Джефрі Біном, ведучим модельєром одягу 1970-1980 р., який одягав всіх президентів, починаючи з Жаклін Кеннеді.

   В 1975 році вийшов його перший аромат Grey Flannel (парфумер Andre Fromentin), який мав великий успіх. В 1976 році отримав парфумерний Оскар - нагороду FIFI Awards за досягнення в області парфумерії.

   Запах соковитої терпкої, густої, вологої зелені. Кислувате фіалкове листя. Вологий землистий корінь ірису з невагомою борошнистістю, а з часом гіркувато-пудрові соковиті пелюстки самої квітки. Делікатна волога мшистість створює фон і підсилює звучання ірису.

   Grey Flannel Geoffrey Beene - весняна природна замальовка лісової галявини. Звучить чисто та заспокійливо, свіжо та затишно. Приємне відкриття легендарної композиції, про яку стільки різних розмов . Я би його кваліфікувала, як фужер. Хороший бюджетний варіант для повсякденного стилю одягу з акцентом на зручність.

  Господиня флакону стверджує, що випуск давній, не сучасний.

   Дещо нагадує Chanel 19 - далекий відгук трав'янистої гіркоти гальбануму.

   На той час, напевно, дизайн флакону і фланелева торбинка були дивними і незвичними, та сьогодні це вже не вражає. Хочеться звернути увагу на дуже бюджетну вартість - всього 20 $ за цілих 240 мл.

Pour Une Femme de Caron Caron

 

Pour Une Femme de Caron Caron


     15.01.2020
    Pour Une Femme de Caron Caron вже давно у списку моїх бажань. Неодмінно мрію про флакон, який нагадує фігуру жінки. А поки що насолоджуюся самим ароматом.

   У мого віку серед багатьох плюсів є і такий, що стосується ароматів. З легкістю можна носити легковажні парфуми, адресовані для юних, солодко-рожеві, що полюбляють гламурні, яскраво-насичені-розкішні теж органічно доповнять образ, серйозно-філософсько-задумливі не введуть у депресію, сміливі та експериментальні не злякають, тихі не розчарують... Далі потрібно було б охарактеризувати такі, як Pour Une Femme de Caron , та не можу підібрати  влучні слова. Є у аромата відчутна дорослість, статусність, консервативність, добротність, емоційна стриманість.

   Цитрусова кислинка змінюється густою фруктовою солодкістю, яка в свою чергу переходить у карамельність амбри. Завдяки останній вловлюється масляниста анімалістичність. Взагалі, запах амбри сьогодні домінуючий.

   Медовість флердоранжу. Солодко-пряний дим ладану нагадує черговий раз Coco Chanel, але Pour Une Femme de Caron звучить значно спокійніше, не так яскраво.

   Аромат троянди з зеленими нюансами із самого початку та поступово стає солодко-фруктовим, то зі свіжим подихом, то, навпаки, зацукреним. Важко сказати, який це сорт квітів. Швидше за все, це парфумерна троянда, в ароматній палітрі якої є і тягуча лікерність, і краплина помадності, часом терпка винність та маслянистість. І вся ця трояндова краса огорнута шоколадним серпанком ладану та прикрашена карамельні орнаментом амбри.

   Колюча шипровість. Шкода, що синтетична. Не вистачає глибини та об'єму, і того відчуття, коли провалюєшся у прірву.

   Стримане сухе землисте звучання ветиверу.

   Я наполегливо розшукувала інформацію про створення Pour Une Femme de Caron Caron у 1930 (1940) роках, але так нічого інформативного не знайшла. Ці згадки здаються сумнівними, так як і авторство флакону у вигляді фігури жінки приписують Félicie Bergaud. Але лише я зробила такий висновок, як натрапила на рекламний постер, що датується 1945 роком... Інтрига завжди приваблює! Пошук продовжуватиметься!

    21.08.2019
   Хоча Pour Une Femme de Caron Caron мені подобається прохолодної осені, сьогодні, коли обіцяють +32С, я не змогла не нанести рідину. Було саме те нестримне бажання, коли чітко розумію чого хочу. І не лише парфумерного. Неймовірно люблю такий стан!

   В таку спеку троянда у Pour Une Femme de Caron медово-п'янка. Аромат густий, тягучий, лікерно-винний, з солодкістю апельсинів-мандаринів та шоколадним присмаком ладану.

   Щось невловимо нагадало Coco (і не перший раз!), але без її стервозності та нахабності.

   Солоно-солодка карамельність амбри на тлі витонченого запаху сандалу.

   Медовість флердоранжу чомусь натякнула на Італію, хоча всі думки спрямовані на Париж і бутик Caron. У величезному ароматному всесвіті все з часом набридає або розчаровує. Лише одиниці тримають увагу і викликають інтерес. І в першу чергу - це Карон!

   Ледь вловима анімалістичність та індольність. Фруктова кислинка та тепло розігрітої шкіри.

   Неймовірна пластичність. Тілесність та чуттєвість. Жіночність зашкалює...

   Флакон-скульптура із скла - силует жіночої фігури - відображає всю суть композиції. Геніальним дизайнерам, таким як Серж Мансо, можна сліпо довіряти. Але коли сприйняття співпадає з задумкою, це мистецтво.

 
   28.08.2018
   Ось уже другий день погода створює прекрасні умови для носіння шипрів. Ще з вчорашнього дня я мріяла про Pour Une Femme de Caron Caron. Просто хочеться провалитися в цю безодню, а саме такими є для мене аромати Карон. Коли весною вперше познайомилася з композицією, була впевнена, що час для неї саме осінь. В похмурому вологому прохолодному повітрі аромат звучить органічніше, його густий тягучий голос не здається низьким і важким, настрій переплітається з осінньою мелодією, палітра наповнюється новими відтінками.

   Аромат медової троянди, який добре чути було ще з флакону, стає солодко-фруктовим, насиченим, густим. Смолиста бальзамічність ладану та карамельна лікерність амбри доповнюють квітковість, додають об'єму та темніших відтінків.

   Терпкість деревини створює фон. Освіжає композицію та додає легкості та усміхненості соковитість апельсину. Делікатний, мускусно-солодкуватий запах сандалу чергується з гірко-димним сухим ветивером.

* * *

Мудрість мудрих... За гріх який

Марність всю її мушу знати?

О, проклята звичка руки

Сторінку перегортати!

Може, й справді вся правда – мить,

Мертві факти й безсмертні міти...

О, коли б себе пережить,

Щоб все зрозуміти!

Євген Плужник (1927)

    8.08.2018
    На силует жінки із скла - скульптуру Сержа Мансо я звертала завжди увагу, але чомусь все не вдавалося придбати чи хоча б познайомитися з незнайомою рідиною. І ось кілька мл сучасної композиції, якщо можна так сказати, бо вийшов аромат у 2001 році є і у мене. Інформація про вінтажний варіант дуже різниться, тому це питання залишається не вивченим. Якщо хтось щось знає на цю тему, буду рада допомозі.

   Отже, Pour Une Femme de Caron Caron розпочинається солодкою фруктовістю і квітковістю флердоранжу, що нагадало мені Enjoy Jean Patou.

   Солодке звучання троянди підтвердило це враження. Духмяне, ще тепле варення із ніжних пелюстків. Та паралельний затест виявив мою похибку. Пам'ять інколи нас підводить, якщо її не живити свіжими враженнями.

   Тільки я розібралася з цим порівнянням, як виникло нове. Невловимий натяк на Coco Chanel з'явився, коли квітковий аромат доповнили пряно-димно-смолисті відтінки. Але сказати, що чую ладан, не можу, а в піраміді є про нього згадка. Порівнювати ще раз зі згаданим ароматом вже не захотілося.

   Мені здавалося, що вся історія Pour Une Femme de Caron буде присвячена троянді лише. Приємною несподіванкою стало, коли ожили квіти апельсину: заграли відтінки медово-терпко-помадно-квітково, з ледь помітною індольністю.

   З часом з'явилася масляниста анімалістичність амбри, яка підсилила чуттєвість.

   Pour Une Femme de Caron - яскравий, густий, насичений, тягучий, теплий аромат. Одночасно простий і зрозумілий для сприймання та й є в ньому щось загадкове, що змушую продовжити знайомство. Так, він не нагадує мої улюблені композиції бренду і поки що днк Карон я не помітила, але припускаю, що ще не час. Здається, цей аромат органічніше розкриється прохолодною осінню чи ще краще зимою.

Iris 39 Le Labo

 

Iris 39 Le Labo


   6.03.2019
   Вологий землистий запах ірисів, трохи водянистий, прохолодний, мускусний, абсолютно без солодкості. Прекрасний, як і при першому нашому знайомстві з Iris 39 Le Labo.

   Ніжна гірчинка соковитої зелені, тонізуюча кислинка бергамоту, натяк на пряності створюють весняні декорації нового дня.

   Запах прілого листя додають пачулі. Це саме образ сьогоднішнього парку в дощовий день, який викличе в будь-кого смуток, але не в тих, хто шаленіє від запахів, хто аналізує та постійно порівнює аромати, хто прислухається до найтихіших відтінків та вирізняє найнепомітніші нюанси.

   Запах гнилого та чогось розкладаючого доповнив органічністю та натуральністю. Навіть іланг-іланг сьогодні не кокетнічає своїми льодяниковими можливостями, а веде себе стримано, як лікарсько-деревний компаньйон.

   Знову думки повертаються до запаху пачулі, який на певний час забиває голос ірису. Саме завдяки їм створюється колюча шипровість, саме вони відповідають за об'єм та глибину.

   А в шлейфі аромат ірису дивовижний!!! Навіть важко підібрати слова, щоб передати враження і охарактеризувати те, що я чую. Гіркувато-вологий квітковий запах ранньої весни, який надихає та обіцяє щось особливе, неповторне.

   3.05.2018
    Колись давно я придбала Labdanum 18 Le Labo, щоб мати аромат з улюбленим компонентом. Та мені композиція чомусь нагадала дуже Shalimar Guerlain, який не є в фаворитах. І інтерес до самого бренду у мене на багато років пропав.

   Iris 39 Le Labo замовила, зрозуміло, із-за наявності ірису. І тепер розумію, що терміново потрібно надолужувати згаяний час.

   Вологий ірис з гірчинкою і землистістю. Соковиті пелюстки, корінь, і стебло. Якщо не звертати увагу на любов з першого погляду, а уважніше розглядати Iris 39, то починаю помічати ще й солодкувату пильність і затхлість, і морковку, і пряність, і запах грифелю від олівця, і присмак металу.

   Приємна цитрусова кислинка додає свіжості та бадьорості.

   Солодкувато-смолисто-деревні пачулі створюють темний і лісистий фон та глибину. Хоча їх присутність часто асоціюється з золотою осінню, в даній композиції такий ефект відсутній.

   Вершкова кремовість фіалки. А подушечки пальців пахнуть льодяниковим іланг-ілангом, тому що я торкалася ними того місця, куди нанесла аромат.

   Iris 39 Le Labo - дивний, квітково-деревний, пудрово-гіркий аромат. Дзвінкий, живий, енергійний, сповнений бажань. Здається, це той дикий ірис, що росте у лісі та ще й у горах. Я такі вперше зустріла, коли подорожувала по Македонії.

   Ця ірисова композиція на сьогоднішній день затьмарила всі відомі. Якщо моїх 5 мл краси мені не набридне, обов'язково придбаю великий об'єм.

субота, 28 серпня 2021 р.

Futur Robert Piguet

 

Futur Robert Piguet



   24.04.2018
    Мені Futur Robert Piguet здавався симпатичним зеленим ароматом, але простим, без складності, без глибини. І тому дістаю його дуже рідко, швидше "за компанію". Так було і сьогодні зранку. І як же я здивувалася, коли від композиції, яку пам'ятала, майже нічого не почула. Натомість з'явилося багатство звуків, постійні зміни, нові відкриття і найголовніше - емоції. Так, композиція без драматизму і сексуальності-чуттєвості, але це чудова весняна зелено-квіткова рапсодія.

   Димний з терпкістю бергамот. Чудові неролі зі складним ароматним малюнком. І свіжість, і квітковість, і цитрусовість, і пряна ароматичність, і запах молодої кори.

   Соковита, волога трав'яниста зелень насиченого кольору.

   Кремова вершковість фіалки добавляє ніжності, а опушене соковите листя - кислинки.

   Кислувато-фруктовий з ледь вловимою індольністю жасмин.

   Але основним акцентом в Futur саме сьогодні є сухий, гірко-землистий запах ветиверу. В якийсь період це дует ветиверу і фіалки. Поєднання ніжності і впевненості, граційності та елегантності, кремовості і димності.

   Протягом всього звучання постійно чую відтінок, який нагадує запах маків - вершково-трав'янисто-борошнисто, ледь припилено, трохи солодкувато.

   Я володію флаконом з перевипущеним Futur Robert Piguet в 2009 році. Звичайно, дуже хотілося б познайомитися з оригінальною композицією 1960 року.


Chamade Guerlain edp

 

Chamade Guerlain


   12.05.2020
   Рівне завжди називали містом троянд. Непомітно весна у місті набула ніжно-рожевих магнолієво-сакурових ознак і останні роки все більше нагадує Японію. Не встигли засипати доріжки пелюстки квітів вишні, як Рівне перетворилося на місто тюльпанів, а останній тиждень потопає у морі бузку, до кремово-помадного звучання якого приєдналися гірко-борошнисто-ніжні іриси та трав'янисто-вершкові деревні піони. Ловлю себе на думці, що найароматніше місто, яке я знаю, це саме Рівне і неодмінно потрібно описати запашну багатогранну палітру та все не наважуюся.

   Доповнити красу природи, сонячний день, хоч і дуже холодний, та офіційний вихід на роботу мені захотілося моїм найулюбленішим Chamade Guerlain. Можливо, із-за насиченої гірко-зеленої палітри гальбануму та квіткового шлейфу, а можливо із-за того сильного биття серця, яке останнім часом виникає час від часу то від захоплення навколишньою красою, то від подій.

   Металеві альдегіди, здається, відчуваю на смак. Та не встигаю розібратися подобається це мені чи ні, як з'являється терпко-сирий зеленкуватий запах гіацинту та і він швидко доповнюється солодко-персиковою трояндою.

   Лікерна липкість, кремова вершковість, помадність, тягуча молочно-шоколадно-ванільна бальзамність. Але все ж аромат фруктової троянди домінуючий, а у цей час минулого року я розповідала про сольну партію гіацинту. Я відчуваю не лише аромат троянд, але і сам запах рожевого кольору.

   Зелене тло, яке заповнив собою гіркий трав'янистий гальбанум, з часом набуває димності. Ледь відчутна камфорність та делікатна пряність. Густу вершкову тягучість розбавляє індольно-грайливий жасмин, який вносить пікантності і природного колориту.

   Розкішний Chamade Guerlain розкішною порою!!! Якби не такі прекрасні яскраві моменти у житті, то, напевно, можна було б впасти у депресію чи ще щось гірше. А так - щастя є!!!

   7.05.2019
    Запах соковитої, терпкої зелені повільно починає оживати, набирати сили та потужності, рухатися у всіх напрямках і розносити ароматні молекули.

   Кислинка цитрусів, краплина льодяниковості, як сонячний зайчик, гірчинка товстої шкіри бергамоту.

   Гальбанум зі своєю гіркою палітрою відтінків. І зовсім з іншою, делікатною гірчинкою та борошнистістю, трав'янистістю та вершковістю гіацинт, який у моєму зразку edp у центрі уваги.

   Зелень набуває відтінків то землистих, то шершавих, то гнилих, то мокрих, то мшистих. Хочеться дихати на повні груди, вбирати у себе запахи весни, закарбовувати їх у пам'яті і при "потребі" діставати для порівняння чи просто приємної згадки.

   Десь з далека доноситься свіжий аромат жасмину, підсвічений мильними альдегідами. Фруктовість, індольність та п'янкість - всі ознаки присутні, які характерні білосніжним квітам. Виразно і яскраво.

   Помадність троянди делікатна.

   А далі - вершкова пудра і бальзамність. Насолода гіркувато-зеленкуватим шлейфом і постійна думка "це моє ароматне Я".

   Я задихаюся від насолоди Chamade Guerlain, а це всього навсього випуск 2010 року у концентрації парфумованої води. Що ж буде завтра, коли я дістану парфуми?!

 
   19.11.2018
   Сьогодні альдегіди в Chamade Guerlain мені здаються білосніжними і пухнастими, невагомими і до "скрипу" чистими. Вони стрімко піднімаються вгору, залишаючи на шкірі гірке трав'янисте звучання гальбануму, зелений голос якого підсилюють терпкий бергамот та пряна гвоздика-спеція.

   Здавалося б, що тут такого - терпко-гірко-пряно-зелений аромат та поступово на цьому серйозному і дещо суровому тлі з'являються квіткові емоції.

   Трав'янисто-борошниста рафінована елегантність гіацинту чергується з персиково-фруктово-желейно-помадною вишуканістю троянди. Мильно-вологий запах бузку змінюється вершковою бальзамністю.

   Землисто-гіркий ветивер не сухий, яким часто буває , а з осінньою сирістю.

   Та найбільше я люблю Chamade за його кремово-вершкову ауру та гіркувату борошнистість, від краси якої паморочиться в голові.

   Chamade - поєднання ніжної квітковості, зеленого буяння літа, осінньої сирої землистості та огортаючої оксамитової вершково-шоколадної бальзамічності.

   Chamade - це мінливий безмежний всесвіт однієї людини в момент закоханості.

   Знаючи велику кількість парфумерних шедеврів, важко визначити найкращого серед них, але в 10-ку най-най-найкращих Chamade Guerlain неодмінно входить.

   Сьогодні мова йде всього-на-всього про edp 2010 року.

   21.04.2018
   Ранкове свіже, чисте повітря не хочеться турбувати якимись штучними ароматами. Виникає бажання доповнити його зеленими відтінками та весняним цвітінням. В принципі, варіантів багато, та я сьогодні обрала Chamade Guerlain.

   Ще лише вдихаючи аромат з флакону, вже насолоджуюся запахом гіацинту і терпкістю гальбануму. Приємна горіхова маслянистість обіцяє щось особливе.

   І ось він гальбанум - соковитий, трав'янистий, терпкий, вологий, з ледь помітною камфорністю і тією маслянистістю, про яку вже згадувала.

   Зелене листя конвалії, з поміж якого визирають ніжні дзвіночки. Їх тонкий аромат п'янить і зачаровує.

   Десь з далека доноситься фруктово-кислуватий жасмин, але і його індольність теж помітна. Згодом розцвітає кремово-помадна троянда.

   Але все-таки головний в Chamade - гіацинт. Гірко-зелено-борошнистий з вершковістю його запах.

   Я дуже давно не діставала цей флакончик з концентрацією edp. Якщо чесно, то після того, як у мене з'явилися вінтажні парфуми, десь ігнорувала цей випуск 2010 року. Та сьогодні була приємно здивована цією квітковою красою на зеленому тлі. Та ще й така приємна вершково-кремова, бальзамна база.

   Люблю!!!
 
   

Shalimar Guerlain cologne

 

Shalimar Guerlain


   18.01.2019
    Інколи буває, що все ж не ми вибираємо аромати, а вони нас. І є щось непомітне, що не підходить, не об'єднує. Цей факт не засмучує, бо світ достатньо великий та різноманітний, але час від часу виникає бажання зрозуміти чому ж так.

   Черговий раз приходжу до висновку, що абсолютно не цікава для Shalimar Guerlain. Який раз купую парфуми, цього разу мініатюру лише, але відношення аромату до мене не змінюється. Не хоче він зачарувати мене, відкрити свої таємниці, змусити танути від задоволення та задихатися від захвату.

   Ради експерименту дістала сьогодні варіант edc, а на завтра налаштовуюся на парфуми.

   Бергамот з ледь відчутним зеленим відтінком, терпкий і димний. Льодяникові цитруси. Такий веселий і бадьорий старт щоразу дає надію на симпатію, якщо не на дружбу.

   Та далі велика доза ванілі, насичена смолистість та димність. Все разом створює абсолютно не для мене запашну східну красу. Навіть не виникають якісь образи, асоціації чи порівняння.

   І справа навіть не у запаху димної резини, який швидко зникає, не встигає роздратувати чи набриднути.

   Солодка карамельність, тягуча вершковість, квітковість швидше абстрактна. Десь в повітрі випадково, але жваво зазвучав жасмин. Його голос здався мармеладно-медовим і я вже приготувалася до нових вражень. Вже і троянду я роздивилася краще, крім густої помадності помітила й свіже фруктове звучання. Та наполохала мене чергова величезна доза тонка бобів.

   З часом Shalimar нагадує ванільний десерт - ніжний, пухкий та невагомий. І, звичайно, апетитний. Та після ліричної частини композиція набирає сили, густішає, щільнішає, а ще за мить видає маслянисту анімалістичність, яка відповідає за чуттєвість.

   Чергування ніжної кремовості, густої тягучості, гіркуватої анімалістичності, сухої деревини, маслянистої шкіри. Безліч образів ванілі: солодкої, квіткової, димної. Напевно, вже можу порівняти Shalimar з вогнищем, язики якого витанцьовують різні комбінації. Не можу не оцінити красу та мінливість, але поки що все...

    20.04.2018
    Легендарні парфумерні композиції потрібно знати, навіть якщо не носити чи не любити. Однією такою легендою є Shalimar Guerlain. Дивовижна історія, прекрасна композиція, шикарні постери, багато прихильників... а у мене ніяк не складається дружби з ним. Я розумію, що це гарно, але чомусь він мені чужий, не чіпає, не хвилює, не викликає захоплення.

   У мене були вінтажні парфуми ідеальної збереженості, туалетна вода та золота лімітка. Якийсь час я гордилася, що вони у мене є, хоча і не носила, берегла і не збиралася ніколи розтаватися. Та з часом вирішила, що краще буде, якщо вони приноситимуть радість шанувальникам.

   Пропозицію Наталі познайомитися з Shalimar Guerlain у концентрації колонь з флакону Montre (Watch)- круглої, дисковой форми пляшки с конічною пробкою, я спочатку проігнорувала.Та потім вирішила, що хоча пара мл має бути у колекції.

   Час від часу діставала і намагалася "роздивитися" уважніше, та поєднання ванілі та тонка бобів не надихали мене зовсім. Сьогодні, якщо чесно, вирішила просто "перетерпіти". Хоча, якщо бути відвертою, негативних емоцій зовсім не викликає.

   Отже, поки що моє сприйняття Shalimar таке:

  Сильна димність бергамоту, та не такий він, як я його пам'ятаю у парфумах. Не має того соковитого зелено-терпкого звучання. Відразу суха солодка ваніль на тлі деревини, шершава, дещо колюча, овіяна прохолодним димом ладану. То її запах стає м'яким та лагідним, то знову колеться і дражниться.

   Маслянистість та специфічний нюанс кастрореуму мене заінтригували. Не пам'ятаю раніше подібного. Поєднання анімалістичних відтінків та деревини мені теж сподобалося. Це було перше приємне відкриття.

   Густа вершковість тонка бобів та солона карамельність. Смолистість, згодом помадність.

   Друге приємне відкриття - веселі льодяникові цитруси в повітрі, а потім дуже гарний запах помадної троянди.

   Звучить колонь м'яко, не голосно, ніби навмисне для таких як я, щоб не налякати. Протягом дня оновлювала аромат і мені здалося, що почала з'являтися симпатія і головне - інтерес. Так мені поява троянди запала у душу.