понеділок, 30 серпня 2021 р.

L'Eau Scandaleuse Anatole Lebreton

 

L'Eau Scandaleuse Anatole Lebreton


   22.09.2018
   Моє перше знайомство з L'Eau Scandaleuse Anatole Lebreton відбулося весною і тоді здалося, що композиція органічно буде розкриватися осінньою порою. Так і є! Ці терпко-гіркі, маслянисто-анімалістичні густі, тягучі акорди не здаються ні важкими, ні перенасиченими у цей оксамитовий сезон, а дуже доречними і влучними.

   Терпкість бергамоту плавно змінюється іншою терпкістю, а ще й трав'янистою гіркотою полину. Соковито, камфорно, димно, духмяно і насичено. І саме полин сьогодні задає характер та створює настрій.

   Так як сезон шкіри в парфумерії вже відкритий, то без її запаху ні єдиної композиції! Отже, і в L'Eau Scandaleuse шкіра теж присутня. Пильна, гірко-пряна, в дуеті з маслянистим касторіумом. В окремі моменти здається, що це історія про старе крісло, яке вже багато пережило. Занедбане, потерте, покрите товстим шаром пилу, але дуже зручне і, не зважаючи на довге перебування у дальньому кутку підвалу, зберегло недешевий вигляд. Іншим разом запах шкіри димний і сухий, ну, а вже згадувана присутність касторіуму робить її маслянистою, гірко-терпко-медовою, помадно-пудровою.

   При першому знайомстві основним компонентом мені здалася тубероза. Сьогодні її аромат хоча і яскравий, насичений та, як завжди, манкий лише доповнює дует полину та анімалістичної шкіри. Додає вершкової тягучості, солодкої спокусливості, округлості та лікерної п'янкості.

   Кілька слів ще додам про солону карамельність та смолисту димність, суху мшистість та деревну гірчинку ветиверу, а в шлейфі крім вершкової квітучості туберози добре помітна присутність вологого з індольністю жасмину, що додає аромату ще більшої "скандальності".

   L'Eau Scandaleuse Anatole Lebreton поставлю на поличку поруч з Septieme Sens (7e Sens) Sonia Rykiel та La Nuit Paco Rabanne, коли придбаю флакон.

   11.05.2018
    Anatole Lebreton - новий французький бренд, під іменем якого в 2014 році вийшло три парфумерні композиції: L’Eau Scandaleuse, L’Eau de Merzkin та Bois Lumière. Арт-директор і парфумер Anatole Lebreton в колишньому колекціонер вінтажних парфумів і автор відповідного блогу Sleeping Civet (Civette au Bois Dormant). Самоучка, як і Енді Тауер, але ще й без освіти хіміка.

   Другим ароматом колекції парфумів Anatole Lebreton стала композиція L'Eau Scandaleuse. Аромат був задуманий як згадка про фруктові шипри Mitsouko та Femme.

   На фоні ледь помітної терпкості густа вершковість туберози, яка дуже швидко змінюється запахом гіркої вишуканої делікатної шкіри.

   Медово-терпкі з гірчинкою та специфічною маслянистістю нюанси касторіуму. П'янке хмільне звучання і одночасно анімалістично-чуттєве.

   Насичена вершковість туберози повертається і, доповнюючи анімалістично-шкіряні акорди, робить композицію ще біль звабливою і спокусливою. Її голос стає тягучим, дещо липким.

   Та якщо при перших знайомствах мені здавалося, що L'Eau Scandaleuse про білоквіткову красуню, то сьогодні я переконуюсь, що вона лише доповнює цю анімалістичну історію.

   Вдається розрізнити гірку терпкість полину, інколи свжий подих чогось невагомого і чистого, карамельність, солону вершковість, фруктовість, ментольність, димність, борошнистість.

   L'Eau Scandaleuse - анімалістично-шкіряний, шкіряно-квітковий, маслянисто-густий, тягучий, чуттєво-спокусливий, з "брудними" елементами та непристойним натяком. Та скандального чогось особливого не помітила. З розвитком стає лагідним, стриманим і "пухнастим". Можливо, поки що не помітила.

   Цікавий, але мені здалося, що зараз не його час. Я ще вчора збиралася надіти L'Eau Scandaleuse, але надихнувшись квітковими запахами ранкового парку передумала. Ця композиція мені здається заважкою і насиченою для теперішнього мого настрою. А ось сонячною осінньою порою, думаю, зазвучить багатше і органічніше. І тоді буде доречно його тепло та оксамитовість.

   З великим задоволенням продовжу знайомство з ароматами Anatole Lebreton при слушній нагоді.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар