вівторок, 3 серпня 2021 р.

Madame Rochas Rochas

 

Madame Rochas Rochas


   25.01.2020
    "Спочатку потрібно вдихнути жінку, а потім її побачити" - відомі слова видатного кутюр'є Марселя Роша, який одягав кінодів Джоан Кроуфорд, Катрін Хепберн, Джейн Харлоу, Марлен Дітріх, Мей Уест. Для компанії Rochas один з найкращих парфумерів XX століття Edmond Roudnitska створював композиції - "Femme Rochas","La Rose","Mouche", "Mousseline". Успіх ароматів був такий великий, що Марсель Роша перестав займатися одягом і планував лише реалізувати ідеї, пов'язані з парфумерією, але, на жаль, у 1953 році помер від крововиливу у мозок.

   Його справу продовжила дружина - Елен Роша. І в 1960 році компанія випустила на її честь іменні парфуми - Madame Rochas Rochas (парфумер Guy Robert).

   Випуск цих парфумів був приурочений до відкриття художньої виставки "Жіночі портрети" у палаці Гайєра, на якій виставлялися роботи Пікассо, Фрагонара, Мане, Матісса.

   Перший флакон Madame Rochas із кришталю нагадує вазу XVIII століття, яку Елен Роша побачила у вітрині антикварного магазину. Флакон Баккара вважають зразком стилю 1960 років. Упаковка - оранжево-коричневий візерунок парчі на білому тлі. Не дивно, так як мереживо, як і шовк та креп, були основними тканинами у роботі Марселя Роша.

   Ніби то, на випуску перших флаконів парфумів мадам Роша поставила власний підпис. Згодом Madame Rochas Rochas випускалися у різноманітних пляшках у концентраціях туалетної води та одеколону. Це був той випадок, коли зразків пляшок для певної композиції було найбільше.

   Madame Rochas Rochas - символ елегантності та вишуканості. Аромат піднесений, надихаючий, романтичний. Це образ жінки, яку люблять, яка захоплює та підкорює. До слова, у 1965 році Елен Роша обрали із 12 найелегантніших жінок світу і вручили титул Perfume Queen.

   Кажуть, перші парфуми, які вийшли у 1960 році, були створені із 200 інгредієнтів. Судячи по тому, що сьогодні різні випуски Madame Rochas Rochas у різноманітних флаконах і концентраціях можна придбати і за демократичну вартість, але не у українських продавців-бізнесменів, аромат був надзвичайно популярним. Маю два зразки у колекції і тішуся цьому факту.

   Перший флакон 7,5 мл із парфумами у формі тієї вази, про яку згадувала, але не у кришталі Баккара, на жаль. Не можу визначити точну дату випуску, але однозначно, до 1979 року. Рідина відмінної збереженості. Люблю ніжно, як і взагалі квітково-альдегідні композиції.

   Та не любити цю вишуканість та витончену елегантність, здається, не можливо. Кремовість та ніжність. Помадні альдегіди. Цитрусова кислинка. Свіжість неролі. Масляниста анімалістичність для чуттєвості. Прекрасні фруктова солодкість помадної троянди та гіркувата борошнистість ірису на сандаловому тлі.

   Яскравий льодяниковий іланг-іланг нагадує про Dame D’Or 1907 і я радію, що і вона у мене є.

   Свіжість та соковита зелень. Болотна гірчинка нарцисів та натяк на індольність. Дзвінкість конвалій така ж як і у Gold Amouage. А ще Madame Rochas нагадує перший випуск 2011 року Reckless Roja Dove, який я теж дуже люблю.

   Землиста гірчинка ветиверу. Карамельна амбра. М'яке оксамитове тепло. Пудровість. Кремовість. Пастель.

   Другий зразок Madame Rochas Rochas - 13 мл парфумів у газовому спреї з дуже дрібним розпиленням. Теж випуск до 1979 року. Орнамент флакону літера "R" створює враження кришталю . Золота кришечка прикрашена бісером із логотипу парфумів перших випусків. Орнамент на коробці таке ж мереживо, але шрифт написання назви інший. Мені здається, що парфуми більш зелено-нарцисові, менше альдегідів та помадності, та й взагалі аромат не такий мінливий, хоча зачаровує весняним звучанням. І дуже подобається носити цей флакончик у сумці.

   У 1989 році випустили оновлену Madame Rochas Rochas у білій мереживній упаковці, а у 2013 році вийшов ще більш осучаснений варіант. Та я не знайома з ними, тому порівняти не можу.

 
   9.01.2018
    После вчерашней Kalispera мне не захотелось возвращаться из 60 х годов. Лучшего варианта, чем Madame Rochas Rochas не могло и быть. Я про эти духи вчера постоянно вспоминала, так как и с ними увидела сходство "Доброго вечера", но так как было очень много других воспоминаний, решила о Madame умолчать.

   Колючие альдегиды, напоминающие снежинки,- укололи своими острыми краями подушечки пальцев и растаяли, оставив только воспоминание. Маслянистость кожицы бергамота, сочная зелень и влажная мшистость.

   Дуэт гиацинта и нарцисса. Их голоса то звучат слитно, то по очереди. У каждого цветка свой характерный оттенок горчинки, я это хорошо слышу, но подобрать слова для описания пока не получается.

   Мускусный, сладковато-древесный, деликатный запах сандала.

   Винный аромат розы и помадность фиалки, а потом такая нежная пудровость. Сначала невесомая сладость пыльцы постепенно приобретает густоту и превращается в жидкий прозрачный мед, но совершенно без липкости.

   Сливочность сменяется весенней свежестью ландышей, но больше зелени листьев, чем звонких колокольчиков. Намеком индольность. Аромат раскрывается медленно, звучит негромко, но вызывает приятное волнение. Оживает при каждом движении.

   У Madame Rochas такие звонкие, чистые, пронзительные голоса. Голоса не просто цветов, а женственности, нежности, утонченности.

   Madame Rochas - невесомая и воздушная, загадочная, томная, романтичная, мечтательная, грациозная. И всегда такая разная. Сегодня, как никогда, весенне-свежая, зелено-нарциссная.

 
   

Немає коментарів:

Дописати коментар