понеділок, 9 серпня 2021 р.

La Chasse aux Papillons L'Artisan Parfumeur

 

La Chasse aux Papillons L'Artisan Parfumeur


   Найбільше у цій запашній історії мені подобається назва. "Полювання на метеликів" - так лірично, артистично, поетично та танцювально. Вже лише у назві закладена радість, легкість та політ. Паралельно з життєрадісним сприйняттям дійсності з'являється відчуття смутку. Все у будь-який момент може скінчитися і не від метелика залежить довжина його польоту. Хоча коли закінчується щось одне, з'являється інше. Згодом із лялечки випурхне неодмінно нове життя. Цей філософський висновок я перенесла на свою роботу і втішилася думкою про очікування "нових метеликів".

   Зазвичай я дістаю La Chasse aux Papillons L'Artisan Parfumeur десь у травні, щоб доповнити запахи природи квітковою ніжністю парфумів. А це так захотілося свіжо-медового аромату липи та фруктовості жасмину! Вершкова кремовість туберози видалася мені не лише акварельною, а ніби у солоному морському повітрі, як спогади про недавну подорож.

   Льодяникова солодкість іланг-ілангу грайливо чергувалася з індольністю, а далі змінювалася деревною гіркуватою борошнистістю. Та думки все поверталися до назви. Вже не раз я розмірковувала, що вдала ідея для постановки танцю. Можливо, цього разу вдасться втілити у життя?

   У час моїх роздумів та винюхування аромату отримала повідомлення від своєї учениці зі словами вдячності. Так мило та зворушливо! Саме ця дівчинка була у "зграї інших чудових метеликів" за якими я сумую, яких мені так не вистачатиме. Ось звідки той смуток... Можливо, саме тому я і дістала La Chasse aux Papillons сьогодні, хоча час для аромату навесні...


   8.05.2020

  Гуляючи вулицями я вже задивляюся на високі липи, які поки що хизуються лише густим зеленим вбранням. Але ще кілька днів, а вони чомусь неймовірно швидко минають останнім часом, і місто наповниться дивовижним ароматом, який буде притягувати не лише бджіл.

   Щоб випередити природу дістаю аромат L'Artisan Parfumeur з найромантичнішою назвою - La Chasse aux Papillons.

   Свіжість квітів духмяно-медової липи доповнюється терпкістю, яку дуже хочеться охарактеризувати зеленою, але не вистачає все ж потрібного пігменту. Вимальовується галявина з конваліями, але білосніжних дзвіночків не помітно, лише лопате листя розстелилося по землі.

   Дзвінкість жасмину з металевим присмаком, фруктовою кислинкою, водянистістю та кришталевим сяянням. Згодом з'являться ознаки тихої індольності та зеленкуватий підтон.

   Як ніколи скромно, на другому плані звучить тубероза. Загальному букету вона додає лише ніжної кремової вершковості та делікатної карамельності. Нічого провокаційного, розбещеного та п'янкого. Звучання невинне та білосніжно-вишукане з ледь помітною липкістю.

   La Chasse aux Papillons - акварельна льодяниково-квіткова історія у пастельних тонах, наповнена сонячним світлом, чистим повітрям та грайливим вітром. Усміхнена та викликаюча усмішку. Невагома, як помах крил метелика і така ж романтична, як і назва. Аромат легкий, але не легковажний, витончений та делікатно-чуттєвий.


   28.05.2019

   В останні дні голова обертом йде від мрій та планів на літо і аромату акації. Лише емоції трохи вгамувалися, як щось нове і одночасно добре знайоме почало привертати увагу, що аж шия скручується, а очі в пошуку того об'єкту, на який так активно реагує ніс.

   Аромат липи не менш хвилюючий. Він витончений, солодко-медовий, свіжий, оксамитово-зелено-деревний і ще можна довго вигадувати влучні слова та порівняння.

   Ще з вечора я приготувала La Chasse aux Papillons L'Artisan Parfumeur. Як вже ж кортіло нанести і володіти запахом липи, який так притягує увагу.

   Зеленкувата свіжість, натяк на ментольність, тиха терпкість деревини. В прохолодному ранковому повітрі чути дзвінкість неролі з специфічними нюансами та магічністю, характерною лише для них. Невловимо пряно-ароматично.

   Вершковість туберози додає кремовості та тепла і ніби поєднує чи то заповнює собою переходи. Липа в La Chasse aux Papillons пахне солодко-ніжно, медово-терпкувато, сонячно і радісно.

   Як не дивно, цнотливий аромат туберози поступово втрачає свою невинність. П'янкі, індольно-брудні відтінки додають пікантності та чуттєвості в цю композицію, яка на перший погляд здається водянисто-акварельною, ніжною та романтичною.

   Солона карамельність стає тягучою, солодкою і апетитною, а деревина більш терпкою та щільною.

   Ознаки жасмину я не помітила, але, як виявилося, він вигравав своїми фруктовими відтінками у шлейфі. Підтвердженням цього були слова однієї нашої колеги по захопленню Людмили, яку я випадково зустріла на вулиці.

 


   

Немає коментарів:

Дописати коментар