вівторок, 3 серпня 2021 р.

Diadema Moresque

 

Diadema Moresque


   Яка б чарівна не була Чорногорія та думки все повертаються у напрямку Італії. Навіть міста з особливим духом та атмосферою нагадували мені то Венецію, то Барі. Дістаю італійський Moresque та поринаю у світ запашних фантазій, адже найлегший спосіб задовольнити бажання, нанести краплину аромату.

   Хоча аромати Moresque у мене, швидше, асоціюються з Іспанією чи Португалією, ніж з країною Піренейського півострова.

   Diadema розпочинається маслянисто-анімалістично, згодом стає пряно-смолисто-пачульною, солоно-карамельною та солодко-ванільною. Східний колорит швидко розпорошується та огортає ніжним кремово-десертним настроєм. Витончено-ніжно-кремове.

   При повторному нанесенні вдається вловити ознаки димного бергамоту та льодяникових цитрусів, апетитну солодку фруктовість та помадну квітковість. І щось таке особливе, що хвилює, але не піддається розумінню.

   Та все ж лейтмотивом композиції є звучання карамелі - десертного інгредієнта, що являє собою колоїдний розчин вареного цукру. За однією із версій "карамель" походить від арабського вислову "курат-аль-миль", що означає "кулька солодкої солі".

   Якщо діадема - це розкішна прикраса, то Diadema Moresque - це запашна прикраса. Якщо взимку аромат мене дещо розчарував, то влітку він засяяв блискітками, зачарував мінливістю. Апетитність солоно-солодкої карамелі підіймає настрій та непомітно виконує функцію всіх смаколиків - покращує захисну функцію, але при цьому не шкодить фігурі.

   20.01.2020
   Після знайомства з Rosa Ekaterina Moresque інтерес до італійського бренду з мавританською назвою значно підсилився і користуючись нагодою я придбала Diadema.

   Діадема - прикраса, вінець з дорогоцінними самоцвітами. Колись вона була винятково чоловічою прикрасою. Її покладали на голови жерців, імператорів та царів, як символ влади.

   Мені здавалося, що парфуми з назвою Діадема будуть мати квітковий, сяючий, дзвінкий, розкішний аромат. Розглядаючи піраміду, я впевнилася у своїх думках, і навіть не здогадувалася, що звернути увагу потрібно всього на один компонент, який задасть гурманського настрою всій композиції - карамелі.

   Отже, Diadema із білої колекції Moresque. Солодка карамельність розбавлена кислинкою бергамоту та апетитним вишневим терпко-кислим соком. Димність шкірки бергамоту та маслянистість додали порцію приємних ольфакторних вражень і створили тло для гурманських відтінків.

   Анімалістичне звучання чогось невизначеного з виразними "брудними" елементами розкладання органіки та металевим присмаком жасмину.

   Смолисто-пріло-землистий запах пачулі. Насичена солодкість ванілі має в свої ароматній палітрі більше димної маслянистості, яка характерна для стручків. і мені це дуже подобається.

   Якщо початок композиції хоч і не виправдав надій щодо аромату діадеми, та було цікаво "розглядати" зміни відтінків, то дуже швидко стало монотонно тягуче солодко-солоно-карамельно. Впевнена, що навіть майстерному  кондитеру, така Діадема здалася б не розкішною прикрасою. Хоча на роботу до діток такі парфуми будуть доречними. То чим же я не задоволена? Та я задоволена, але розчарована... 

Немає коментарів:

Дописати коментар