понеділок, 30 серпня 2021 р.

Pour Une Femme de Caron Caron

 

Pour Une Femme de Caron Caron


     15.01.2020
    Pour Une Femme de Caron Caron вже давно у списку моїх бажань. Неодмінно мрію про флакон, який нагадує фігуру жінки. А поки що насолоджуюся самим ароматом.

   У мого віку серед багатьох плюсів є і такий, що стосується ароматів. З легкістю можна носити легковажні парфуми, адресовані для юних, солодко-рожеві, що полюбляють гламурні, яскраво-насичені-розкішні теж органічно доповнять образ, серйозно-філософсько-задумливі не введуть у депресію, сміливі та експериментальні не злякають, тихі не розчарують... Далі потрібно було б охарактеризувати такі, як Pour Une Femme de Caron , та не можу підібрати  влучні слова. Є у аромата відчутна дорослість, статусність, консервативність, добротність, емоційна стриманість.

   Цитрусова кислинка змінюється густою фруктовою солодкістю, яка в свою чергу переходить у карамельність амбри. Завдяки останній вловлюється масляниста анімалістичність. Взагалі, запах амбри сьогодні домінуючий.

   Медовість флердоранжу. Солодко-пряний дим ладану нагадує черговий раз Coco Chanel, але Pour Une Femme de Caron звучить значно спокійніше, не так яскраво.

   Аромат троянди з зеленими нюансами із самого початку та поступово стає солодко-фруктовим, то зі свіжим подихом, то, навпаки, зацукреним. Важко сказати, який це сорт квітів. Швидше за все, це парфумерна троянда, в ароматній палітрі якої є і тягуча лікерність, і краплина помадності, часом терпка винність та маслянистість. І вся ця трояндова краса огорнута шоколадним серпанком ладану та прикрашена карамельні орнаментом амбри.

   Колюча шипровість. Шкода, що синтетична. Не вистачає глибини та об'єму, і того відчуття, коли провалюєшся у прірву.

   Стримане сухе землисте звучання ветиверу.

   Я наполегливо розшукувала інформацію про створення Pour Une Femme de Caron Caron у 1930 (1940) роках, але так нічого інформативного не знайшла. Ці згадки здаються сумнівними, так як і авторство флакону у вигляді фігури жінки приписують Félicie Bergaud. Але лише я зробила такий висновок, як натрапила на рекламний постер, що датується 1945 роком... Інтрига завжди приваблює! Пошук продовжуватиметься!

    21.08.2019
   Хоча Pour Une Femme de Caron Caron мені подобається прохолодної осені, сьогодні, коли обіцяють +32С, я не змогла не нанести рідину. Було саме те нестримне бажання, коли чітко розумію чого хочу. І не лише парфумерного. Неймовірно люблю такий стан!

   В таку спеку троянда у Pour Une Femme de Caron медово-п'янка. Аромат густий, тягучий, лікерно-винний, з солодкістю апельсинів-мандаринів та шоколадним присмаком ладану.

   Щось невловимо нагадало Coco (і не перший раз!), але без її стервозності та нахабності.

   Солоно-солодка карамельність амбри на тлі витонченого запаху сандалу.

   Медовість флердоранжу чомусь натякнула на Італію, хоча всі думки спрямовані на Париж і бутик Caron. У величезному ароматному всесвіті все з часом набридає або розчаровує. Лише одиниці тримають увагу і викликають інтерес. І в першу чергу - це Карон!

   Ледь вловима анімалістичність та індольність. Фруктова кислинка та тепло розігрітої шкіри.

   Неймовірна пластичність. Тілесність та чуттєвість. Жіночність зашкалює...

   Флакон-скульптура із скла - силует жіночої фігури - відображає всю суть композиції. Геніальним дизайнерам, таким як Серж Мансо, можна сліпо довіряти. Але коли сприйняття співпадає з задумкою, це мистецтво.

 
   28.08.2018
   Ось уже другий день погода створює прекрасні умови для носіння шипрів. Ще з вчорашнього дня я мріяла про Pour Une Femme de Caron Caron. Просто хочеться провалитися в цю безодню, а саме такими є для мене аромати Карон. Коли весною вперше познайомилася з композицією, була впевнена, що час для неї саме осінь. В похмурому вологому прохолодному повітрі аромат звучить органічніше, його густий тягучий голос не здається низьким і важким, настрій переплітається з осінньою мелодією, палітра наповнюється новими відтінками.

   Аромат медової троянди, який добре чути було ще з флакону, стає солодко-фруктовим, насиченим, густим. Смолиста бальзамічність ладану та карамельна лікерність амбри доповнюють квітковість, додають об'єму та темніших відтінків.

   Терпкість деревини створює фон. Освіжає композицію та додає легкості та усміхненості соковитість апельсину. Делікатний, мускусно-солодкуватий запах сандалу чергується з гірко-димним сухим ветивером.

* * *

Мудрість мудрих... За гріх який

Марність всю її мушу знати?

О, проклята звичка руки

Сторінку перегортати!

Може, й справді вся правда – мить,

Мертві факти й безсмертні міти...

О, коли б себе пережить,

Щоб все зрозуміти!

Євген Плужник (1927)

    8.08.2018
    На силует жінки із скла - скульптуру Сержа Мансо я звертала завжди увагу, але чомусь все не вдавалося придбати чи хоча б познайомитися з незнайомою рідиною. І ось кілька мл сучасної композиції, якщо можна так сказати, бо вийшов аромат у 2001 році є і у мене. Інформація про вінтажний варіант дуже різниться, тому це питання залишається не вивченим. Якщо хтось щось знає на цю тему, буду рада допомозі.

   Отже, Pour Une Femme de Caron Caron розпочинається солодкою фруктовістю і квітковістю флердоранжу, що нагадало мені Enjoy Jean Patou.

   Солодке звучання троянди підтвердило це враження. Духмяне, ще тепле варення із ніжних пелюстків. Та паралельний затест виявив мою похибку. Пам'ять інколи нас підводить, якщо її не живити свіжими враженнями.

   Тільки я розібралася з цим порівнянням, як виникло нове. Невловимий натяк на Coco Chanel з'явився, коли квітковий аромат доповнили пряно-димно-смолисті відтінки. Але сказати, що чую ладан, не можу, а в піраміді є про нього згадка. Порівнювати ще раз зі згаданим ароматом вже не захотілося.

   Мені здавалося, що вся історія Pour Une Femme de Caron буде присвячена троянді лише. Приємною несподіванкою стало, коли ожили квіти апельсину: заграли відтінки медово-терпко-помадно-квітково, з ледь помітною індольністю.

   З часом з'явилася масляниста анімалістичність амбри, яка підсилила чуттєвість.

   Pour Une Femme de Caron - яскравий, густий, насичений, тягучий, теплий аромат. Одночасно простий і зрозумілий для сприймання та й є в ньому щось загадкове, що змушую продовжити знайомство. Так, він не нагадує мої улюблені композиції бренду і поки що днк Карон я не помітила, але припускаю, що ще не час. Здається, цей аромат органічніше розкриється прохолодною осінню чи ще краще зимою.

Немає коментарів:

Дописати коментар