субота, 28 серпня 2021 р.

Chamade Guerlain edp

 

Chamade Guerlain


   12.05.2020
   Рівне завжди називали містом троянд. Непомітно весна у місті набула ніжно-рожевих магнолієво-сакурових ознак і останні роки все більше нагадує Японію. Не встигли засипати доріжки пелюстки квітів вишні, як Рівне перетворилося на місто тюльпанів, а останній тиждень потопає у морі бузку, до кремово-помадного звучання якого приєдналися гірко-борошнисто-ніжні іриси та трав'янисто-вершкові деревні піони. Ловлю себе на думці, що найароматніше місто, яке я знаю, це саме Рівне і неодмінно потрібно описати запашну багатогранну палітру та все не наважуюся.

   Доповнити красу природи, сонячний день, хоч і дуже холодний, та офіційний вихід на роботу мені захотілося моїм найулюбленішим Chamade Guerlain. Можливо, із-за насиченої гірко-зеленої палітри гальбануму та квіткового шлейфу, а можливо із-за того сильного биття серця, яке останнім часом виникає час від часу то від захоплення навколишньою красою, то від подій.

   Металеві альдегіди, здається, відчуваю на смак. Та не встигаю розібратися подобається це мені чи ні, як з'являється терпко-сирий зеленкуватий запах гіацинту та і він швидко доповнюється солодко-персиковою трояндою.

   Лікерна липкість, кремова вершковість, помадність, тягуча молочно-шоколадно-ванільна бальзамність. Але все ж аромат фруктової троянди домінуючий, а у цей час минулого року я розповідала про сольну партію гіацинту. Я відчуваю не лише аромат троянд, але і сам запах рожевого кольору.

   Зелене тло, яке заповнив собою гіркий трав'янистий гальбанум, з часом набуває димності. Ледь відчутна камфорність та делікатна пряність. Густу вершкову тягучість розбавляє індольно-грайливий жасмин, який вносить пікантності і природного колориту.

   Розкішний Chamade Guerlain розкішною порою!!! Якби не такі прекрасні яскраві моменти у житті, то, напевно, можна було б впасти у депресію чи ще щось гірше. А так - щастя є!!!

   7.05.2019
    Запах соковитої, терпкої зелені повільно починає оживати, набирати сили та потужності, рухатися у всіх напрямках і розносити ароматні молекули.

   Кислинка цитрусів, краплина льодяниковості, як сонячний зайчик, гірчинка товстої шкіри бергамоту.

   Гальбанум зі своєю гіркою палітрою відтінків. І зовсім з іншою, делікатною гірчинкою та борошнистістю, трав'янистістю та вершковістю гіацинт, який у моєму зразку edp у центрі уваги.

   Зелень набуває відтінків то землистих, то шершавих, то гнилих, то мокрих, то мшистих. Хочеться дихати на повні груди, вбирати у себе запахи весни, закарбовувати їх у пам'яті і при "потребі" діставати для порівняння чи просто приємної згадки.

   Десь з далека доноситься свіжий аромат жасмину, підсвічений мильними альдегідами. Фруктовість, індольність та п'янкість - всі ознаки присутні, які характерні білосніжним квітам. Виразно і яскраво.

   Помадність троянди делікатна.

   А далі - вершкова пудра і бальзамність. Насолода гіркувато-зеленкуватим шлейфом і постійна думка "це моє ароматне Я".

   Я задихаюся від насолоди Chamade Guerlain, а це всього навсього випуск 2010 року у концентрації парфумованої води. Що ж буде завтра, коли я дістану парфуми?!

 
   19.11.2018
   Сьогодні альдегіди в Chamade Guerlain мені здаються білосніжними і пухнастими, невагомими і до "скрипу" чистими. Вони стрімко піднімаються вгору, залишаючи на шкірі гірке трав'янисте звучання гальбануму, зелений голос якого підсилюють терпкий бергамот та пряна гвоздика-спеція.

   Здавалося б, що тут такого - терпко-гірко-пряно-зелений аромат та поступово на цьому серйозному і дещо суровому тлі з'являються квіткові емоції.

   Трав'янисто-борошниста рафінована елегантність гіацинту чергується з персиково-фруктово-желейно-помадною вишуканістю троянди. Мильно-вологий запах бузку змінюється вершковою бальзамністю.

   Землисто-гіркий ветивер не сухий, яким часто буває , а з осінньою сирістю.

   Та найбільше я люблю Chamade за його кремово-вершкову ауру та гіркувату борошнистість, від краси якої паморочиться в голові.

   Chamade - поєднання ніжної квітковості, зеленого буяння літа, осінньої сирої землистості та огортаючої оксамитової вершково-шоколадної бальзамічності.

   Chamade - це мінливий безмежний всесвіт однієї людини в момент закоханості.

   Знаючи велику кількість парфумерних шедеврів, важко визначити найкращого серед них, але в 10-ку най-най-найкращих Chamade Guerlain неодмінно входить.

   Сьогодні мова йде всього-на-всього про edp 2010 року.

   21.04.2018
   Ранкове свіже, чисте повітря не хочеться турбувати якимись штучними ароматами. Виникає бажання доповнити його зеленими відтінками та весняним цвітінням. В принципі, варіантів багато, та я сьогодні обрала Chamade Guerlain.

   Ще лише вдихаючи аромат з флакону, вже насолоджуюся запахом гіацинту і терпкістю гальбануму. Приємна горіхова маслянистість обіцяє щось особливе.

   І ось він гальбанум - соковитий, трав'янистий, терпкий, вологий, з ледь помітною камфорністю і тією маслянистістю, про яку вже згадувала.

   Зелене листя конвалії, з поміж якого визирають ніжні дзвіночки. Їх тонкий аромат п'янить і зачаровує.

   Десь з далека доноситься фруктово-кислуватий жасмин, але і його індольність теж помітна. Згодом розцвітає кремово-помадна троянда.

   Але все-таки головний в Chamade - гіацинт. Гірко-зелено-борошнистий з вершковістю його запах.

   Я дуже давно не діставала цей флакончик з концентрацією edp. Якщо чесно, то після того, як у мене з'явилися вінтажні парфуми, десь ігнорувала цей випуск 2010 року. Та сьогодні була приємно здивована цією квітковою красою на зеленому тлі. Та ще й така приємна вершково-кремова, бальзамна база.

   Люблю!!!
 
   

Немає коментарів:

Дописати коментар