вівторок, 10 серпня 2021 р.

Acqua di Parma Iris Nobile Acqua di Parma

 

Acqua di Parma Iris Nobile Acqua di Parma


   4.03.2020
   Кисло-терпкий соковитий та не надто зеленкуватий бергамот, а ще яскраво виражений пряно-солодкуватий, з лікарським забарвленням бодян. Свіжість прохолодного весняного повітря після дощу, коли хочеться дихати на повні груди, і легка грайлива ментольність.

   Кремово-солодкуватий запах туберози кардинально змінює хід думок. Здається, у ірисовій композиції ця квітка має бути зайвою, але її голос лагідний, приємний і чарівний. Пригадую, саме завдяки цій ніжній кремовості я і зацікавилася Acqua di Parma Iris Nobile Acqua di Parma і з того часу з'явився інтерес до ірисових ароматів.

   Терпкуватість та деревні відтінки пухнастої мімози, а слідом трав'янисто-гіркуватий запах ірису. Поступово вловлюю відтінки і землистості, і морквяності, і солодкуватої борошнистості, і фіалкової помадності. Але як і належить цій вишуканій квітці, вона пахне витончено, спокійно, стримано, хоча шлейф залишає відчутний і нікого не залишає байдужим.

   Солодкість туберози повертається, але як не дивно, ця самодостатня та досить самовпевнена краса не перетягує увагу, а доповнює звучання, як і інші відтінки букету.

   Кремову вершковість освіжають колючі газовані бульбашки, потім Iris Nobile запудрюється, далі кокетливо видає кислинку, після чого, ніби виправдовуючись, звучить пряно-деревно. А за мить знову солодкувато-помадно, борошнисто-гіркувато та свіжо-квітково. Ірисова краса! Ірисова весна!


   13.03.2019

   Коктейль з кислих цитрусів, терпкості бергамоту та пряно-солодкого анісу. Можливо, саме із-за присутності останнього компоненту старт Acqua di Parma Iris Nobile Acqua di Parma нагадав дуже сучасний випуск L'Heure Bleue Guerlain Eau de Parfum. А як з часом вияснилося, що не лише старт.

   Запах пряної деревини поступово набув маслянистості. Гірчинка розтертої зелені та густа манка вершковість туберози змішалися і сплутали мені думки. Важко охарактеризувати гірко-кисло-вершково-кремово-лікарське звучання, яке абсолютно не здається хаотичним, хоч і не зрозумілим.

   Коли ароматні враження трохи вгамувалися, на перший план вийшов запах ірису, який теж виявився багатогранним та неоднозначним: кремово-фіалковий, солодкувато-помадний, то з відтінком морковки, то з трав'янистою гірчинкою, трохи пряний, але без борошнистості.

   Поліфонічність та чергування анімалістичності та карамельності амбри, запаху лікарської мікстури, солодкої вершковості туберози, пряної деревини зробило Iris Nobile Acqua di Parma мінливим, багатогранним, складним і характерним ароматом.

   І якщо вам здасться Iris Nobile скромним квітковим, то ви поверніться до нього згодом, впевнена, що свою думку зміните.

   Iris Nobile Acqua di Parma - це історія про анісово-фіалковий, кремово-помадний ірис у гучній компанії спокусливої туберози, веселих неролі, яскравого іланг-ілангу та безлічі інших квіткових відтінків на фоні деревини та анімалістично-карамельної амбри.

   Вражає, що Iris Nobile щоразу здається іншим, все відкриває нові нюанси і дивно, що аромат, співавтором якого є Francis Kurkdjian, рахується у улюбленцях. Спостереження свідчать, що у нас з парфумером смаки не співпадають. Маю дякувати, напевно, Francoise Caron!

   Ще відмічу цікавий факт. Створюючи опис композиції, чомусь згадала абсолютно без логічного зв'язку парфуми Michelle Balenciaga. Ще й здивувалася, чому саме вони спали на думку. А з часом читаю - парфумер Francoise Caron... Це саме той випадок, який називають "невипадкові випадковості". Якщо уважно прислухатися до себе і аналізувати думки, то можна вималювати суцільну, але багато розгалуджену логічну лінію.


   17.02.2018

   Недавно читала статью про ощущение времени. Бывает, что время летит, бежит, не успеваешь фиксировать, не успеваешь даже осознать, что происходит. А бывает, что не можешь дождаться определенного дня, и каждая минута - это час, а час длиною в день. Вот и у меня после Нового года началась вторая история.

   Как и всем, мне уже хочется весны, солнца, тепла, зелени и, конечно, сменить парфгардероб. Ирисовые ароматы уже заждались в шкафу. В какой-то момент приходит мысль "а зачем ждать?". И точно, зачем ждать, если хочется сейчас!

   И вот он мой любимый Iris Nobile Acqua di Parma! И уже не из пробирки, а полноценного флакона. Должна заметить, хотя и по памяти, что ароматы немного разные.

   Лекарственный оттенок аниса, тихая терпкость бергамота и ни намека о нероли, о котором я раньше так много говорила. Сразу живые лепестки ириса - кремово-горько-сладковатые, влажные, сочные.

   Горько-медовые солнечные шарики мимозы на древесном фоне. Нежная и одновременно густая сладкая сливочность туберозы.

   Приятная травянисто-древесная горечь и неожиданная опоздавшая кислинка лимона.

   Грязноватый мускус на коже заметный, его звучание сдержанное, не раздражающее, но сероватый оттенок портит нежную пастельную гармонию.

   На прохладном воздухе хорошо была заметная маслянистость и анималистичность. Наверно, присутствие амбры так дает о себе знать. Этот нюанс был приятным открытием для меня. А на коже она кажется скромной карамелькой.

    Но все самое интересное происходит в воздухе! Постоянное ощущение кремово-пудровой ауры поднимало настроение, создавало весеннюю атмосферу и предчувствие счастья. Казалось, что я попала на поле цветущих ирисов.

   Iris Nobile Acqua di Parma - прохладный и теплый одновременно, деликатный, не громкий, но такие выразительные его пастельные оттенки. Естественный. Легкий, свежий, влажный. О нем хочется вспоминать с нежностью и желанием достать снова.

 

 

 

 

 

   

Немає коментарів:

Дописати коментар