середа, 11 серпня 2021 р.

Terracotta Voile d'Été Guerlain

 

Terracotta Voile d'Été Guerlain


    Літо - це сонце, сонце - це радість, засмага та вітамін Д. Якщо до почуття радості та користі вітамінів відношення є сталим, то на бронзовий колір шкіри мода час від часу змінюється. Не буду нав'язувати думку, на зразок косметологів, що засмага зістарює шкіру та додає років, та все ж з роками стала прислухатися до порад спеціалістів. Юні красуні ж можуть якийсь час легковажно ставитися до застережень та демонструвати гарне золотисто-коричневе тіло.

   У 1980-1990 роках, напевно, був час найбільшої популярності засмаглої шкіри, а згодом навіть наймодніші діви стали зневажати такий вигляд. А косметичні компанії прийшли на допомогу, створивши різноманітні засоби для самозасмаги, які без участі сонячних променів створять тропічний образ.

   Так з 1984 року до сьогодні компанія Герлен випускає бронзову лінію засобів під назвою Teracotta, яка є символом літа. Теракотова пудра Guerlain варта уваги колекціонерів, адже у своїй культовості не поступається іншому засобу - пудрі Meteorites. Щороку компанія випускає новий бронзер, даруючи шанувальницям нові враження.

   Кажуть, що кожних 25 секунд у світі хтось купує такий теракотовий продукт. Був і у мене такий досвід у свій час, коли я вважала, що спідницю чи шорти не можливо одягнути, коли ноги не засмаглі. Тепер мене цікавлять більше аромати, присвячені бронзовій лінії Terracotta Guerlain - це три лімітовані видання: Terracotta Voile d'Été випустили 1999 році на честь 15 річчя першого бронзатора, Eau sous le Vent у 2009 на 25 річчя, відповідна на 30 річчя у 2014 році - Teracotta le Parfum.

   У парфумерній колекції саме "Теракотова завіса літа" для мене це квінтесенція квітучої пори. То грушевий десерт, то квіткова пудра, то крем для засмаги, то карамельно-бурштинова помадність. Та неодмінно чудовий посмак відпустки.

   Зеленкувата терпкість та грайлива ментольність Теракоти бадьорять. Десертна солодкість викликає апетит. Особливо, коли помічаю запах груші. Стигла м'якість, то сиропність, то медове повидло - всі відтінки цікаві та напрочуд реалістичні.

   Окрім екзотичного іланг-ілангу, духмяної лілії, кремової гвоздики сьогодні помітно й ванільність геліотропа, й гіркувату борошнистість іриса на пряно-деревному тлі.

   Terracotta Voile d'Été Guerlain життєрадісна і сонячна, мінлива та грайлива. Саме тому неодмінно має бути у мене на поличці літніх композицій.

 



   29/04/2020

 Цієї весни я відкриваю для себе запахи квітучих дерев. Чуттєві відтінки абрикосів, солодкувато-фруктові сливи, ніжно-пряно-деревні вишні, а ось два дні уважно обнюхую квітучу грушу і, здається, її аромат займає перше місце в моєму весняному рейтингу. Із всіх інших квіти груші пахнуть найяскравіше: солодко-медово вранці, а після ніжних дотиків сонця протягом дня запах стає ванільно-кремово-вершковим. Аромат чути ще здаля і приваблює до себе не лише бджіл. Не зупинитися не можливо, не зануритися носом у квіти, не помилуватися "заквітчаною" територією навколо ніжними опавшими пелюстками.

   Такі запашні вранішні враження надихнули дістати Terracotta Voile d'Été Guerlain.

   Кремова трав'янистість гвоздики доповнюється кислинкою жасмину, борошнистою гірчинкою ірису та бальзамно-льодяниковими нюансами іланг-ілангу.

   Фруктово-солодко-пряний запах груші дуже подібний на аромат квітучого дерева. Така ж медова терпкість та ванільний присмак.

   Прохолода та відсторонена свіжість, яка чергується з кремовою солодкістю та деревною терпкістю. В цих характеристиках я помічаю лілію.

   Час від часу привертає до себе увагу іланг-іланг екзотичним "смачним" запахом, солодко-помадно-карамельна льодяниковість якого повільно стає пряно-деревною.

   Так мій день завдяки квітучій груші та Terracotta Voile d'Été Guerlain став помадно-фруктово-квітковим. І настрій все тому ж лагідно-усміхнений. Весна сьогодні нагадує бурштиновий джем, який переливається абрикосово-сонячними відтінками і кличе всіх ізольованих на вулицю. І де ж взяти сили, щоб не піддатися цій спокусі...

 

   13/05/2019

Мені все хочеться дістати якісь особливо витончені парфуми, але розумію, що в такому шаленому темпі життя не зможу насолодитися їх глибиною, змістом та красою. Тому дістала із симпатичного і зрозумілого - Terracotta Voile d'Été Guerlain.

   Кремово-трав'яниста гвоздика, запах якої підсилює солодкість стиглої медової груші.

   Пухка невагома ваніль. За фруктовістю та квітковістю чітко чую терпкість та гірчинку, пильність та навіть липкість.

   Бальзамно-карамельно-цукерочний іланг-іланг - яскравий, позитивний та сонячний.

   Прохолода та ментольна свіжість приходять на зміну оксамитово-теплій солодкості, а з часом з новою силою кремовість гвоздики стає домінуючою.


   5/06/2018
   Льодяниковий яскравий солодко-терпко-бальзамічний іланг-іланг в оточенні пухнастої ванілі. Борошнистий ірис з шоколадно-вершковим насиченим сухим ароматом, який з часом стає карамельним. І зовсім не важко уявити великі коричнево-бордові квіти, від краси яких просто запирає дух.

   Одночасно свіжий і п'янкий запах лілії.

   Солодкувато-трав'янисту гвоздику помітила не відразу. Лише згодом вона з'явилася на першому плані, викликаючи в пам'яті маленькі, але дуже духмяні суцвіття.

   Тягуча карамелізована фруктовість і вершково-борошнистий геліотроп.

   Чергування бальзамічної гірчинки і вершкової ванільності.

   Terracotta Voile d'Été Guerlain - теплий, оксамитовий аромат, ніби друга шкіра. Комфортний і затишний. Більш гурманський, ніж східний. Такий мінливий і не набридливий, зрозумілий і завжди доречний.

   Таке приємне враження від композиції, а так все сумно розпочиналося. Як же я засмутилася спочатку, коли після довгої перерви виявилося, що не працює спрей. Та кілька маніпуляцій і все налагодилося. І маленьке парфумерне щастя вдалося!


   

Немає коментарів:

Дописати коментар