пʼятниця, 6 серпня 2021 р.

Vol de Nuit Guerlain

 

Vol de Nuit Guerlain



   12.02.2020
   В останні дні всі видання пишуть про 92-у церемонію нагородження премії Американської кіноакадемії "Оскар". Фільми, актори, червона доріжка, кумедні випадки за лаштунками, вечірні сукні та прикраси... Згадують переможців різних років. А ось одну актрису, яка єдина із жінок отримала перемогу аж чотири рази, ні разу не помітила у хроніці. І не дивно, бо вона на церемонію за отриманням статуетки ніколи не приходи. Виключення було, коли у 1974 році сама вручала "Оскар" Лоуренсу Уайнгартену. Мова йде про легендарну Кетрін Хепберн. Її 4 "Оскари" за "кращу актрису" - 1934, 1968, 1969, 1982 роки.

   Пишуть, що Кетрін Хепберн любила все, що пов'язано з авіацією і, зокрема, була шанувальницею аромату Жака Герлена на авіаційну тематику - Vol de Nuit.

   Що відчувала володарка "Оскарів" я навряд чи осягну, а ось подібне ольфакторне задоволення та насолоду отримати зможу, як і Марлен Дітріх, Барбара Стрейзанд, Карла Бруні та Галина Волчик. Всіх цих жінок об'єднує любов до ароматної історії "Нічний Політ". Швидше за все, це буде не точно такий варіант, яким вони користувалися, але все ж дуже подібний.

Кетрін Хепберн, фото із мережі

   Отож, Vol de Nuit Guerlain із загадкового флакону Rayonnant (Radiance), що перекладається, як Променистий. Стилізований так, щоб виглядати як рух повітряного гвинта літака або пропелера (саме так називають цю пляшку колекціонери). У центрі флакону назва Vol de Nuit на металевому фоні, як наконечник гвинта, а димне фактурне скло випромінюється, як лопаті. Квадратна металева пробка з написом Guerlain - символ модернізму, подібна на деталь механізму і символізує перемогу над повітряним простором. Вперше таку пляшку випустили у 1933 році для Vol de Nuit, а також використовували для Sous le Vent. Коробка для такого флакону називається "зебра". Завдяки авіації і до екзотичних тварин шлях стає коротшим, чи не так? Можливо, це натяк...

   На жаль, деталі флакону і коробки я поки що розглядаю на картинках, світлинах та постерах.

   Мій 1 мл рідини із 60 мл флакону без пізнавальних ознак я отримала від колекціонера Ірини. Ніякої корисної інформації щодо випуску вона не знає, тому і зі мною не поділилася. Як вчора я вже писала, що аналізуючи інформацію, яка знаходиться на сайті guerlainperfumes, можна припустити, що це випуск 1977-1983 років.

   В порівнянні з моїм зразком туалетної води, парфуми пахнуть яскравіше, об'ємніше, потужніше. Звичайно, цікавіше. І я розумію тепер Кетрін Хепберн...

   Гірко-терпко-смолисто-солодкуватий, з камфорністю, волого-землистий трав'янисто-димний гальбанум. Значно виразніше та насиченіше звучання. Так само і більш виразна кислинка, димність та маслянистість соковитої та товстої шкірки бергамоту.

   Солодка тягуча вершковість та ванільна смолистість тонка бобів. Солодко-солона карамельність. Анімалістична маслянистість, а далі - виразний гіркий запах шкіри.

   Коли з'явився шоколадно-вершково-кремовий ірис, я відразу пригадала Hasu-no-Hana Grossmith. Якщо по пам'яті, то дуже подібні композиції. Потрібно буде провести якось паралельний затест - вирішила я і вже за кілька хвилин дістала потрібний флакончик. Вони реально в певний момент дуже подібні!!!

   Але повернуся до квіткового серця. Однозначно, воно ірисове, але доповнють хвилююча духмяна медовість флердоранжу, помадність фіалки, гірчинка нарцису. Шкода, шо дуже коротке звучання квітів.

   Vol de Nuit звучить тягуче пряно-солодко, медово-гірко, димно і колюче-шипрово. За ознаками шипровості деревина сандалу менш помітна. Але тепер я розумію, чому аромат характеризують як східно-шипрову композицію. І, як великий шанувальник шипрів, не можу не зацікавитися ще більше парфумами інших років випусків і, звичайно, дуже хочеться мати і собі цей дивовижний Rayonnant!

 
   


Немає коментарів:

Дописати коментар