субота, 28 серпня 2021 р.

La Panthère Parfum Cartier

 

La Panthère Parfum Cartier


   Пантера - символ свободи та сміливості, грації та елегантності, жіночої чуттєвості та енергії. Образ пантери став знаковим для одного з найвидатніших ювелірних брендів - Дому Cartier з моменту її появи: у 1914 році, часі панування ар-деко, коли у моді були екзотичні рослини й тварини, жіноxий годинник прикрасили плямами, які імітували шкуру дикої кицьки, а малюнок Жоржа Барб'є з зображенням чорної пантери біля ніг жінки використали як запрошення на Паризьку виставку ювелірних виробів. Пантера - саме таке прізвисько мала Жанна Туссен - муза Луї Картьє та креативний директор компанії протягом 1933-1968 років. Зображення граційної тварини використовують до сьогодні у дизайні годинників, ювелірних прикрасах, аксесуарів та присвячують їй парфумерні композиції.

   У 1986 році вперше з'явився аромат з назвою Panthère, автором якої був Альберто Морійяс. Я так мріяла про той флакон, що з двома кицьками по боках та задовольнилася лише знайомством з солодко-туберозною рідиною.

   З нагоди 100 річчя лінії Panthère de Cartier у 2014 році з'явився аромат з артиклем La - La Panthère, а згодом й інші варіації La Panthere Edition Soir, La Panthere Noir Absolu, La Panthere Legere,  а також різні концентрації та лімітовані видання. Здається, всього є 13 композицій. Автором цього запашного "прайду" є Матильда Лоран.

   Весь цей час я залишалася байдужою до ароматів Cartier і раптом зацікавилася новинкою 2020 року. Швидше за все, спокусилася концентрацією parfum.

   Отож останні дні доповнюю образ квітково-шипровою La Panthère Parfum Cartier. За цей короткий час встигла закохатися в аромат, насититися і втомитися. Та нотатки про знайомство залишу на пам'ять.

Годинник із колекції Panthère de Cartier 2020 року.

   На старті фруктова кислинка швидко змінюється вершковою солодкістю, терпкою медовістю та пряно-шкіряними димно-чайними нюансами. У густому та щільному абрикосовому мареві помічаю білосніжну та запашну гарденію. Хоча її голос не відразу відновив у пам'яті квіти, які я бачила у японському саду у Монако, все ж щиро тішуся, що особисто знайома з такою витонченою красою. Кремовість гарденії доповнюється пухким мускусом з ледь помітною мильністю та переходить у тягучо солодко-солону карамельність, а та своєю чергою  у смолисто-шоколадно-пачульну шипровість. Та, на жаль, не така та мшистість, як мріїться...

   Кисло-солодко-фруктовий апетитний запах абрикосів видається реалістичним. Не помітила, коли увага змістилася на османтус. Здавалося, все ті ж абрикоси, але вже з димом, карамельністю та шкіряним акордом. Для вивчення ароматів з цими компонентами La Panthère Parfum ідеальний зразок.

   Квітково-фруктово-пачульна, абрикосово-османтова La Panthère подобається оточенню, бо грайлива та неймовірно жіночна. Та, напевно, це не мій тотем, тому захоплення, яке викликав аромат, швидко змінилося байдужістю. Але неодмінно, коли захочеться апетитного запаху абрикос, я дістану цю запашну рідину.

Фото із відкритих джерел

 

Немає коментарів:

Дописати коментар