понеділок, 30 серпня 2021 р.

Seminalis Orto Parisi

 

Seminalis Orto Parisi


   28.05.2018
   За останній час я кілька разів хотіла відновити своє знайомство з Terroni Orto Parisi, але все як не візьму флакончик, так і проходить бажання. Сьогодні була та ж історія. Але вихідний день вирішила використати з користю для парфумерних експериментів і тут я вчасно згадала про Seminalis Orto Parisi.

   Зроблю вигляд, що зовсім не знайома і вперше беру в руки Seminalis. Є надія, що аромат за стільки часу відстоявся і тепер розкриється на моїй шкірі дивно і спокусливо.

   Дивний незвичний запах з присмаком і кислого, і солоного, і солодкуватого. Трохи волого, трохи пильно. Малесенький натяк на цитруси змінився чимось невизначеним. Описати так, щоб було зрозуміло, швидше не вдасться, якщо ти зовсім не знайомий з композицією. Ці ароматні звуки фантазійні, вони не існують в реальності, лише приблизно можна з чимось зрозумілим для сприйняття порівняти.

   Щось вершкове та десертне, крихти пісочного печива змішані з мускусом, який прийнято називати "брудним". Солона карамельність змінюється солоно-трав'яно-деревними відтінками. Далі сухі шершаві трави з відтінком ментолу, солодкуватості та знову карамельності. А потім пил, піт, дим, присмак металу та борошнистість.

   Не можу сказати, що все це викликає відразу, але і язик не повертається назвати це "прекрасним". Епатажна назва та розмови навколо неї. Але вірю, що має прихильників. Наприклад, пані, яка коментувала мій попередній відгук.

   Синтетично синтетичний і токсичний Seminalis Orto Parisi! Ніяких анімалістичних відтінків, які я дуже поважаю і люблю. Ні цибетину, ні касторіуму, ні мускусу не чую. Ні краплини тілесності. Навіть запах поту більше образний, зовсім не реалістичний, а якийсь штучний.

   Щастя, що нанесла на зап'ястя намазом! І то чоловік відразу почав критикувати і обурюватися, що з самого ранку чимось таким жахливим надушилась.

   Отже, те, що аромат має в собі речовину, яка відповідає за сексуальний потяг між чоловіком і жінкою, не діє в нашій родині. Навіть навпаки. З самого ранку викликала у чоловіка негативні емоції, що він аж відправив мене вимити руку. На прохання проаналізувати і описати, він зміг лише роздратовано сказати: пахне керосином і соляркою. "Я біля тебе просто не можу поруч знаходитися!" Так, це не його інтелігентна улюблена Chanel, це артхаус в парфумерії.

   Мені захотілося прочитати мої перші враження і я зрозуміла, що відношення абсолютно не змінилося. А пробірочка з рідиною нехай спокійненько лежить в парфумерній бібліотеці інших ароматів. Але якщо ви не знайомі з Seminalis Orto Parisi, звертайтеся, з задоволенням принесу на зустріч. Раптом вам відкриються якісь таємниці.

 
   4.11.2016
   Несколько раз я пыталась знакомиться с новинкой 2016 года ароматом-загадкой - Seminalis Orto Parisi (Alessandro Gualtieri). Честно признаюсь, долго казался мне химической атакой и не вызывал не то что симпатии, даже интереса. Сегодня у меня выходной, потому я никого точно не испугаю, если что, а муж привык к таким экспериментам. Хотя он уже успел повозмущаться на тему Seminalis, а я еще не рассказывала ему о чем идет речь.

  С латыни Seminalis переводится как "семенной". Пишут, что парфюм содержит вещество, которое отвечает за сексуальное влечение между мужчиной и женщиной.

  Уже воспринимается парфюм легче. Кроме мускуса различаю уже и другие компоненты. Терпко-кисло-сладкое начало. Сок цитрусов, мякоть фруктов, тягучая карамель и крошка песочного теста. Сливочность становится густой и одновременно со сладкими гурманскими нотами чувствуется соль и еще что-то неопределенное.

   Прохладный дым ладана с легкой горчинкой. Сухая травянистость, древесность и опять сливочность, но уже шоколадная. И много амбры - благодаря которой именно эти карамельно-печеньковые оттенки и соленый привкус.

   В Seminalis имеются те мускусы, что передают телесность. То это чистая, нежная, теплая кожа, то вспотевшая, с сильным запахом пота, солено-сладко-кислая. Только начинает появляться провокационный момент очень личного характера, как аромат становится гурманским, опять пахнет карамелью и печеньем. Думаю, что есть амбретта в составе - улавливается ее прохлада, легкое металлическое звучание, анималистичные, амброво-мускусные и сладковато-травянистые оттенки.

   Если не обращать внимание на название и не зацикливаться на идею аромата, то все эти животные запахи все равно хорошо заметны. Они реальны и естественны, но лично у меня не вызывают каких-то положительных или романтических желаний. Только эксперимент и утолить любопытство. Я не вижу в этом красоты, скорее эпатаж и привлечение внимания. Но очень неприятного, отталкивающего тоже нет.

   Спустя несколько часов появилась горькая неплотная пудровость - если невнимательно прислушиваться, а если продолжить изучать, то можно уловить и фекальные нюансы, потом теплый живот кошки, потом просто серый мускус.

   Возможно в какой-нибудь выходной я еще продолжу экспериментировать с ароматом, но пока отставлю в сторонку.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар