середа, 7 липня 2021 р.

Tocade Rochas

 

Tocade Rochas


   Tocade - у перекладі "примха". Tocade Rochas ж мені запам'ятався як аромат з особливою трояндою, хоча щоразу переконуюся, що це лише моя примха, а в реальності є не так. Та згадка про троянду все ж є - добре помітно помадну квітку на гірко-пряному, трохи масному, деревному тлі. А ще саме троянда у Tocade надає рожевого кольору ванілі, яка і є головною у композиції. Навіть Лука Турин відніс аромат до "рожево-ванільної" родини парфумів. Для мене аромат Rochas - це гурманська насолода. Напевно, саме тому є улюбленою піжамкою та щоразу при нанесенні викликає посмішку, задоволення та бажання облизнутися.

   Ванільно-кремовий старт Tocade хочеться з'їсти. Особливо сьогодні ваніль пахне точно так, як стручки - солодко-димно, з чорносливовим нюансом, з маслянистістю. Згодом стає карамельною, потім квітковою, гірко-борошнистою, а з розвитком нагадує пісочне печиво.

   Крім троянди вдається виділити гірчинку герані та кремовість ірису. Tocade у літньому теплі плавиться і розтікається по шкірі, видається лінивим, не квапливим. Потрібно взяти приклад і  насолоджуватися смачними моментами як аромату, так і життя...


   31.03.2020

   Солодко-ванільно-смачне звучання відправляє мене у дитинство, а точніше - у юність. І мені здалося, що я знаю цей аромат, що саме так пахли жінки у моєму колі спілкування, а можливо, викладачі чи просто супутники. Але назва точно не знайома.

   Про назву Tocade я дізналася, коли заглибилася у світ парфумерії з головою. Інтерес до компанії Rochas був і залишається, хоча не можу сказати, що є палкою прихильницею. І ось поличку з легендарними парфумами поповнила симпатична мініатюра у кумедному капелюшку у червоній коробочці.

   Кислинка та терпкість бергамоту. Деревний, свіжий нюанс та прохолода фрезії. Чомусь на думку прийшла перукарня. Коли змішуються запахи лаку для волосся, фарби, шампуню, кондиціонерів, виходить специфічний для цього закладу аромат. А ще трохи є щось від помади...

   Помадність фруктової троянди та тягуча солодка карамельність, яка поступово стає щільною. Поруч із цукерочними нюансами - колючість.

   У носі залишається запах ще довго після того, як відводжу руку. І як дивно, що ті молекули продовжують рухатися, шпортатися, змінюватися і за мить констатую, що вдихаю вже кислуватий запах жасмину.

   Солодко-смолисті пачулі змінюються приємним запахом фантазійної орхідеї. Не такої, що квітне на підвіконні, не фаленопсису і не цимбідіуму, але я точно впевнена, що саме такий екзотично-фруктово-солодкувато-вершковий запах мають певний вид орхідеї.

   А ще - сонячний радісний льодяниковий іланг-іланг. І десь з далека дуже стримано доноситься натяк на анімалістичність.

   Є такий сорт троянд Токад (Tocade), які приваблюють своїм цікавим яскравим веселим забарвленням. Квіти жовтого або кремового кольору з червоними смугами та штрихами. Червоний колір може мати різні відтінки від полуничних до рожевих. Швидше за все, думаю, назва аромату Rochas присвячена саме цим трояндам. Інакшої версії походження назви я не знайшла. Не можу сказати, що у центрі композиції аромат королеви квітів, а ось те, що ваніль у композиції здається мені мармеладною, трояндово-фруктовою та ще й червоного кольору, констатую з чистим сумлінням.

Троянда Tocade

 

   

Немає коментарів:

Дописати коментар