четвер, 8 липня 2021 р.

Magie Lancome

 

Magie Lancome



   4.08.2020
   Вчорашня Night Laura Biagiotti так вразила глибиною і, насолоджуючись її багатогранністю та мінливістю, я вже знала, що сьогодні дістану саме Magie Lancome.

   Смолисто-гірка, солодко-солона, димна та масляниста амбра - головна героїня Magie. Повільно розігрівається на моїй холодній шкірі, але на відміну від сучасних амброксанових композицій, видає запашні поєднання, комбінації та ефекти.

   То звучить пряно-солоно з камфорною терпкістю та пильністю перцю, то змінюється бальзамною смолистістю. З'являється хижа масляниста анімалістичність та шкірянисто-індольні натяки, а ще відчувається тепло коров'ячого посліду, що нагадує село. Раптом солодка карамельна ниточка вимальовує складний східний малюнок хною, яким у Індії  прикрашають руки. До слова, це називається махенді. Далі амбра знову пахне солоно, але це вже нагадує морське повітря на світанку у Халкідіки. Раптом з'явилися шоколадно-алкогольні ознаки коньяку, слідом аромат ніжно огортає оксамитовим шаликом. А яка вишукана помадність!!!

   Мені здавалося, що амброва лавина заповнить приміщення та весь день та, як завжди, перевіривши терпіння, з апетитного вершково-кремового звучання спочатку повільно і рідко, згодом все частіше і яскравіше почали виблискувати звуки жасмину. Кокетливо, спокусливо, грайливо, легковажно. Медово-солодко-фруктовий "палаючий" та "м'ясистий" жасмин. Коли такий його голос, то неодмінно пригадую Joy Jean Patou.

   Хочеться говорити про вишукані 1950 роки та не хочу повторюватися, можна перечитати ось тут. Додам лише, що літнє тепло допомогло парфумам справити враження. І особливе задоволення наносити намазом із чарівного флакончика у формі палички чаклуна. Враховуючи інформацію по розшифруванню року випуску парфумів з сайту "Рейдери втраченого запаху", то мій зразок із нерозшифрованих 1970 років, а можливо, і ще повжнішого віку. На жодному із рекламних постерів я не зустріла такого флакону.

  

  4.01.2019

   Моду 1950 років можна назвати особливо жіночною та елегантною. Напевно, вона найтендітніша та найчарівніша за всю історію XX століття. Силует пісочного годинника, як ніякий інший, підкреслював красу жіночого тіла. Здається, що в цей період всі жінки були неймовірно гарними. Софі Лорен, Елізабет Тейлор, Діана Дорс, Ава Гарднер...Коли я наношу одні парфуми, то відчуваю себе такою ж красунею, як ці зірки.

   В 1950 роки популярні в основному квіткові аромати зі стриманою чуттєвістю. Часто згадують, що в 1952 році з'явився перший аромат з квітково-амбрової групи Youth-Dew Estée Lauder(Роса Юності). А ось на диво мало інформації про парфуми, які ще за два роки до появи легенди радували жінок. Це - Magie Lancome. Хоча в парфумерних енциклопедіях вказують, що ця композиція зі східно-квіткової групи, та я б охарактеризувала саме як амброво-квітковою.

   Насичений, щільний, темний початок Magie Lancome швидко стає легким, живим, повітряним. Але це абсолютно не легковажно чи кокетливо, але вже не так похмуро і таємниче, як на старті.

   Солона карамельність амбри з маслянистою анімалістичністю в центрі уваги.

   Колючість та шипровість створюють особливу атмосферу. І саме в цей момент я відчула себе серед тих перерахованих красунь 1950 років. І обов'язково в рукавичках до елегантної сукні.

   Якби я була актрисою в реальності, то обов'язково б для створення потрібного образу тих часів неодмінно наносила б Magie, але саме вінтажні парфуми, а не перевипуск.

   Амбра зігрівається на шкірі, повільно розтікається і випаровує, здається, з подвійною силою хижу анімалістичність та мінливий хаос чуттєвості.

   Димність повільно розсіюється, на відміну від стійкого присмаку солі, який не вдається навіть приглушити вершковістю та карамельністю.

   З темряви непомітно з'являється індольність жасмину і я вже в передчутті витонченого аромату квітів, як смолистість та запах шкіри повертається. Солодко-гірко-помадно-маслянисто. Інтрига та таємниця викликають одночасно і хвилювання, і інтерес.

   Дуже, неймовірно повільно гурманський запах топленого молока змінюється пряною деревиною, потім черговий раз шкірою, а та з часом стає, нарешті, квітковою.

   Жасмин все ж засяяв. Такий, як в Joy Jean Patou, медово-полум'яний, без присмаку металу чи зелено-фруктової свіжості. Слідом - густа помадність троянди.

   І якщо спочатку Magie перевіряє на витримку, то з часом неймовірно манить.

 

 

 

 

 

   18.10.2017

  Взяв в руки старый флакончик Magie Lancome, я автоматически становлюсь парфюмерной феей. Изящная волшебная палочка из матового стекла со звездами, с плавными изгибами, с надписью Magie. Одним движением руки - и все желания исполняются. Одним движением руки - и ароматная аура наполняет пространство и начинается магическое действие из которого вырваться нереально.

   Насыщенный, густой, концентрированный запах амбры с анималистичностью, дымом и привкусом соли. Очень-очень медленно, как и полагается винтажным духам, парфюм раскрывается и появляется карамельность, сливочность и опять анималистичность, но более изящная и утонченная.

   Маслянистый мускус растекается вулканической лавой и одновременно пугает и притягивает к себе внимание. Запах амбры и мускуса кажется, что исчезает, уступая место аромату топленого молока, но на самом деле опускается на дно и на протяжении всей композиции периодически дает о себе знать, вспыхивая ярким пламенем и порыкивая хищным животным, делая композицию чувственно-страстной, эмоциональной и волнующей. Время от времени появляется привкус соли. Вспоминается фильм "Соль на нашей коже" - романтическая и эротическая мелодрама. Другое название фильма - "Желание", что полностью перекликается с содержанием парфюмерной композиции, хотя Magie более широкое и объемное название.

   Из гурманского аккорда совершенно неожиданно, но ведь Магия!, распускается индольный жасмин, оттенки которого переливаются от прохладного мускусного, индольного-грязного до кисловато-фруктового. Отвлекает от белоснежных цветов новая сливочно-карамельная волна.

  Сливочно-цветочно-фиалковая пудровость не воздушная, но и не плотная, без сверкающего шиммера, без горчинки. Нежно-кремовая. В красивой упаковке и обязательно с лебяжьей пуховкой. Наносить пудру хочется не механически, чтобы избавится от блеска кожи, а чтобы получить удовольствие от всего ритуала, в котором столько приятных эстетических нюансов.

   Аромат розы не такой выразительный, как аромат жасмина и фиалки, но его сладковато-мармеладный оттенок напомнил мне розу Mona di Orio, а ее помадность - винтажную 22 Chanel.

   Список чувственных ароматов пополнился еще одним. А ведь я с Magie Lancome знакома очень давно, но совсем не замечала этой страсти. Представляю аромат на актрисах, певицах, на творческих личностях и, конечно, на парфманьяках, которые любят присутствие животного в композиции.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар