пʼятниця, 2 липня 2021 р.

Miss Balmain Pierre Balmain

 

Miss Balmain Pierre Balmain


   21.08.2017
     Природа диктует какие вещи из гардероба достать сегодня. И мы в соответствии с окружающим миром одеваемся, делаем прическу и макияж. Что касается парфюмерного гардероба, то, конечно, есть больше свободы. Здесь природа, скорее, подсказывает. И мне так нравится, когда улавливаю эти подсказки, когда совпадают ассоциации. Тогда кажется, что вступаю в диалог со Вселенной, тогда чувствую гармонию.

   Сегодняшнее утро было самым темным за последние 4-5 месяцев. В сухой, пыльный, раскаленный воздух гармонично вписались запахи прелой листвы, сладковатой древесины, высохшей земли. И если к этому добавить ожидание дождя, то получится такая живая ароматная композиция, что будь я парфюмером, обязательно повторила бы ее и разместила во флакон. Но я в таком направлении совершенно не думаю. Меня это бархатно-сухое ароматное утро вдохновило на Miss Balmain Pierre Balmain. Всегда хочется чего-то содержательного, когда чувства приобретают яркость.

   Кислинка кориандра на фоне влажной мшистости, пыльная пряность и маслянистые альдегиды.

   И даже не верится, что это именно та ароматная зарисовка, что я увидела "услышала" в парке.

   В воздухе начинается 3Д действие. Первыми оживают цитрусовые нотки. Дальше появляется абстрактная сливочность цветов. Как всегда, сложно выделить отдельные. Но шаг за шагом, если внимательно прислушиваться, то можно заметить травянистость гвоздики и кремовость гардении.

   Но Miss Balmain совершенно не цветочная дама. Эта цветочная аура - просто лирическое отступление. Miss - кожано-элегантная, стильная, деловая, но не строго-официальная, как и не романтично-мечтательная Еще властная и уверенная. Кожа, а сегодня этот компонент самый главный,  пахнет ваксой, иногда корой березы, немного дымом от костра, а иногда от сигарет; пропитанная горечью полыни, с привкусом соли.

   Дождь все-таки пошел, а еще стало холодно и серо. Но Miss Balmain это не помешало. Она стойко была рядом целый день и органично сочеталась с кожаной курткой.

   6.08.2018
    Кислуваті цитруси поруч з пряними спеціями розпочинають історію в Miss Balmain Pierre Balmain. Помадні альдегіди і волога терпкість моху. Солодкуватість квітів, серед яких більше всього виділяю трав'янисто-вершковий аромат гвоздики, який протягом всього звучання періодично буде виходити на перший план.

   Тонкий аромат гіркуватої шкіри, просоченої пряною терпкістю та маслянистою анімалістичністю амбри.

   А в цей час на іншому зап'ястку відразу розцвіла вершкова гарденія, а потім вже солодкувато-терпка шипровість з'явилася.

   Не так від смолистості, як від чогось горілого, захотілося скривити носик, та даремно, тому що аромат почав змінюватися і ці неприємні нюанси вже стали непомітні.

   Землистість та вершковість (яка часом густішає і набирає ознак тягучості лікеру) гарденії чергується з лісовими відтінками моху, кори, деревини. Сирий запах пачулі. Запах деревини дуже реалістичний - сухий, шершавий, трохи з липкістю смоли, розтріскані пори легко уявити, ніби подушечками пальців торкаєшся цієї нерівної поверхі, зігрітої сонцем. Сьогодні Miss Balmain квітково-деревна, запах шкіри лише як елемент доповнення, як і пряність та солодкувата ваніль.

   Спека не псує елегантність Miss Balmain. Вона врівноважено, стримано, з почуттям власної гідності відповідає тим рафінованим критеріям, які характерні лише для витонченої особистості з вишуканими манерами.

   25.05.2020
   Збираючись вчора не просто до військового містечка серед лісу, а об'єкту, який називають чудом фортифікаційної архітектури часів I світової війни, я задумалась над вибором аромату. Доречними мені здавалися ветиверові композиції, але зупинилася на шкіряній Miss Balmain Pierre Balmain.

   На тлі замші волога мшистість, яка також створювала тло для чогось. Щоб розібратися для чого саме, потрібен був час. Взагалі, щоб скласти враження про вінтажні парфуми, потрібно терпіння та наполегливість, але ті, хто володіють такими рисами, будуть нагороджені складною ароматною історіє за всіма законами драматургії.

   Соковитість темно-зеленої шкірки бергамоту. Пряна помадна гіркуватість, яку доповнював запах тютюну, поступово набула виразних ознак сирої зелено-гіркої зернистої шкіри з помітною кислинкою коріандру.

   Стримане звучання Miss Balmain натякало на серйозні наміри та впевненість. Ознаки суворості дещо спантеличували, так як останнім часом настрій був весняно-квітковим, та аромат наповнився повітрям та набув політності.

   Мшистість, яка на початку мені здалася насиченою та вологою, стала колючою, сухою деревною, смолистою.

   Але найцікавішою була у Miss Balmain Pierre Balmain та частина, яка з'явилася на моховому тлі, для осягнення якої і знадобилося багато часу. Здавалося, що це окрема квітково-кремова-вершкова історія, в якій були і помадність троянди, і ніжність гарденії, і фруктова прохолодна кислинка жасмину. А найбільше вчора вразило звучання маслянисто-солодкувато-кремового з трав'янистою гірчинкою ірису.

   Густа тягуча помадність змінювалася солоно-солодкою маслянистою амброю, а та в свою чергу землистою гіркотою ветиверу. Від ароматної кремово-борошнистої аури у мене особисто захоплювало дух, а мої друзі прореагували на Miss Balmain лише в кінці подорожі, помітивши хвойно-деревне звучання бази.

Немає коментарів:

Дописати коментар