четвер, 22 липня 2021 р.

Parfum Sacre Caron

 

Parfum Sacre Caron


   Нові пляшки Caron у мене асоціюються з консервними банками, а ще дуже нагадують за формою флакони Charriol. Та переконана, що тримати у руці продукцію компанії буде так само приємно, як і всі інші зразки і сучасні, і старі. Продовжую знаходитися серед поціновувачів і не перестаю захоплюватися ароматами легендарного бренду.

   Parfum Sacre Caron ношу останнім часом часто. Не зважаючи на те, що мені не писалося, не формувалися думки у рядки, враження від аромату були яскравими і різноплановими.

   То я захоплювалася спецієвим стартом, у якому пряна пильність перцю лоскоче ніс, викликає чхання та за мить вже змінюється звучанням кардамону із специфічною гіркотою, масним нюансом та камфорністю, лимонним присмаком та бажанням розмолоти зернятко й додати до кави. Та ось вже увагу привертає шоколадна бальзамність кориці, яка видається лікерною, тягучою. М'яке тепло набуває оксамитовості й пікантний старт запомаднюється, створюючи всі умови для появи троянди.

   Троянда уявляється темного бордового кольору завдяки спецієвому оточенню, напевно, та її аромат делікатний, свіжий, фруктово-помадний. Іншим разом її голос зливається з лікерністю кориц та виходить чарівний тягучий п'янкий дует.

   А який мускус!!! То пухкий з ознаками чистоти, мильності та перламутром кульок, то з ознаками гірко-пряно-шкіряної анімалістичності. Від цнотливості до розпусти всього один крок...

   Далі Parfum Sacre зачаровує смолистою гіркотою смирни та всі думки поринають у ладанний серпанок. Та наймиліша у ароматі вишукана та манка помадність: кремово-вершкова, гіркувато-солодка, карамельно-солонувата.

   Все ж для повноти колекції потрібно неодмінно придбати якийсь аромат у новому дизайні.

 

                                        Дизайн  флакону Parfum Sacre Caron 2021 мені дуже нагадує форму пляшки Charriol

 
   21/02/2021
   Щодня кожен з нас наносить краплину парфумів і відчуває у більшій чи меншій мірі захоплення красою аромату. І цей зв'язок, який існує між рідиною та нашим сприйняттям, все ж не піддається раціональному аналізу і видається від цього ще більш таємничим та містичним. Все, що викликає позитивні емоції, є цінним та важливим і ми його плекаємо і старанно оберігаємо. Саме тому, напевно, тремтимо над кожною краплиною, хоча маємо цілі ріки наснаги.

   Я не могла уникнути таких пафосних роздумів, адже назва парфумів, якими користуюся крайніх два дні - Parfum Sacre Caron. Але мої думки щирі, тому що відчуваю від аромату піднесення за велике задоволення.

   Соковито-димно, зелено-кислувато-липко на старті. Відразу ж помітна така ж соковита фруктова солодкість. Ніяких модних бабусь! Жодного натяку на ретро - багатогранне звучання привертає увагу і поглинає у ольфакторну безодню.

   Пряно-терпко, камфорно-перцево та гірко-кардамонно. Густа вершковість та солодка бальзамність. Замасковані ознаки кориці та тягучо-помадна карамельність.

   Запах вичиненої шкіри швидко стає пильно-борошнистим, доповнюється маслянистою гіркотою гвоздики-спеції. Parfum Sacre Caron - така собі вишукана пряно-пікантна елегантність.

   Лікерна троянда. Чи трояндовий лікер? Аромат троянди у ароматі як "смачна родзинка" і щоразу з нетерпінням очікую саме цих вражень.

   Смолисто-оксамитове звучання смирни та вершкова кремовість. Огортаюче м'яке тепло та гармонійність.

   Зовсім недавно я потрапила у оберти мімозоманії і розшукувала композиції з цією квіткою, а виявляється, вона присутня у Parfum Sacre. Та як не намагалася "роздивитися", у мене не вийшло помітити гірко-зелено-медово-борошнисті ознаки. Цей момент не має ніякого значення, просто нюанс, який, можливо, знабиться комусь.

   21/10/2020
   Сакральне або священне - (від лат. sacrum — святиня, жертва) — характеристика речей, істот, явищ, що стосуються релігійного культу, поклоніння чи найвищих ідеалів.(с) Та не лише релігійного. Наприклад, згідно з визначенням німецького богослова та філософа Рудольфа Отто, священним є все самодостатнє, вічне та раціонально непізнаване, а французький етнолог та соціолог Марсель Мосс вказував, що сакральне стосується священного обміну і сакральним стає все незвичайне, небуденне, що виступає як дар і передбачає жертовний обмін.

   Найвищими сакральними цінностями, які визнаються такими ж цінностями й у світському житті, є Правда, Добро та Краса. (с) Напевно, багато яких парфумерних композицій можна охарактеризувати як сакральні. Адже щоразу це священний зв'язок, що поєднує жінку з її парфумами. Та одні з них мають саме таку назву - Parfum Sacre Caron.

   Мій улюблений бренд Caron! Але не відразу став улюбленим аромат. Пройшло багато часу, щоб я змогла зрозуміти та проникнутися красою, щоб між нами виник саме сакральний зв'язок.

   Автором Parfum Sacre є не штатний парфумер Caron - Жан П'єр Бетуар. До слова, він є і співавтором і Boucheron Boucheron.

   Пишаюся, що маю зразок Parfum Sacre Caron хоч і не із першого випуску у золотій пляшці та все ж 1992 рік і пробка-корона ще золота!!!

   Якщо тільки вдихнути аромат, можна налякатися ретро звучанням, уявити модну бабцю і бажання відставити пляшку, яка нагадує фігуру жінки з короною на голові, буде логічним. До речі, можна скласти список саме таких флаконів, що повторюють контури жіночого тіла і він виявиться не маленьким...

   Та я повертаюся до Parfum Sacre, який розпочинається ледь вловимою соковитою солодкістю апельсину та прозорими ознаками цитрусів. Дуже швидко такий старт заглушують пряні нюанси кардамону та камфорність пильного перцю. Останній, здається, покриває шкіру товстим шаром, подразнюючи нюхові рецептори, та викликає чихання. Велика порція перцю нагадала мені рідкісний Poivre Caron і у лічені хвилини я встигла порадіти, що мала можливість познайомитися і відразу ж пошкодувала, що не маю його зараз.

   Помадна смолистість смирни та тепло, яке у мить лагідно огортає. Бальзамна солодкість кориці та  гіркота гвоздики-спеції вчасно по-осінньому доповнюють звучання.

   Але увагу привертає пухкий мускус. Спочатку маслянистий та з анімалістичними ознаками, що нагадує пряно-шкіряну помадну та спокусливу Nuit Noire Mona di Orio. Потім створює ніжне ложе із хмар для розкішної троянди, змішується з її ароматом, додаючи вишуканої мильності та чистоти, а згодом вражає тілесною чуттєвістю.

   За цією пряно-гірко-солодко-пильною палітрою вже згадувана троянда якийсь час лише відчувається.  Її свіжі фруктово-помадні ознаки ледь розпізнаються.

   Оксамитово-смолиста запашна хвиля перекликається на мить Coco Chanel і зникає.

   Важко констатувати момент, коли багатогранний аромат троянди заповнить приміщення і затьмарить своєю красою світ. Фруктовість доповнює тягуча помадність, яку освіжає апельсинова соковитість, засолоджує апетитна ванільність, робить п'янкою тягуча лікерність. І саме в цей момент найгостріше відчувається той священний зв'язок та захоплення парфумами.

   Помадність непомітно змінюється карамельністю амбри. Час від часу все ж чергується з пряно-гірко-димно-солоними нюансами, ні на мить не набридаючи, все більш і більш викликаючи захоплення.

   Неймовірно жіночний, солодко чуттєвий, витончений та артистичний, містично-божественний Parfum Sacre Caron. Є у цій пряно-трояндово-мускусній розкоші і гламурність, але не сьогоднішніх світських красунь, а витончених кіноактрис початку XX століття.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар