середа, 21 липня 2021 р.

Sables Annick Goutal



 

Sables Annick Goutal



   Одного вихідного дня ми вирішили з чоловіком відправитися на фестиваль байкерів, який проходив на базі відпочинку у лісі. Не те щоб ми цікавилися брутальною естетикою, швидше, щоб додати колориту. Та потрапивши у відповідне середовище у першій половині дня, а фестиваливали учасники вже два дні і три ночі, ми зробили висновок, що найцікавіше все ж спостерігати збоку за чисельною колоною на трасі, яка проноситься на шаленій швидкості під ревучі звуки байків. Тому ми залишили компанію людей, об'єднаних любов'ю до свободи, швидкості, шкіряного одягу, татуювання та міцного алкоголю, відійшовши всього на 200 метрів у сторону.

   Уподобаавши затише місце, ми ліниво відпочивали та не отримавши очікуваної колоритної дози вражень, все більше відчувалося розчарування. Щоб хоч якось прикрасити перебування, я вирішила зібрати букет квітів і мій погляд зупинився на жовтогарячих плямах безсмертників.

   Внюхавшись у букет, здивувалася, хоча це не перше знайомство з рослиною, який багатий та цікавий аромат простої на вигляд квітки. І уважне "розглядання" аромату повністю компенсувало те невиправдане очікування. Я поринула у світ ароматів та запахів, у якому не буває нудно. Пригадався улюблений Sables Annick Goutal і слідом здивування та запитання: чому ж я не ношу таку красу?



    Висушені квіти, які з часом розкрили ще більше свої сухі пелюстки, абсолютно не змінили свій яскравий колір. Запах втратив ту солодку медовість та фруктово-квітковий відтінок, але все ж до цього часу виразно нагадує запашне сіно та має у своїй ольфакторній палітрі пряну трав'янистість.

   І щоранку, милуючись сонячним букетом, я з дня на день відкладала дістати із коробки аромат, який пахне безсмертниками. Та ось сьогодні саме його день - день Sables Annick Goutal.

   Чудовий аромат!!! Солодко-медовий, з гірчинкою, сухою пильністю, духмяністю сіна та фруктовістю реалістичний запах безсмертника.

   Ще більш солодкий аромат кориці, у якому також присутні бальзамність та лікерність. Взагалі, помітно ознаки алкоголю, які додають окрім тепла ще й драйву.

   Димний запах чаю та масні розводи на поверхні напою. Камфорність перцю. Дивна квітковість.

   Шоколадно-карамельна амбру чітко чути як на шкірі, так і в повітрі. Далі помадність, прикопчена ванільність, гірко-пряна борошнистість. Запах пачулі від пріло-землистих відтінків до смолисто-шоколадних.

   Чудові враження!!! Аромат про цьогорічне спекотне літо та безсмертники. Як згадка про той день, коли ми з чоловіком вирішили відправитися на фестиваль байкерів. До слова, Sables буде пасувати і якомусь любителю байків, у шкіряному одязі і з алкогольним шлейфом. Ще й поліпшить образ, додавши гірко-шоколадно-амбрового флеру.

   12.01.2018
   

   Сладко-пряный медовый бессмертник, хорошо высушенный и освещенный солнцем. Его аромат теплый, шершавый, пыльный, густой и насыщенный. Сладко-бальзамичный запах корицы органично дополняет звучание бессмертника. Их симбиоз - прекрасное звучание сухих трав, приправленных сливочной карамелью и присыпанных пряной коричной пудрой.

   От горечи полыни замирает дыхание. Глоток свежего воздуха и хочется опять ощутить эту горько-камфорную терпкость, а ее уже нет. Шоколадно-карамельная волна накрывает с головой. Толстый слой чего-то сухого, колючего и такого душистого. Мелкий песок вперемешку с высохшими мелкими соцветиями. Иногда появляется оттенок прелого сена и рядом - обжигающий глоток коньяка. Алкогольный нюанс постоянно мерещится. Он не такой явный, чтобы уверенно говорить, но отпустить эту мысль не получается.

   Невесомая пряность перца и тягучая густая карамельная амбра с соленым привкусом, которая звучит дольше всего. Незаметный плавный переход и вместо солнечно-желтой поляны на растресканной, изнывающей от зноя почвы представляю мелкий песок, омываемый соленой морской пеной.

   Sables Annick Goutal - многослойный и многогранный аромат. Его смог бы нарисовать Сальвадор Дали или другой художник-абстракционист. Одновременно звучит столько голосов, что последовательно передать впечатления не получается. И ничего бы не забыть! Неуловимая ментольность, дымные сухофрукты, горелое дерево, сладкая ваниль, немного анималистичности и ветер, который присутствует постоянно, неустанно перемещаясь в новое пространство.

Постоянство памяти. Сальвадор Дали. 1931

  

   Sables - харизматичный, эмоциональный и запоминающийся.

   Sables - золотисто-солнечный аромат, такой, как и цвет бессмертника. Научное название этого растения - гелихризиум, которое так и пререводится "золотое солнце", а за то, что сохраняет этот цвет долго, в народе его назвали бессмертником. Sables в переводе значит пески. Да, название полностью соответствует содержанию, но мне почему-то хочется назвать композицию "Бессмертник"."Прославится тот, кто совьет себе венок из бессмертника и окропит его миррой из сосуда золотого самородка"(с).

"Укрытие" Владимир Куш

 

 

   


Немає коментарів:

Дописати коментар