середа, 21 липня 2021 р.

Mitsouko Guerlain edt

 

Mitsouko Guerlain edt


   1.06.2020
   Логічно було б починати з легких концентрацій і закінчувати насиченими парфумами, на зразок вживання алкогольних напоїв, та на цей раз у виникло бажання навпаки. І Mitsouko у концентрації туалетної води хоча і відрізняється від щільного мшистого звучання extrait і не має у серці такої кремової помадності, все ж прекрасна.

   Бергамот. Все той же знайомий та улюблений бергамот із димністю, тепкістю та маслянистістю шкірки. Відразу майже на самому старті з'являється стигла солодко-медова м'якіть персика. Тому, хто розшукує саме солодко-фруктовий варіант Mitsouko, знайомтеся з edt у флаконі крапля (сльоза) або, як ще він називається - Flacon Goutte (Teardrop).

   Шалфейна камфорність швидко змінюється землистою гірчинкою ветиверу і у цьому зразку його голос чомусь мені здається життєрадісним. Його зелено-сизо-темний запах створює тло, на якому з часом розквітнуть помадні троянди у сонячних та липких краплинах цитрусів.

   У edt не має того товстого шару моху, у який одночасно хочеться провалитися, як у перину, і лячно, що виповзе якась господиня лісу захищати свої володіння. Зате є фруктова свіжість індольно-медового жасмину, що додає Mitsouko легкості та кокетства.

  І чудова димно-кремова карамельна амбровість!

  Здається, пристрасть до ароматів Guerlain, яка трохи задрімала, прокидається з новою силою і виникає бажання одночасно дістати всі композиції. Вибрати найулюбленішу мені все ж таки не вдається. Байдужою поки що я так і залишилася до Shalimar. Десь читала, що всі герленомани поділяються на два типи: ті, хто люблять Mitsouko і на прихильників Shalimar. Ви у якій компанії?


   7.04.2020

   В житті кожного колекціонера настає момент, коли він починає порівнювати випуски та концентрації, вишукувати дрібнички, які різняться силою голосу, відтінками, акцентами. У мене такий період розпочався значно раніше, але в останні дні, навіть тижні, є багато часу зайнятися такою клопіткою справою.

   Отже, два варіанти туалетної води Mitsouko Guerlain із флаконів Flacon Goutte (Teardrop), назва в перекладі з французької - Крапля (Сльоза). Такі пляшки випускалися у 1923-2001 роках. Відрізнялися дещо висотою, незначними змінами у овальній формі, пробками, етикетками. У флаконі Goutte завжди була представлена лише концентрація edt, але композиції найрізноманітніші. За інформацією блогу Грейс Хаммель guerlainperfumes.blogspot. - біля 30 ароматів (Apres L'Ondee, Chamade, Jicky, L'Heure Bleue та багато інших добре відомих та раритетних).

   Зразок для порівняння у мене з'явився завдяки відомого колекціонера Тані. Наші флакони з різних років випуску і слідують один за одним. Визначити точно дату важко, тому що ознаки на різних популярних сайтах різняться. Наприклад, інформація з вже згаданого сьогодні блогу guerlainperfumes.blogspot. вказує, що мій флакон із-за овальної чорно-золотої етикетки відноситься до 1980-1987, а на флаконі Тетяни етикетка відсутня, ми бачимо лише "шовковисту серіграфію", що свідчить про 1987-2001 рр.

   Та ось у блозі "Рейдери втраченого запаху" визначення року випуску трохи інші. Якщо врахувати ці підказки, то мій зразок, що на фото у куті зліва:

   - Знаменита чорно-біла коробка" ZigZag " - з 1967 по 1983. Після 1983 року коробки "ZigZag" вже стали чорно-золотими , частково до 2008 року.

   - якщо зворотній бік коробки правильний, без будь-якого квадрату, то: 1968-1979 роки. На коробці, що у мене, саме такий варіант.

   - 1967-1976 : монохромна наклейка з літерою в лівому кутку (зазвичай A або B) на дні флакону без традиційного коду партії.

   Аромат Mitsouko у моєму флаконі розпочинається виразним запахом солодких персиків на мшисто-колючому тлі. Характерна сонячна льодяниковість та якась "усміхнена м'якість". Оксамитове тепло та солодка бальзамність кориці.

   Характерна ознака цього варіанту - яскравий та виразний гірко-терпко-землистий та димний ветивер. Здалося, що масляниста анімалістичність з гірко-шкіряними нюансами винирнула всього на мить із мшисто-деревних заростей, та ні - була не просто помітна протяком довгого часу, а й хвилювала такою чуттєвістю та глибиною.

   Як завжди, я з нетерпінням очікувала розкриття квіткового серця композиції. Не можу сьогодні похвалитися багатогранним букетом, крім помітного аромату фруктової троянди на тлі карамельної амбри.

   Флакон та коробка Тетяни. Не буду характеризувати ознаки та визначати рік випуску. Такий варіант з'явився відразу після зміни попереднього дизайну.

   Старт у Mitsouko більш цитрусово-мшистий. Кислувато-камфорний, з ледь вловимими  ментольними нюансами, з льодяниковістю та терпкою медовістю.

   В порівнянні персики здалися мені не стиглими та твердими.

   Найхарактерніша риса - солодка тягуча карамельність амбри, хоча поступово і змінюється гіркотою ветиверу, бальзамністю кориці, але з часом доповнює та збагатшує помадне звучання троянди.

   Можливо, мені не вистачає знань чи чуттєвіших рецепторів носа, та два дні підряд я розважала себе мшистими акордами Таємниці, щоб відволіктися від сумних думок карантину. Mitsouko прекрасна у будь-якому варіанті. Я її люблю навіть у значно молодшому віці. А найбільше хочеться у ній відправитися на роботу...


   22.08.2019
   Сьогодні поки всі спали, осінь заходила у гості. Ніби пішла, але залишила після себе характерний запах грибів. В одній частині парку вся доріжка була вже вкрита опалим жовтим листям. І до всього - важкі сонливі сірі хмари приховали світанок.

   Відчуття, що обманули... Ще цілих 8 календарних днів абсолютно законного літа і радості. Як же ж не хочеться тієї хоча і золотої пори, але сумної і "психологічно-складної". Одна відрада і можливість врятуватися від смутку - парфуми.

   Якщо мова йде про осінь, то найперше, що приходить на думку - Mitsouko Guerlain. І так органічно вона розмістилася на шкірі, ніби знала і вже чекала зустрічі. Так все зрозуміло і знайомо: колюча мшистість та прілість листя, димність бергамоту та маслянистість шкірки, кислинка цитрусів, але без особливої бадьорості та італійської життєрадісності, хоча не сумно, спокійно та врівноважено. І цей стан дуже подобається. Не хочу ні драми, ні пристрасті, ні хвилювання.

  Запах стиглих персиків додає фруктової помадності. Трав'янистість чергується з деревною сухістю та землистістю ветиверу, який сьогодні в Mitsouko неймовірно аристократичний і надто солодкувато-терпко-димно виразний.

   Десь далеко ледь вловимий пряний відтінок та солодка бальзамність кориці. Затишне оксамитове тепло.

   У моєму зразку вінтажної edt довгий час не чую квітів, але присутній їх дух, який особливо оживає при рухах на свіжому повітрі. Та з часом помадність троянди все ж з'явилася. Спочатку не на довго, поміж пряно-деревними сполохами, а потім аж до самої бази, щоб залагодити занепокоєння нічною гостею.

   Знову "загомоніла" мшистість. Лісова гама така різноманітна: запах розтрісканої кори, вологої землі, прілого солодкуватого листя, терпкого моху, а найбільше - того грибного запаху, який сьогодні вловила в повітрі.

   Несподівано з'явилася тягуча лікерність персиків, ніби фрукти забродили та захмеліли. Кожен новий нюанс розважає та радує. Якщо фіксувати ось ці дрібнички, то з'являється вміння "чути" ще тихіші звуки.

   Поки я проймалася красою Mitsouko, хмари розійшлися, вийшло яскраве сонце і всі нормальні люди, які не прокидаються до світанку, осінніх доказів не зможуть вже помітити. Хіба що повірите мені на слово...


   8.09.2018

   Ділилася з однією дівчинкою Mitsouko Guerlain і не змогла не нанести на себе і, як результат, два дні у ній. Кислі цитруси, димний бергамот, камфорність та смолистість деревини. Землисто-лісова мшистість. Маслянистість цибетину. І я провалююсь у цю "безодню".

   Абсолютно непомітний перехід до солодкуватої м'якоті персика в оточенні вологого трав'янисто-ніжного бузку. А на вулиці ці весняні квіти набувають ще більшого об'єму і виразнішого звучання.

   Солодко-бальзамічний запах кориці відволікає увагу і збиває з толку.

   Аромат помадної троянди змінюється терпкою гірчинкою ветиверу.

   Mitsouko врятує від осінньої хандри, звичайний дощовий день наповнить яскравими емоціями і відкриє сезон носіння шипрів. Щастя є!!!

 

   12.06.2018

   Димність бергамоту. Терпка мшистість з сіруватим нальотом та лісовими відтінками. Та бальзамічно-пряний голос кориці стає дуже швидко більш домінуючим. Пильність перцю без камфорності, але достатньо виразний.

   Mitsouko Guerlain сьогодні здається якоюсь "матовою", без маленького натяку на блиск.

   Перестигла м'якіть персику. Невловимий запах гнилі і натяк на індольність. Як не дивно, такі неприємні моменти викликають не обурення, а ще більший інтерес. Це означає, що аромат живе, а не тихо щось там шепоче.

   Навіть з часом можна вловити ще веселі іскри цитрусів.

   Поступово Mitsouko відповідає своїй назві - аромат стає таємничим.

   Люблю ту її частину, в якій з'являється вершкова квітковість і фруктова кремовість. Помадність троянди, здається, чути не лише на шкірі, але й у шлейфі. Квіткову палітру підсилює землистий, сухий ветиверний фон.

   Але залишилося відчуття легкого розчарування. Чогось мені не вистачало для повного ольфакторного щастя чи то очікування були завищеними.

 

   19.11.2017

   Винтажная туалетная вода из пузатенького goutte конца 70 годов. Сегодня захотелось достать именно ею. Люблю, когда возникают конкретные и четкие желания. В знак благодарности Mitsouko открыла мне новые нюансы звучания. Например, раньше не было столько цветов и такой нежной сливочности.

   Мшисто и влажно, сладковато-терпко. Запах мха с лесными оттенками, с прелостью, землистостью, древесностью, камфорностью. Дымный бергамот и сочные леденцовые цитрусы. Сухой, шершавый ветивер. Пыльность не острого перца. И много мягкой сладковато-карамельной амбры, но это будет потом.

   Сначала сладость мякоти персика, потом его бархатная кожица.

   Душистость цветов. Первой заявила о себе влажная сирень, потом промелькнул жасмин, но, к сожалению, не выразительный. А больше всего аромата розы, который звучит спокойно, но многогранно. Помадно-сливочно-кремовый, с фруктовыми оттенками, с мармеладностью.

   Концентрация edt кажется сначала акварельной, но постепенно появляется плотность и аромат приобретает бархатность. Чувствуется тепло, как от разгоряченного тела. Много желтого цвета и солнца. Еще мне представляются округлые линии. То ли женской фигуры, то ли флакона...

   "Узнавая тайны, становишься их заложником."(с)Вадим Мозговой. Вот и я, медленно узнавая тайны Mitsouko, становлюсь ее заложницей.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар