середа, 7 липня 2021 р.

Neroli Roja Dove

 

Neroli Roja Dove


   12.06.2020
   Літо - час носити одеколони. Я не велика поціновувачка їх, зрідка за настроєм, тому не можу похвалитися наявністю їх у колекції, але є кілька екземплярів, які будуть поруч виглядати пристойно. Наприклад, Neroli Roja Dove в концентрації екстракт.

   Одягнувши ці гірко-терпко-цитрусово-квіткові парфуми, я відчула себе ні ким іншим, як італійською графинею французького походження Анною-Марією Орсіні, яка започаткувала моду на есенцію квітів апельсину в вищих колах Іспанії, Франції та Італії. Саме цю пані називали принцесою із Нероли, так як її другий чоловік був родом із цього італійського міста, яке знаходиться всього за 50 км від Риму.

   Також мене тішить думка, що сьогоднішній день хоч трішки буде асоціюватися у мене з Італією, якщо туди не можна поїхати. І крім Риму та Амальфійського узбережжя я тепер буду мріяти і про місто Неролу.

   Гірчинка деревини петітгрейну найвиразніша на старті. Ці ознаки швидко розсіюються, але не зникають, час від часу деревну терпкість та липкість кори буду помічати у тлі композиції.

   Терпкість та димність бергамоту, мильність, восковість та грайлива льодяниковість лимону. Запах неролі зі свіжістю, зеленими вкрапленнями та специфічною квітковістю. А ось ознак квітів апельсину не помічаю. Ці два парфумерних компоненти, які виготовляють різними способами, мають і відмінні якості та властивості.

   Тонізуючий та освіжаючий аромат Neroli приємно приводить до тями у спеку, але часом наполегливо лізе і до рота. І при всій любові до запахів, відчувати терпкість бергамоту на язиці не дуже подобається.

   Як не дивно, але мені здався кислувато-гіркий запах лаванди, хоча бути такого не може. Можливо, це герань у поєднанні з чимось створює таку ілюзію. А в шлейфі, наприклад, я так само чую запах жасмину, про який у офіційному описі не згадують.

   Чистота, свіжість, легкість парфумів змінюються поступово кремовою вершковістю та ніжністю та засолоджуються. Та згодом Neroli вже знову дарує терпкість чи то синтетичного моху, чи то чогось іншого, що його нагадує.

   На зміну делікатній м'ятністі та лимонній липкості з'являється солодкувата карамельність на деревному тлі все того ж петітгрейну, про який згадувала з самого початку. Фіалкова помадність, невиразна фруктовість та кремовість і здається, що аромат затихає чи взагалі зникає, але він лише наблиєжається ближче до тіла та тихо гірчить. І нестримне бажання оновити парфуми не варто ігнорувати, бо точно не буде передозу, а ось порція свіжості та надихаючої бадьорості гарантована.

   Що роблять білі троянди поруч з флаконом Neroli Roja Dove не запитуйте, сама не знаю, чому мені захотілося ось так сфотографувати. Можливо, це про ніжність та літній час  або безтурботність та спокій...

 

 

    29.05.2019

   Коли я діставала зранку Neroli Roja Dove, ще не спланувала, що оберу спортивний стиль одягу, який не є характерним для мене. Лише в кінці дня, проаналізувавши всі деталі, зрозуміла, як все органічно склалося і я залишилася задоволена і тонізуючим та підбадьорюючим ароматом, і зручними та комфортними речами. Чи не ввести в моє життя кросівки для щоденного використання?

   А життєстверджуюча та радісна композиція Neroli гарно поєднується з трудовими буднями хореографа - і ароматна, і організовуюча.

   Димність, терпкість, камфорність, гірчинка, ментольність та маслянистість товстої шкірки бергамоту. Ці соковиті зелені відтінки дуже швидко набули квіткових ознак неролі. Льодяникова цитрусовість, пряна ароматичність, кислинка. А чоловік в повітрі вловив ознаки акації!

   Деревна терпкість петитгрейну, а потім мильність, свіжість, легкість, прохолода. Ще помітно було медову липкість, яка з часом змінилася карамельною помадністю.

   Не маю звички носити у сумочці флакон парфумів, а сьогодні чомусь взяла. З величезним задоволенням діставала Neroli, щоб підсилити звучання, а отримувала ефект освіжаючого душу.


   17.09.2017

   Поймала себя на мысли, что ни разу за лето не достала Neroli Roja Dove - веселый, солнечный аромат, который люблю носить именно в жару. А так как на сегодня синоптики обещают +28 С, то с огромным удовольствием его и надену.

   Горько-кисло-сладко-сочно. Солнечно и радостно! Веселые искристые цитрусы в дуэте с терпко-дымным бергамотом. Освежающий напиток в запотевшем бокале и сладкие леденцы в яркой жестяной упаковке. И все это где-то в Италии на берегу моря в уютном кафе с интерьером в белом цвете. Ранним утром, когда нет посетителей и никто не отвлекает от мелодии моря. Запах кофе почти незаметный, так как воздух наполнен ароматом дивных цветов горького апельсина, который доносит легкий весенний ветер.

   Какой необычный и яркий аромат нероли! В нем улавливаются цветочные и фруктовые оттенки, цитрусовые и терпко-горько-травянистые ноты, даже древесные и бальзамические. Аромат нероли сочетает в себе и туманную прохладу и тепло солнца. Он тонизирует своей характерной горчинкой, а потом веселит леденцовым смехом.

   Парфюм, который посвящен конкретному компоненту, а именно нероли, совсем не моно аромат, как может показаться. Дополняет цитрусово-цветочно-древесное звучание запах соленой карамельной амбры с тихой маслянистостью и еле уловимым животным нюансом. А потом неожиданно появляется шоколадный оттенок, который растворяется в сладко-дымном облаке, уютно укутывает теплом и шепчет ласковые слова.

   Теперь я знаю какой парфюм взять с собой в путешествие!





Немає коментарів:

Дописати коментар