неділя, 11 липня 2021 р.

Anais Anais Cacharel

 

Anais Anais Cacharel


   У ранковому парку є ділянка, на якій пахне ніжною зеленню та свіжими квітами, жимолостю та посмаком жасмину. Щоразу я уважно внюхуюся, намагаючись пригадати аналогічні парфуми, та розшукати джерело поширення аромату. Та мої старання щоразу були марними, аж поки я не дістала Anais Anais Cacharel та не освіжила в пам'яті враження. Саме старт композиції повністю відповідає тій запашній локації парку. Звісно, я не могла зосередитися більше ні на чому і іншого бажання, як дістати edt, бути не могло.

   Кислинка бергамоту та льодяниковість цитрусів. Ніжно-зелено, вершково-кремово, свіжо та щемливо-проникливо. Водночас трав'янисто, гіркувато-пряно-терпко-гальбанумно і навіть маслянисто.

   На зеленому тлі величезна квіткова галявина. Першими увагу привертають гіацинти з гіркувато-борошнистим запахом, ознаками зламаного стебла та атмосфери літнього дощу. Далі п'янить солодко-медово-ванільний аромат лілій, який чергується зі звучанням жимолості. Підсилює враження густа вершковість туберози, металічний акцент жасмину та зелене листя ковалій.

   Хоча Anais Anais Cacharel яскраво-квітковий та запашний до заморочіння, все ж просвічується деревне тло та ознаки гірко-пряно-маслянисто-анімалістичної шкіри.

   Та за мить вже знову хочеться розглядати квіти! Ніс знаходить солодкувату екзотичність іланг-ілангу та помадність троянди. Далі чути мильність та ознаки чистоти мускусу. І ще щось зеленкувато-вершкове та кремове. І чудове!!!

   При всій строкатості - легко, ніжно та свіжо. Та здається, я повторююся. Неймовірно стійко, не зважаючи на спеку. І абсолютно ненабридливо.

   9.12.2018
   В стрічці новин зустріла світлини парфумерної колекції відомого Дмитра Мілютіна. На одній його поличці вишикувалися в ряд 6 флаконів Anais Anais Cacharel. Рік тому черговий раз я придбала вінтажну туалетну воду, яку так і не вигуляла. Щоправда, купуючи набір, в якому була edt, я більше цікавилася фарфоровою чашкою та милом. Та сьогодні цілий ранок присвятила цій ніжній романтичній композиції. Не лише самому аромату, а й історіям, які пов'язані з ним. Як завжди, захоплююче та пізнавально!

   Отже, Anais Anais Cacharel.

   Існує легенда, що назва бренду Cacharel пов'язана з назвою пташки кашарель із родини ниркових качок, які мешкають у заповіднику Камарг на півдні Франції. Засновника бренду Жана Буске привернуло увагу її яскраве кольорове оперення і назва, яка співзвучна з індійською провінцією Кашмір, звідки компанія отримувала тканини для своїх колекцій.

   Серед традиційних символів Cacharel - квіти і квіткові візерунки з лейтмотивами Кашміру.

   Над створенням дебютного аромату Cacharel - Anais Anais - працювала велика команда парфумерів компанії L'Oreal ( Roger Pellegrino, Robert Gonnon, Paul Leger і Raymond Chaillan. ). Пишуть, що три роки потрібно було, щоб у світ вийшли ці романтичні парфуми, як доповнення до відповідної колекції одягу. Так це сталося у 1978 році. І дійсно, характер Anais Anais нагадує стиль творчості Жана Буске - легких суконь та спідниць із напівпрозорих тканин.

   Автор флакону - художниця Аннегре Байєр.

   Обличчям Anais Anais були романтичні та безтурботні дівчата зі світлин художника-фотографа Сари Мун. Її фотографії, як роботи імпресіоністів: меланхолічні, невловимі, несподівані, але зажди живі. Саме після роботи з Cacharel, репутація Сари Мун зросла, завдяки чому вона почала отримувати з часом замовлення від Chanel, Dior, Voque.

   За однією версією назву Anais Anais композиція отримала на честь франко-американської письменниці Анаїс Нін, відомої в середині XX століття своїми еротичними романами та щоденником. Так, наприклад, можете, якщо вдасться, подивитися фільм "Дельта Венери" - художній фільм 1995 року виробництва США, еротична драма, знята відомим режисером Залманом Кінгом. Сценарій написаний на основі роману французької письменниці Анаїс Нін «Дельта Венери», написаного письменницею ще в 40-х роках XX століття, але випущеного вперше тільки в 1977 році (с).

Анаіс Нін

   За іншою версією назва аромату присвячена вірменській богині любові та плодучості Анаіс (Анахіт), як втілення юності та жіночності.

Богиня Анаіс

   Я дуже хочу познайомитися з Anais Anais Cacharel в концентрації parfum, а поки що задовольняюся ніжністю edt.

Реклама 1993 року

   У маленькому біленькому флаконі з непрозорого скла знаходиться свіжість літнього ранку, волога юна соковита зелень, дзвінке повітря, легковажний вітер, романтичні мрії, поезія та безкінечна ніжність. Рекламний слоган до композиції звучав так: "Anais Anais - це ода ніжності, чуттєвості, тендітній та граційній жіночності".

Кейт Мосс у рекламній компанії Anais Anais Cacharel

   Терпкість бергамоту, дещо смолистість та ментольність. На мить промайнула прохолода лаванди. Від розмаїття квітів розбігаються очі, а ольфакторна система радіє яскравій ароматній палітрі.

   На фоні абсолютно не суворої гірчинку гальбануму квітнуть білосніжні грайливі та кокетливі лілії з п'янким ароматом, одночасно інтенсивним і ніжним. В ньому вловлюються і солодкуватість, і бальзамічність, і терпкість і навіть присутність нарцисів.

Реклама 1996 - 1997 років

   Прохолода та кришталева дзвінкість змінилися тягучістю та пластичністю солодко-вершкової туберози. Карамельність та запах десерту, крихти сухого печива чи чогось іншого, але смачного.

   Крізь насичену зелень та квітковість вловлюється то тиха індольність, то запах застоявшої води у вазі.

   Трав'яниста гірчинка гіацинтів з невагомою пудрововістю змінюється яскравим лікарсько-бальзамно-кремовим іланг-ілангом. Помадність троянди - як повітряний поцілунок.

   Квіткове серце хоча і колоритне та мінливе, але все ж швидко розкривається і на зміну йому приходить мускусно-деревна база, в якій чути делікатний аромат сандалу та акварельну мшистість.

   Anais Anais Cacharel відрізняється особливою магічністю: при всій цнотливості і простоті аромат не просто запам'ятовується, а врізається в пам'ять, при романтичності і ненав'язливості може набриднути і втомити, при ніжності і невагомості - дуже стійкий. Так я щоразу, придбавши з великою радістю флакон, з не меншою радістю його позбувалася, а потім знову сумувала і шкодувала. Останнього разу я придбала набір: мініатюру, мило та чашку і вирішила, що ні в якому разі нікому не віддам, залишу як згадку про юність.


   

1 коментар:

  1. Про концентрації CACHAREL:
    Parfum (77°) и 77% vol - писали на перших квадратних флаконах парфумів
    Eau de Parfum (82% vol) - концентрація edp
    Eau de Toilette (80% vol)- концентрація EDT

    ВідповістиВидалити