середа, 7 липня 2021 р.

Chypre Rouge Serge Lutens

 

Chypre Rouge Serge Lutens



   30.05.2020
   І все ж для дощової погоди найкраще пасують шипри. Щось у назві Chypre Rouge Serge Lutens натякає на осінь. Та якщо передостанній весняний день такий холодний та мокрий, як це буває в кінці жовтня, то чому б і ні?

   Таке доречне огортаюче тепло Червоного Шипру! Як думка про глінтвейн, а саме його запах мені сьогодні помітно. Винна терпкість приправлена пряно-гіркими спеціями та засолоджена медом.

   Ще сьогодні Chypre Rouge особливо фруктовий. Тут і м'якість солодкої груші, і кислинка та лікерність п'яної вишні, і запах сухофруктів і узвар із них.

   До всього цього запах кока-коли та вершкового шоколаду, горілого цукру та лікарського пектусину. Камфорність та ментольність в димному серпанку. Звичайно, як і завжди у цій композиції, присутні відтінки прополісу та воску. І особлива амброва кремовість. А закінчується ця червоно-шипрова замальовка "тілесним" мускусом.

   Цікава ароматна палітра, як не дивно, швидко розкривається, а далі довго тихо, близько до шкіри, розповідає смолисто-амброво-деревну історію з делікатним п'янким післясмаком.

   Ще сьогодні вперше подумалось, що у ароматі СЛ все ж не вистачає вінтажної глибини та мінливої складності. Так, елегантність присутня, але не така вишукана, як і витонченість не рафінована. Але є легкість та прозорість насиченіших відтінків, а часом хочеться і такого. Запашні кольори видаються живими, а яскраві асоціації додають родзинки у сприйняття.

 

   29.07.2019
   Мені сьогодні захотілося чогось дуже яскравого, що зможе витримати спеку. Здається, Chypre Rouge Serge Lutens як найкраще підійде.

   Я можу довго не діставати аромати S.L., але "зголоднівши", при новій зустрічі щоразу дивуюся і насолоджуюся ароматною красою.

   Отже, бальзамно-шоколадно-пряно-терпкувато і кока-кольно. Підгорівший цукор, а потім запах меду разом з іншими продуктами бджільництва (і прополіс, і віск).

   Яскраво, чого я і хотіла, насичено, але при цьому аромат наповнений повітрям і ніби бурштин на сонці виблискує та світиться золотистими переливами.

   Солодкувата фруктовість чергується з запахом розігрітої на сонці хвої. То охоплює м'яке оксамитове тепло, то несподівано з'являється прохолода і насовується тінь.

   Кремова карамельність амбри переливається абрикосово-ванільно-анімалістичними відтінками, випромінюючи стриману чуттєвість.

   Горіхова помадність плавно розтікається по розтрісканій корі, заповнюючи всі пори, але з часом набуває темних відтінків, розбавляючи вишнево-бордово-коричневу палітру.


   Я довго не могла знайти картинку, яка б передавала характер Chypre Rouge. Знайшовши, зраділа, що такий вдалий образ, але виявилося, що світлина із альбому Serge Lutens і саме її я використовувала минулого разу.

   Тоді аромат мені здавався осінньою замальовкою і я помічала у ньому абсолютно інші відтінки. Амбра розкрилася вишнево, а мед був зацукреним, пріле та пильне листя і колючість. А сьогодні кремово-помадна та бальзамно-пластична, розтікаюча смола. Тому буде і інша картинка, напевно, більш вдаліша.

   А тим часом Chypre Rouge під дією палючого сонця став пряно-тілесним, з характерною липкістю розігрітого тіла, та деревним.

 

   22.08.2018
   Якось я говорила, що запах осені це - Chypre Rouge Serge Lutens. Сьогодні мені хочеться сказати, що це запах серпня. А ще точніше - це кольорова гама осені та ароматна палітра пізнього літа. Chypre Rouge - це кремово-амброво-медовий ніжний серпневий ранок, смолисто-солодко-бальзамічний спекотний день, карамельно-деревний вечір.

   В ньому гіркувато-пряний осінній натяк тмину. Камфорність і хвойність зігрітих сонцем сосен. Медово-солодка терпкість. Льодяниковість та борошнистість. Свіжий подих та сухе тепло. Перше пожовкле листя і стигли фрукти. Відчуття щастя та комфорту, дитячої радості.

   У літню спеку Chypre Rouge  все ж більш м'який, округлий, ніжний. Більш мінливий і чутливий.


   7.10.2017

   Запах осени - это Chypre Rouge Serge Lutens. Он, кроме всего прочего, пахнет прелыми, чуть пыльными опавшими листьями. Создает уютный теплый кокон, из которого совсем не хочется выползать. Напоминает общение с близкой подругой, когда: то говоришь без остановки, то помолчать приятно, то с первого слова, а то и взгляда, понимаешь о чем речь. Одновременно просто и сложно. Понятно и непредсказуемо.

   Пряность тмина и сладость меда на древесном фоне сменяются бальзамично-камфорно-смолисто-хвойным ароматом сосны.

   В голове промелькают название напитка "Байкал", предчувствие Нового года и еще один аромат СЛ - Fille en Aiguilles.

   Липкость смолы быстро проходит. На мгновение попадаешь в магазин "Пчелка", в котором есть все продукты пчеловодства. Дальше - пахнет то медовыми пряниками, то хмельной медовухой, то легкой дымностью от костра. Ароматное ассорти из сухофруктов и узвар. Вишневая амбра, воск, засахаренный мед.

   Теплый, мягкий, влажный, иногда колючий Chypre Rouge. Аромат пьяной дымной вишни в шлейфе, в который так приятно попадать.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар