середа, 7 липня 2021 р.

Belle de Jour Eris Parfums

 

Belle de Jour Eris Parfums


   1.08.2018
   Один із трьох ароматів у повноцінному флаконі я замовила і з нетерпінням чекаю. Вибір було зробити не легко, так як подобаються всі композиції та відштовхнулася від бажання найчастіше використовувати і тому це Night Flower Eris Parfums.

   А сьогодні, діставши Belle de Jour Eris Parfums, пошкодувала, що ще і цей аромат не замовила.

   Прохолода жасмину здається ніжним вітерцем в спеку, яка відчувається вже о 7 ранку. Ось коли потрібно діставати Belle de Jour!

   Солодкий присмак водоростей і медова солодкість флердоранжу утворюють чудовий помадний дует.

   Борошниста пряність перцю на солодкій деревині кедру. Краплина липкості смоли, а потім запах сандалу.

   Мильний запах мускусу і чистого тіла швидко доповнюються помадною квітковістю, а потім знову мускус, але вже маслянистий, як у добрих вінтажних парфумах.

   Запах холодного металу, іншим разом рідкого срібла, сьогодні плавиться, розчиняється на теплій шкірі і не залишає навіть натяку.

   Прозора пряність додає злегка пікантності, але швидко змішується з карамельно-горіховою помадністю.

   Жасмину майже не помітно. Лише час від часу серед маслянисто-мускусного звучання вдається розрізнити його фруктовість.

   Сьогодні мені найбільше подобається та частина композиції, коли з'являється карамельно-вишнева амбровість, винна терпкість та маслянисто-медова анімалістичність.

   Як не дивно, але ні разу не виникла попередня асоціація з образом Катрін Деньов, ні з фільмом "Денна красуня", а ось чомусь згадався Kouros Yves Saint Laurent, що навіть захотілося порівняти.


   27.04.2018

   Той холодний металевий присмак, який я чула раніше в Belle de Jour Eris Parfums, перетворився на квіткову свіжість і запах солоного морського повітря. Чисто, прозоро, прохолодно. Та і уявляється Катрін Деньов в сукні білого кольору з сірим відтінком.

   Повільно з'являється пряний відтінок, запах солодкуватої деревини та смолисте тепло. Та незважаючи на вловимість тих нюансів, Belle de Jour залишається у сприйнятті холодною і прозорою композицією. Інколи він мені асоціюється з розтаванням криги. інколи - з рідким сріблом.

   Якщо при першому знайомстві в центрі уваги був жасмин, то сьогодні - це запах моря, йодистих водоростей, які віддають рибою.

   Витончена ненав'язлива карамельно-вершкова квітковість не зближує дистанцію. Всього на якийсь час стає спокусливим анімалістично-маслянистим, а потім м'ятно-ментольним.  Аромат мовчазний і гордовитий. Дивний і незвичний. Щоразу сприймається по іншому.

   Із трьох композицій Eris Parfums, відомих мені, я б не замовила повноцінний флакон саме його. Але так я думала колись. Сьогодні розумію, що теж потрібний.

 

   8.10.2017

   Добродетель и порок. Целомудрие и похоть. Явь и сон. Реальность и фантазии. Именно такой сюрреалистичный сюжет разыгрывается во французском фильме Луиса Бунюэля "Дневная красавица" в главной роли с Катрин Денев. И такое же название Belle de Jour у парфюма Барбары Херман (Eris Parfums). Не знаю, вдохновил ли автора сюжет фильма на создание аромата, но содержание и фильма и парфюмерной композиции перекликаются. Если знакомиться параллельно с произведениями, то получится более эмоционально и ярче, чем по отдельности.

   Компонент, который вызывает больше всего эротических фантазий, отвечает за чувственность и страсть, конечно, жасмин. И без него не могли обойтись и Антуан Ли и Барбара Херман в своей Belle de Jour. На моей коже он появляется самым первым и главным.

   Прохладный, хрустящий аромат жасмина, подчеркивающий такую же холодную кукольную красоту героини Катрин Денев, в самом начале. С еле уловимой фруктовой ноткой. Со временем появляется грязная индольность. Симбиоз нежной цветочности и лохматой анималистичности. Красавицы и чудовища. Романтичности и опасности.

   Долго ничего не слышу, кроме этого сложного и богатого аромата жасмина. Только спустя время появляется пряная терпкость перца и сливочная карамельность, что отдаленно напоминает аромат туберозы. Потом эта карамельность становится соленой и само собой вспоминается запах моря. Запах и необычный бирюзово-зелено-сине-фиолетовый цвет. Свежий, чистый, звенящий воздух, пахнущий то водорослями, то металлом, то камфорно-хвойной смолистостью сосен, растущих на берегу.

   Цветочно-животная ароматная история заканчивается сладковато-древесным теплым ароматом кедра и мускуса, понятно и приятно, не так как двусмысленное окончание сюрреалистической истории фильма.

   Belle de Jour Eris Parfums напомнил мне High Frequency Initio Parfums Prives и представляется жидким серебром.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар