понеділок, 5 липня 2021 р.

Rose Trocadéro Le Jardin Retrouve

 

Rose Trocadéro Le Jardin Retrouve



   Початок виробництва європейської трояндової олії у Болгарії відбулося у XVII ст. Та рожеве багатство залишалося "східним товаром", оскільки Болгарія була у складі Османської імперії.

   Звільнення країни від турецької влади та ріст парфумерного виробництва зробили цю країну головним постачальником трояндової сировини в кінці 19 початку 20 ст.

   В останні десятиліття головним конкурентом Болгарії у виробництві трояндової олії є Туреччина. Турецька олія виготовляється за участі французьких промислових компаній м. Грасса. Використовується та ж троянда Rosa Damascena Mill.


Rosa Damascena Mill

    Rosa Damascena Mill з'явилася у Болгарії у 13 ст. Її привезли турки-османи із Перського Ширазу і висадили між гірськими хребтами Балтійських гір. Завдяки специфічним природно-географічним умовам вивели новий сорт, відомий як масляний Казанлик.


   Я до цього часу знаходжуся під чарами аромату троянд, тому найактуальнішою є поличка з відповідними парфумами.

   Саме у Rose Trocadéro від Le Jardin Retrouve присутня реалістична болгарська троянда. Троянда, яка пахне солодко-фруктово та гіркувато-пряно одночасно, помадно та кремово, свіжо та прохолодно. Її запах з кислинкою герані та терпкістю деревини, легким ментольним нюансом та запахом гнилих фруктів, а часом натяком на ліки.

   Швидше за все, аромат такої троянди не сподобається дітям, бо він видається дещо специфічним. Та любителі королеви квітів цінують її за унікальність.

   З часом Rose Trocadéro стає майже акварельною, з мильністю та сяючою чистотою. З'являється тілесність, про яку я щоразу згадую, та підсилюється фруктовість.

   Коли чую цю ніжну рожеву кремовість, відразу пригадую алею троянд на набережній Албени та солонуватий запах моря, пом'якшений  квітковим. А ще дощі, які також пахнуть у Болгарії трояндами, та додають емоційності та чуттєвості.

   Солодко-медова та оксамитово-тепла Rose Trocadéro Le Jardin Retrouve, з запахом персиків у своїй палітрі та ледь помітною маслянистістю сьогодні більше нагадує трояндову Албену, ніж площу Трокадеро у Парижі та видається такою живою, ніби в руках тримаю живі квіти.


 




Немає коментарів:

Дописати коментар