середа, 21 липня 2021 р.

Opium 2009 Yves Saint Laurent

 

Opium 2009 Yves Saint Laurent


   31.12.2018
   На шкірі вже мерехтів дрібний шимер і були всі ознаки Опіуму завдяки літній вуалі для тіла Yves Saint Laurent Opium Summer Voile d'ete pour le corps, коли я нанесла парфумовану воду Opium 2009 року. Та перед тим, як поділитися своїми враженнями про аромат парфумів, хочеться кілька слів, тим більше, що хороших, написати про вуаль.

   За останній місяць це моя улюблена ароматна піжама. Звичайна піжама, здається, тепер завжди буде пахнути і асоціюватися саме з цим ароматом. Запах вуалі не має такої багатої палітри, але він повністю відповідає очікуванню - це все той же знайомий Опіум, але ніжний, кремовий. Якщо кілька днів не наносити рідину на тіло, то на тканині з'являється інтенсивний гіркий запах пачулі, що мені не дуже подобається. Але так як вуаль добре зволожує шкіру, то я з задоволенням нею користуюся.

   А парфумована вода 2009 року розпочинається тихою димністю бергамоту, цитрусовою кислинкою та соковитістю. Приємно, освіжаюче, тонізуюче. Подивилася на цей випуск якось під іншим кутом. Раніше не помічала такої бадьорості на старті. Та зауважу, що взагалі мої враження змінилися в кращу сторону.

   Непомітний перехід від димності бергамоту до смолисто-пряної димності ладану.

   Вершково-бальзамно. Ванільна гірчинка мірри приємно обволікує, хоча має і гострий з камфорним нюансом запах.

   Коли смолиста димність трохи розійдеться, стає помітним вершково-трав'янистий аромат гвоздики (квітки). Фруктова кислинка кокетливо винирює із густої гіркої смолистості.

   Чергування гіркоти та солодкуватості відбувається протягом всього розкриття. І ця солодкість приємна, не кондитерська і липка, а вершкова м'яка, або ж, навпаки, терпка.

   Найбільше в цьому випуску Opium пачулі, які додають оксамитовості і роблять композицію мінливою. Крім традиційно деревного, трав'янистого, смолистого та прілого, є ледь вловима ніжність, навіть квітковість, що змінюється сирою землистістю та соковитістю.

   З часом Opium стає "пухнатим" і "муркочучим". Саме так пахне моя піжама!

   Було б все добре, якби я не була розбещена складними композиціями, а так здається всього мало: мінливості, емоцій... Про провокаційність та чуттєвість, здається, мова взагалі не ведеться. Хоча, якщо "на розігріві" у шедевра, як підготовка до кульмінації - то в самий раз!

Yves Saint Laurent Opium Summer Voile d'ete pour le corps

 

    29.12.2017

    Я не могу даже объяснить почему приобрела этот флакон Opium 2009 Yves Saint Laurent. Скорее всего, поддалась очарованию восторженного отзыва одной страстно влюбленной в Opium. До этого времени у меня была уже лимитка Opium Rouge Fatal, а следом я купила винтажные духи.

   Не могу сказать, что испытываю восторг, но мне нравится эта праздничная яркость. Больше всего нравится красно-коричневый полупрозрачный флакончик, а так как он 30 мл, то выглядит очень аккуратно и изящно. Шелковый крученый шнур, который есть в старых выпусках, поместили во внутрь флакона и загримировали под трубку распыления. Автором нового дизайна флакона стали арт-директор YSL Fabien Daron и главный дизайнер Дома Stefano Pilati.

   Дымность и терпкость бергамота не в ярких красках, но рассмотреть можно. Конечно, нет той чистоты звучания, что в винтажных духах, но синтетичность очень быстро исчезает, не успев разочаровать.

   Смолистость, горечь и дымность ладана. Бальзамичность и сладкая ваниль. Древесность и прелость пачули.

   Даже мыльность местами встречается. О, как же мне хочется открыть старое мыло Opium! Всегда долго слышу его аромат после внимательного изучения. А мыльница вызывает особый восторг! Но я отвлеклась, к этому выпуску это не имеет никакого отношения.

Огненные волосы британской модели Карен Элсон полностью совпадают с цветом полупрозрачного флакона

   В шлейфе сладкая древесная ваниль сменяется сначала неопределенной цветочностью, а потом вырисовывается яркая сладко-травянистая гвоздика в густых взбитых сливках, а сверху присыпана пряной пыльцой гвоздики-специи. Очень мне понравился этот момент!

   Сладость сменяется пряными оттенками, горечь - цветочными, дымность - сливочностью.

   Хорошо слышно мускусно-пряный запах мирры, немного с оттенком резины.

   Сладкий запах апельсина появляется с опозданием, но его радость всегда кстати. Праздничное настроение всегда радует.

   Композиция раскрывается за 4 часа, затихает и еще несколько часов можно наблюдать за скучной мускусной базой.

С 2011 года марку Opium официально представляет известная английская актриса Эмили Блант (Emily Blunt)

 

 Если не знать винтажный вариант, то современный выпуск может и понравится. Как бы я себя не уговаривала, что симпатично, празднично, ярко, но все не то. Я постоянно возвращаюсь мысленно к вчерашнему Cinnabar Estée Lauder         и  становится немного грустно. Так это я еще не сравнивала с духами Opium.

   Но ради справедливости должна сказать, что одна знакомая пользуется современным выпуском Opium и всегда получает комплименты. Я сама ни раз отмечала симпатичный шлейф.


Немає коментарів:

Дописати коментар