пʼятниця, 16 липня 2021 р.

Maravilla Bvlgari

 

Maravilla Bvlgari



   Спочатку була книга. Величезна, розкішна, з дивовижними світлинами. Я її придбала на початку локдауну минулого року - і це була безмежна радість та розрада. Видання The Perfume of Gems - Аромат дорогоцінного каменю від італійської компанії Bvlgari із Риму, яка спеціалізується на виготовленні коштовних прикрас та парфумерії.

   Цю книгу, крім пізнавального матеріалу, можна використовувати для духовних практик. А ще - як кольоротерапію та магію. Ця книга - це мандрівка у світ краси у всіх її проявах. У світ історії та мистецтва, у світ гармонії та природи. Це культурологічне дослідження взаємодії ароматів, мінералів та людини, занурюючись у минуле, прослідковуючи маршрути, створюючі яскраві асоціації та емоційно впливаючи на читача.

   Джерелом натхнення для створення 6 композиції нішевої лінії Le Gemme стало дорогоцінне та напівдорогоцінне каміння. Так на які ароматні образи воно надихає? Читаючи книгу та навіть просто переглядаючи світлини та ілюстрації можна легко здогадуватися, фантазувати та мріяти. Та все ж активному колекціонеру не можливо було не забажати заволодіти флаконом з таємничою рідиною.

Фото із презентації книги із відкритих джерел

   Перший час я намагалася за описами визначити парфуми, які мені сподобаються. Звичайно, думки працювали у напрямку ірисів. Та умови 2020 року були такими обмеженими, що побачивши пропозицію Maravilla, не задумуючись придбала.

   Аромат Maravilla - означає "щастя". На його створення надихнула сонячна краса цитрину. Назва мінералу походить від лат. citreus - "лимонний", вказуючи на жовтий відтінок кварцу. Цитрин у давнину вважали камінням мудрості та спокою, він випромінює позитивні емоції, його властивості, кажуть, можуть врятувати від депресії.

   Саме тому й аромат розпочинається осяйним запахом кисло-солодко-льодяникових цитрусів.

   Якийсь дивний холодний аромат жасмину з металевим присмаком та манкий карамельно-медово-тягучий помадний флердоранж. Охолоджуююча ментольність та фруктова солодкість персиків. Чи то здається, чи то справді чути солонувате повітря Середземномор'я.

   Вся ця грайливо-цитрусова, фруктово-квітково-помадна мінливість на пріло-землистому, димному, іншим разом то гірко-масному, то смолисто-деревному пачульному тлі.

   Флакон-амфора нагадує глиняну посудину зі звуженим дном часів Стародавньої Греції та Риму. Верхня частина пляшки та кришка сонячного жовтого кольору, що нагадує цитрин.

  Ось так завдяки аромату з щасливою назвою та образом мудрості та позитиву буду перемагати виснажливу спеку, яка вдало сприяє композиції розкритися багатогранно та чуттєво.

Фото Maravilla Bvlgari Олени Додчук


Немає коментарів:

Дописати коментар