середа, 8 вересня 2021 р.

Paris - Venise Chanel

 

Paris - Venise Chanel


   9.03.2019
   Кислинка цитрусів на фоні терпкувато-гіркої деревини петітгрейну швидко змінюється вершковою солодкістю тонка бобів і смолистою колючістю. Кремово-помадна квітковість та краса. І, здається, цю красу я спостерігаю вперше, хоча ще літом познайомилася з Paris - Venise Chanel, але оцінити вдається лише сьогодні.

   Я налаштувалася на звучання ірису, як яскравий запах неролі пробився через тягучу вершковість і засяяв своєю пряно-ароматичною свіжістю.

   Приємна мильність кокетливо змінює кремовість. Льодяниковість іланг-ілангу додає радісних і сонячних моментів. Помадна фруктовість троянди та поруч - кисла гірчинка герані.

   А ірис? Так, він теж є серед цієї свіжості та тягучості, серед квіткових переливів, чергування кислого та солодкого. Запах ірису трав'янистий, гірко-солодкувато-кремовий, помадно-борошнистий. Ірис в Paris - Venise парфумерний, не реалістичний, але прекрасний.

   В житті важливе місце займають дрібнички. Ну, для мене, принаймні. Саме вони створюють настрій, формують стиль, підкреслюють індивідуальність. Гарна чашка, елегантний футляр для окулярів, оригінальна парасолька, незвична ручка, органайзер, шарф... Так само, як і звички людей: чесність, пунктуальність, вдповідальність, щирість, відкритість. Із цих дрібничок складаються наші дні та роки. Вони домальовують портрет особистості, додають відтінки та нюанси. Так ось, Paris - Venise Chanel мені здається такою дрібничкою, яка прикрасить буденність та доповнить колекцію ароматів Chanel.


   23.07.2018
   Про Венецію я багато розповідала, ділилася світлинами і емоціями. І навіть зараз, коли згадую про це, хочеться усміхатися та знову поринути у свої спогади. Венеція не залишає нікого байдужими, навіть тих, кому вона не сподобалася. Та частіше місто надихає, окриляє, запалює своїми яскравими фарбами, сяянням золота, вишуканим кам'яним мереживом, колоритними вуличками, романтичною атмосферою.

   Про Венецію пишуть романи, їй присвячують вірші, її зображують на полотнах, знімають фільми. Її характерні ознаки використовують в дизайні приміщень, Венеції присвячують покази моди.

   Колись давно у 1920 році Венеція стала ліками від самотності, горя і суму для Габріель Шанель. Містом забуття та містом мрій та надії. Саме тут легендарна Коко знайшла душевний спокій та нове кохання.

   А в Венецію Шанель потрапила лише тому, що її іспанські друзі Міся та її чоловік художник Хосе-Марія Серт повезли без згоди на подорож, щоб вивести із депресії, яка виникла після трагічної гибелі коханого Артура Кепела "Боя".

   З часом Шанель в своїй творчості використовувала все те, що її надихнуло і вразило - живопис Тинторетто, палітра якого стала основою для першої помади бренду, муранське скло та мозаїки собору Святого Марка, які були джерелом натхнення для дизайну ювелірних прикрас компанії, бронзова фігура лева, який став популярним мотивом для фурнітури виробів колекцій (ґудзики, пряжки, застібки), золоті декорації гобеленів.

   Парфумер компанії Chanel Олів'є Польж присвятив один із трьох нових ароматів саме подорожі Шанель у Венецію. Основою "Paris - Venise" став "Східний експрес", який курсував між Парижем та Венецією.

   Кожного разу я сприймаю Paris - Venise Chanel по-іншому. Жодного разу не було стійкого враження. Ось цей приємний гірко-цитрусовий відтінок неролі помітила лише сьогодні. Ще димна шкірка бергамоту і льодяниковий апельсин. Соковита свіжість з терпкістю деревини швидко змінюється густою вершковою тягучістю тонка бобів.

   Солодкість стає насиченою, липкою, лікерно-ванільною. Саме із-за неї я проігнорувала аромат при першому знайомстві. І я готова на все це тепер розлютитися, як ситуацію рятує кислувато-терпкий, соковито-деревинний, дещо водянистий запах.

   Кремовий ірис не звичний для мене та сказати, що такого не зустрінеш в парфумерії, не можу. Наприклад, перший, що прийшов на думку Iris Pourpre Keiko Mecheri. Та час від часу в його солодкому звучанні з'являються гіркувато-трав'янисті нюанси та матова борошнистість. А в шлейфі - це солодко-гіркувата карамельно-ірисова густа пудра. Ось в цьому місці я найбільше шкодую, що не придбала флакон саме Paris - Venise Chanel.

   База аромату - гіркувато-солодкувато-землиста.

   Paris - Venise - теплий і м'який, кремово-вершково-ванільний, жіночний, добрий аромат. Це солодко-кремово-ірисовий післясмак міста на воді, що зачаровує.

   Компанія Chanel представила 24й короткометражний фільм із серії "Inside Chanel". Ця частина присвячена саме Венеції та аромату Paris - Venise.

 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар