пʼятниця, 24 вересня 2021 р.

Paris – Deauville Chanel

 

Paris – Deauville Chanel


   16.08.2018
    Спала спека і можна дістати аромати, які чекають своєї черги для знайомства. Довгоочікувана зустріч з Paris – Deauville Chanel трохи затягнулася. Час від часу я діставала флакончик і намагалася "роздивитися" ароматну картинку приморського курорту на узбережжі Нормандії - іграшкового, яскравого міста Довіль.

   Напевно, в цій трилогії Les Eaux De Chanel потрібно було розпочинати знайомство саме з Paris – Deauville, так як за хронологією розвитку подій це було перше значне місце для Шанель. Саме в Довілі вона запустила першу колекцію у власному магазині на вулиці Gontaut-Biron. Саме в Довілі Мадемуазель стала першою, хто ввів моду на спортивний стиль у одязі, а ще на простий крій та використання дешевих матеріалів та засмагу.

   Отже, Paris – Deauville розпочинається кисло-льодяниковим лимоном та ментольно-трав'янистою гірчинкою базиліку. Терпкість та димність бергамоту. Трохи солодкувата і одночасно мильна цедра цитрусів. Деревний відтінок петітгрейну. Свіжо, тонізуюче, бадьоро, натхненно. Це ароматний ранок після дощу, коли всі запахи особливо загострені.

   Якщо розтерти молоді гілочки з ніжним листям в пальцях, то буде саме такий гіркувато-вершковий з тихою камфорністю запах.

   Прілість і оксамитовість пачулі, трохи пильно і одночасно сиро. До соковитого зеленого додали коричневих відтінків. Горіхово-терпко-свіжо. Певна колючість нагадує мшистість. З часом з'являється землистість, а потім ніжна помадність.

   Особисто для мене основним компонентом здається все-таки гірко-цитрусово-деревний петітгрейн.

   За час мого найомства з ароматами Les Eaux De Chanel я встигла пошкодувати, що придбала флакон саме Біарріц, що не звернула увагу на Венецію, що не прислухалася до внутрішнього голосу, який вказував на Довіль. Але тепер, коли всі враження і емоції заспокоїлися і встановилися, впевнена, що зробила правильний вибір. Симпатичні всі композиції, але Paris – Biarritz Chanel мій фаворит.

  4.09.2018
  Трав'янисто-ментольно-терпко, а ще - димно, трохи смолисто та солодкувато. Свіжо та волого. Цитрусово-бергамотний початок змінюється ароматом пачулі, в якому переливаються деревні, землисті, трав'яні відтінки, гірко-димні та бальзамічні нюанси.

   Прохолодний запах базиліку з'являється ще раз, розбавляючи осінній настрій пачулі. Його пряно-солодкий приємний запах, як приємні спогади про літо і компенсація відсутності аромату квітів.

   Якщо така осінь буде, як зараз, то ще довго можна насолоджуватися оксамитовим сезоном і Paris – Deauville Chanel. 

Немає коментарів:

Дописати коментар