понеділок, 13 вересня 2021 р.

Paris – Édimbourg Chanel

 

Paris – Édimbourg Chanel


   Щороку, починаючи з 2002 року, компанія Chanel проводить дефіле Chanel Métiers d'Art (Майстер Мистецтва), щоб вшанувати спеціальні навички ремісничих партнерів. Колекції присвячені подорожам та традиційній культурі країн, які залишили значний слід у житті та творчості Габріель Шанель. Щороку шоу Métiers d'Art проходить у іншому місці світу (Париж, Токіо, Шанхай, Даллас, Монте-Карло, Бомбей, Нью-Йорк, Зальцбург, Гамбург ...)

   У 2012 році у шотландському палаці Лінлітґоу відбулося чергове Chanel Métiers d'Art, у якому показали колекцію 2012/2013 натхнену твідами та кілтами, клітинкою та образами Марії Стюарт. Колекцію присвятили холодній, але гарній Шотландії, яку у 1924 році Габріель Шанель відвідала за запрошенням герцога Вестмінстерського та відкрила для себе побут англійської аристократії, надихнулася кольорами та візерунками. Пишуть, що саме там Мадемуазель почувалася щасливою завдяки романтичним стосункам з герцогом, які ніби тривали аж 10 років, хоча роман так і не закінчився весіллям. Та більш міцні стосунки зав'язалися у кутюр'є з шотландським твідом (вовняною тканиною з саржевим переплетенням), який став одним із головних тканин у колекціях.

Колекція  Chanel Métiers d'Art, 2012/2013, фото з відкритих джерел

   Водночас у колекції Paris – Édimbourg Chanel з'являється сумка у вигляді фляги для шотландського віскі на довгому ланцюжку дивовижного смарагдового кольору.

Сумка із колекції 2013 р Paris – Édimbourg Chanel, фото із відкритих джерел

   З 2018 року ідею улюблених та значних місць Шанель розпочали втілювати й у парфумерній колекції Les Eaux De Chanel.

   Paris – Biarritz Chanel

   Paris – Deauville Chanel

   Paris – Venise Chanel

   Paris – Riviera Chanel (2019)

   У 2020 році парфумер Олівер Польж випускає п'яту композицію - Paris – Édimbourg Chanel, презентація якої відбулася лише у червні 2021.

   Единбург - одне з найбільших міст на півночі Великої Британії. Місце, у якому об'єднано старовину та сучасність в унікальній шотландській атмосфері. "Місто-музей" - як схарактеризувала моя приятелька. Місто, про яке я вже марю та мрію, як і про всю Шотландію та, власне, Велику Британію взагалі.

   Але повернуся до аромату Paris – Édimbourg Chanel, який, за словами парфумера, присвятили саме традиційній шотландській твідовій тканині "Свіжий та деревний PARIS-ÉDIMBOURG міг би бути ароматом твідового жакета, запозиченого з чоловічого гардероба, який надихав Габріель Шанель"(с)

   Як і попередні аромати лінії Les Eaux De Chanel, Paris – Édimbourg мені сподобався. Швидше, без зв'язку з мрією про мандрівку, а з улюбленими компонентами. Адже у композиції поєднані всі мої вподобання.

   Кисло-солодкувато-цитрусово-бергамотний старт доповнюється димністю ялівцю, липкою смолистістю, солодкуватим запахом деревини.

   Бальзамно-пряно, трохи терпко, свіжо та збадьорливо.

   Виразний запах кедру та гіркувата квіткова прохолода лаванди у серці композиції.

   Землисто-деревний, дещо сухий та димний, солодкувато-трав'янистий ветивер, а на закінчення пухкий мускус та ніжна кремова ванільність.

   Напевно, мені хотілося б більш насичених "маслянистих мазків", щоб повною мірою насолодитися ольфакторним образом Шотландії, зате аромат доречний для використання щодня у будь-яких ситуаціях.

Единбург, фото із відкритих джерел

 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар