пʼятниця, 24 вересня 2021 р.

First Dream of the Year Floraïku

 

First Dream of the Year Floraïku


   17.08.2018
    Поезія - це найвитонченіша форма літератури. Завдяки ретельному вибору слів поети можуть викликати глибокі емоції та створювати яскраві образи. У японській культурі існують вірші хайку (хоку) - трирядковий неримований вірш на основі першої півстрофи танка, що складається з 17 складів (5-7-5) і відрізняється простотою поетичної мови, свободою викладу.

   Така поезія надихнула Джона та Клару Моллой (засновників Memo Paris) створити Floraïku - колекцію з 11 окремих ароматів.

   "Французька мрія про Японію" - так  характеризують Floraïku, аромати яких поєднуються  разом з віршем, мандрівкою та ритуалом.

   Вже давно у моїх закладках збережено сайт Floraïku. Розглядаючи зображені флакони, я не змогла в них не закохатися і була готова придбати, не зважаючи на зміст, та доставка в Україну була занадто дорога. На щастя одна парфумерна фея вже володіє цією красою і я маю кілька мл аромату.

   First Dream of the Year Floraïku - Перша мрія у році. Аромат вийшов у серії, яка присвячена японській церемонії ікебани.

   Перша мрія у році

   Перше бажання

   Чумацький шлях вище.

   Ці рядки хайку розміщені на задній стінці флакону. Кришка-стопер флакону прикрашена традиційним живописом на тканині. Флакон знаходиться у кофрі-шкатулці.

   Тонко, делікатно, стримано, прозоро, лаконічно, романтично.

   Реалістичний апетитний гіркий, кисло-солодкуватий грейпфрут. Здається, що тримаєш в руках і передчуваєш задоволення від смакування. Свіжий та тонізуючий початок. Ментольно-камфорно-трав'янисті нюанси життєстверджуючі та надихаючі. Поступово з'являється терпкість деревини, підсилюється кислинка і це нагадує про присутність петітгрейна. Навіть характерна одеколонистість відчувається.

   Спочатку важко вловлювати ароматні відтінки та поступово ніс налаштовується на певну частоту і в цій ніжності починаю відокремлювати певні деталі, а їх, як виявляється не мало.

   Маслянистість та карамельність амбри, пухнастий мускус, ледь вловима мигдальність та запах вишні (або це себе так геліотроп проявляє). Взагалі фруктові відтінки мінливі, крім вишні я помічаю і стиглу сливу. Можливо, це моя фантазія розійшлася? А ще ніжна вершковість та квіткова гірчинка ірису, що змінюється мильністю.

   При всій прозорості і делікатності, я постійно вловлювала легку ароматну борошнистість і стійкість виявилася хорошою.

   Як же добре, коли мрії здійснюються! Хоча мрія познайомитися з ароматом Floraïku була не першою у році та все ж приємно. Ще б потримати в руках цей дивовижний флакон!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар