середа, 8 вересня 2021 р.

180 Ans de Créations 1828-2008 Guerlain

 

180 Ans de Créations 1828-2008 Guerlain


   3.12.2018
   Льодяникові цитруси з маслянистою шкіркою бергамоту нагадали Habit Rouge, а ще більше Shalimar.

   Пряність перцю лоскоче ніс та швидко перетворюється на пухнасту хмаринку.

   Карамельність амбри та солодка ваніль. Суха деревина та гіркувато-димний ветивер.

   То ніжно - то яскраво, то вершково-кремово - то шершаво-колюче, то добре знайоме - то ні на що не подібне.

   Солодкувата квітковість змінюється тягучою вершковою кремовістю тонка бобів. Далі - масляниста анімалістичність, а потім - смолистість. І знову солодко-гіркий квітковий пилок та все з початку, але з новими враженнями - кремова ваніль, борошниста амбра, маслянистий сандал.

   Вишукана гурманіка чи "вершки вершків". Витончена чуттєвість чи нахабна спокуса.

   Найбільш хвилюючою є кремово-пудрова згадка L’Heure Bleue та сьогодні 180 Ans de Créations 1828-2008 Guerlain - це особливий Shalimar і я його люблю, на відміну від оригінального.


   24.08.2018

   Терпкість бергамоту в тандемі з пряним рожевим перцем, який відрізняється особливою м'якість звучання. Гостро і пікантно, трохи димно і гіркувато. Свіжо, тонізуюче, бадьоро. В повітрі добре чути гірчинку цитрусів та суху деревину ветиверу.

   Та дуже швидко 180 Ans de Créations 1828-2008 Guerlain стає солодко-карамельно-ванільним. Ні, не так: з'являються апетитні десертні відтінки, які постійно чергуються з гірко-терпким стартом.

   Маслянистий з шкіряним нюансом касторіум, з часом додає помадності. І тієї глибини і зворушливості, за що і поважають цей компонент.

   Квіткові спалахи привертають увагу своєю пишністю звучання і духмяністю. Густий фруктово-помадний аромат троянди змінюється медовою квітучістю флердоранжу. Свіжість та прохолода жасмину розріджує солодкість.

   Тягуча карамельність амбри. Невагомий та одночасно чуттєвий дивовижної краси мускус. І особлива тілесність.

   Запах деревини нагадав мені Habit Rouge Guerlain - сьогодні це перша вловима цитата із легендарних шедеврів Guerlain, на відміну від першого мого знайомства з 180 Ans de Créations, коли було їх дуже багато. 

   Теплий, оксамитовий, анімалістично-деревний з вершковим післясмаком, нагадує кашемір - делікатний, елегантний і вишуканий.

 

   29.07.2018

   Який рідкісний гість з'явився у мене - 180 Ans de Créations 1828-2008 Guerlain! Композиція була створена Жаном Полем Герленом на честь святкування 180 річчя компанії Guerlain. Аромат випустили обмеженим тиражем лише як подарунок для постійних клієнтів та працівників бренду.

   Ця композиція являє собою легендарний відомий акорд - герлінад/guerlinade - ДНК Guerlain, своєрідний ольфакторний підпис. Це те спільне, що об'єднує всі композиції компанії не залежно від групи аромату. Герлінад не був вигаданий спонтанно. Передісторія герлінаду була одеколонна епоха засновника П'єра-Франсуа Паскаля Герлена. На протязі багатьох років всі парфумери династії шліфували його, удосконалювали, вносили корективи. Цей акорд, до якого входять певні компоненти, можна прослідкувати з того часу, коли Еме Герлен створив у 1889 році створив Jicky. Та кажуть, що саме назву таку дав йому Жак Герлен. Точна формула акорду - це, звичайно, комерційна таємниця. Відомо лише, що до нього входять бергамот, троянда, жасмин, орріс, ваніль, тонка боби, смоли, анімаліка. Хоча, з часом почали вважати, що смоли і тваринні компоненти вже не входять до аккорду із-за етичних причин і тому що в сучасних композиціях не використовуються.

фото з сайту monsieurguerlain

   Ще пишуть, що 180 Ans de Créations має схожість з парфумерною композицією Guerlinade (1921)? (1924)?, автором якої був Жак Герлен. Не плутати з лімітованим випуском Guerlinade 1998 року - випущеним до 170 річчя компанії Жан Полем Герленом.

   Краплина 180 Ans de Créations і відразу виникає мільйон думок, ніби зграя метеликів вирвалася на волю.

   Гірчинка і димність бергамоту. Кислинка лимону. Пряність, яка в момент змінюється карамельною солодкістю.

   Льодяникова квітковість і медова масляниста анімалістичність. Густа мускусність, як у вінтажних ароматах. Нектарна липкість, а за секунду - стигла м'якіть солодких персиків, яка так нагадує Mitsouko. А ще пухнаста солодка ваніль з Shalimar.

   Помадна квітковість та суха деревина. Вершкова мигдальність та п'янка лікерність. І, о диво, оживає L’Heure Bleue!

   Солодко-медово-фруктовий з ніжною кислинкою чуттєвий жасмин, який швидко змінює смолисто-ванільно-вершковий густий аромат тонка бобів, а за хвилину це вже льодяниково-бальзамічно-лікарський іланг-іланг. Тягуча маслянисто-карамельна амбровість.

   А більше за все я чую в 180 Ans de Créations - Habit Rouge. Ці льодяникові яскраво-жовті лимони і запах деревини та ще натяк на сухий землистий ветивер просто зводять з розуму!

   Навіть був момент, коли я помітила аромат вологого з трав'янистим нюансом бузку.

   В ароматній аурі - це яскравий сонячний солодкий букет в ванільній пудрі з іскорками сяючого шимеру. На шкірі - гаряча медова анімалістичність.

   Яке щастя, що у мене в колекції були вінтажні екземпляри, з якими я порівнювала 180 Ans de Créations. Якби я мала цілий флакон, думаю, ще більше всього могла б роздивитися і охарактеризувати композицію точніше. Але безмежно радію і цій можливості наблизитися до спадщини Guerlain. І якщо ви є прихильником ароматів цієї легендарної компанії, то обов'язково знайдіть можливість познайомитися з цим карамельно-ванільно-кремовим, солодко-борошнистим, льодяниково-квітково-сяючим, чуттєво-спокусливо-анімалістичним 180 Ans de Créations 1828-2008 Guerlain!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар